zweedse herfst binnenkijker
Interior

Zweedse “herfst” binnenkijker ~ mix and match

garden

Cozy warm interieur

Oktober heeft zijn intrede gemaakt en het is meteen herfst! De zomer was helaas kortstondig maar laten we het daar maar niet meer over hebben… (ik kan de keren dat ik buiten aan het water heb gezeten op twee handen tellen). Herfst dus… even schakelen, deze week hebben wij al twee keer de houtkachel aan gehad omdat het fris in huis was. Hij stond wellis waar niet de hele avond aan maar gewoon even om de kou uit huis te halen. Het aanzetten van de verwarming proberen we nog zo lang mogelijk uit te stellen want dat scheelt weer in maandkosten. Op het moment dat ik deze blog plaats staat hij ondertussen al aan 🙂

 

Herfst styling in huis

Met de intrede van de herfst gaat bij mij de knop in huis qua inrichting ook altijd meteen om. De lichte zomer kleurtjes van de kussens op de bank verdwijnen en maken plaats voor wat mooie warme tinten. Onder het mom, van kussenhoezen heb je er nooit genoeg,  kocht ik bij Ikea nieuwe exemplaren in groentinten en een fijn warm plaid in off-white / antraciet. Er verschoof het één en ander aan de muur (dat ben ik regelmatig zat), er ligt een ander vloerkleed en  er staan zonnebloemen op tafel.  De kaarsjes branden weer iedere avond, de lampen staan allemaal aan. Zo vervelend is de herfst eigenlijk helemaal niet!

 

 

Zweedse “herfst” binnenkijker

Tijdens mijn wekelijkse kijk rondje op de Zweedse broker site Historiska Hem, kwam ik weer de mooiste interieurs tegen. Deze sprong er voor mij dit keer uit. De Mix en Match van alle vintage vondsten in combinatie met nieuw en design. De strakke Ikea keuken (die ik ook wil) in combi met het oud tafeltje, het mooi vintage lampje op het aanrecht, tof toch!? Op mijn Instagram account heb ik laatst aangegeven dit soort Scandinavische binnenkijkers met regelmaat te willen plaatsen. Bij deze binnenkijkers wil ik weer een shop de look doen, die ik “vroeger” ook wel een plaatste, zie hier. Dit deed ik toen echter meestal in samenwerking met een bedrijf. Nu wil ik het doen met mijn eigen spullen, uit mijn shop COOSJE VINTAGE LIVING. Voor alsnog heb ik nog geen webshop, maar die komt er wel in de toekomst. Onder het kopje Vintage shop op deze blog kun je wel al een producten vinden!

 

 

Visueel – beeldvorming

Omdat ik geen plek meer heb om de producten uit te stallen (helaas) fotografeer ik de items nu thuis en plaats ik deze op social media en Marktplaats. Op Marktplaats wordt het meeste verkocht omdat mensen daar gericht zoeken. Op social media is dat een ander verhaal. Mensen zijn geneigd naar een compleet plaatje te kijken en moeten kunnen zien wat ze kopen en hoe iets staat. De meeste mensen onder ons vinden het lastig zelf een beeld te vormen in hun hoofd. Zelf ben ik heel visueel ingesteld en zie ik alles voor me. Ik kijk door heel veel heen en zie in “meuk” spullen die leuk zijn. Meuk is leuk is mijn levensmotto!

Shop de Look nummer 1

Vandaag “Shop de Look” nummer 1 dus! Ik hoop dat ik jullie hiermee net even meer een zetje te kunnen geven in de richting meer “vintage” in huis. Vintage is geen hype, ik combineer het al jaren in alle huizen waar wij tot nu toe hebben gewoond. Vintage items zijn duurzaam en hebben een ziel. Een huis waar alleen maar nieuwe spullen in staan is in mijn ogen zielloos. Ik hoop dat jullie dit een leuk “nieuw” item op mijn blog vinden en dat ik jullie kan helpen aan leuke producten. Heb je vragen, stel ze gerust. Dit kan zijn over kleuren, maten en prijzen. Schroom niet, vragen staat vrij!

 

bathroom

werkkamer

 

Shop in stijl

Hieronder een kleine selectie van een aantal vintage – brocante en andere tweedehands producten die je bij Coosje Vintage Living kunt shoppen. Allen passen in de Zweedse woonstijl die ik hierboven heb laten zien. Alle producten (voor zover ik ben met fotograferen en plaatsen) kun je vinden op mijn Instgram account @coosje_vintage_living of op Marktplaats (Stephanie Koster). Soms deel ik ook wat op Facebook en Twitter, gewoon onder mijn naam.

Ben jij nou op zoek naar iets anders wat jij graag in huis zou willen hebben maar je kunt het zelf niet vinden, zet dan een zoek opdracht bij mij uit. Wellicht vind ik het voor je.

De producten die Coosje Vintage Living aanbiedt zijn allen ook te huur voor televisie- en filmproducties.

 

** Webshop is in de maak!

coosje vintage living

Kleine greep uit de collectie aan “woon” spullen in Scandinavian Style (voor zover Zweeds).

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

4 Comments on “Zweedse “herfst” binnenkijker ~ mix and match

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *