Travel

Zomervakantie in de Ardèche, Frankrijk

coosje travel ardeche

IMG_5467

IMG_5475

IMG_5459

IMG_5479

IMG_5572

IMG_5456

IMG_5455

IMG_5496

IMG_5583

IMG_5561

IMG_5582

IMG_5580

IMG_5493

IMG_5585

IMG_5592

IMG_5593

IMG_5468

IMG_5477

IMG_5513

IMG_5474

IMG_5546

IMG_5581

zomervakantie in de Ardèche

We zijn terug van twee weken zomervakantie in de Ardeche, Zuid Frankrijk.
In mijn jeugdjaren bracht ik zo’n beetje iedere vakantie hierdoor. Zelfs toen ik een relatie kreeg en kinderen was het iedere zomervakantie vaste prik om met mijn ouders naar de Ardèche te gaan, tot het overlijden van mijn moeder in 2006. De camping aan de rivier was heerlijk en de ruige omgeving prachtig maar nadat mijn vader in 2007 ook overleed had ik niet meer de behoefte om nog terug te keren naar deze plek. De herinneringen waren te vers en misschien was het ook wel een keer tijd om andere plekken op deze aarde te gaan bezoeken. Na vakantie’s in Normandië, Bretagne, de Dordogne en Toscane in Italië kwamen de kriebels toch weer terug.

terug na 10 jaar

Tien jaar naar dato besloten wij met zijn vijven af te reizen naar de plek waar het altijd fijn was. Dit keer op een andere camping maar ook in Ruoms, camping La Chapoulière.
We hebben twee weken genoten van de eenvoud van de camping, onze eigen simpele kampeeruitrusting, familie die er ieder jaar nog wel staan, al het moois in deze streek en het altijd grandioze weer. Twee weken in een bikini of zwembroek doen een mens goed 😉 Mocht onze verhuizing volgende zomer niets in de weg zitten zullen we er zeker over na denken nogmaals te gaan.

De foto’s geven de eerste week weer, de wandeltochten in de vroege ochtend, het zwemmen in de rivier aan de camping, het kanoën onder de Pont d’Arc door, het bezoeken van een Vide Grenier in Largentiere. Van het oude mevrouwtje met de hoed kocht ik een schattig kristallen vaasje, een oud dienblad en een beeldje van een hertje.

Fotografie Stephanie Koster

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

3 Comments on “Zomervakantie in de Ardèche, Frankrijk

  1. Mooie foto’s. En een beetje herkenbaar, de enige keer dat ik op vakantie was in Frankrijk, was in de Ardeche in 2009. In Ruoms.
    Fijn dat je toch weer terug kunt gaan, de herinneringen kunnen je soms overvallen, maar zijn ook fijn.

  2. Heel speciaal om zulke bijzondere herinneringen aan deze prachtige regio in Frankrijk te hebben.
    Schitterende foto’s.
    Ik kocht die dag precies hetzelfde hertje op een brocante in Noord Frankrijk….. Grappig niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *