camping Helden
Travel

Zomervakantie 2020 ~ deel 1 midden-Limburg

 

camping Helden

Zomervakantie 2020 waar gaan we naar toe?

Ik denk dat veel mensen zichzelf deze vraag hebben gesteld de afgelopen maanden. In Januari dit jaar boekte wij onze zomervakantie al. Normaal doen wij dat nooit maar we waren al een paar jaar niet meer op vakantie geweest en wilde graag weer een keer naar Zuid Frankrijk. Toevallig kwam er een mail met vroegboekkorting voorbij en ik dacht hé waarom zou ik niet nu al boeken!? Zo gezegd, zo gedaan, onze vakantie stond! Hoe alles verder liep de maanden die volgde hoef ik jullie niet te vertellen. Het werd een verhaal van wel of niet gaan. In Juni besloten wij uiteindelijk na lang aarzelen toch te annuleren. We zouden in Nederland blijven en een rondje provincies aandoen. We kochten een oude (kleine) caravan voor een habbekrats en in Juli boekte ik twee campings in midden- en zuid-Limburg voor een paar dagen. Waar we daarna naar toe zouden gaan zouden we vanaf daar beslissen.

Verblijf dag 1 en 2 op camping de Heldense Bossen

Onze eerste twee dagen hebben we door gebracht in midden-Limburg, in Helden op camping de Heldense Bossen. Een camping midden in het bos (de naam zegt het al). Prachtige omgeving, vlak en veel ruimtelijk groen. De camping is groot ,niet helemaal ons ding maar niks mis mee. Er is veel te doen voor kids, er is een mooie wandel omgeving, een zwembad en het is vlakbij de Maas. Ik wilde graag een keer naar dit gebied vanwege de vele vertakkingen van het de Maas en de Roer. Omdat we er maar twee dagen zouden blijven moest er uiteraard een keuze gemaakt worden welke plekken we zouden bezoeken. Het werden Kessel, Thorn en het Maasdal bij Baarlo. Hieronder zie je een kleine impressie van de omgeving.

 

Midden Limburg

midden limburg

midden limburg

Kessel

Kessel

 

Het plaatsje Kessel ligt in de gemeente Peel en Maas. Kessel is een eeuwenoud Maasdorp, dat al in de Romeinse tijd enige betekenis moet hebben gehad. Dat blijkt uit diverse vondsten die in het dorp gevonden zijn. Naast de Middeleeuwse gebouwen die er nog staan heeft het dorp een schitterend panaroma uitzicht over de Maas. Ook konden wij de Limburgse vlaai en het beroemde ijs niet laten voor wat het was 😉 Ik had een tip gekregen via Instagram. In Limburg waan je je al in het buitenland. Check het uitzicht hierboven.

 

 

Vanaf Kessel zijn we binnendoor langs het water richting Baarlo gereden. Een prachtige route die je ook op de fiets zou kunnen doen (aanrader!). Hieronder een link van een fietsroute in deze omgeving. Ik denk persoonlijk dat het hier in de herfst ook prachtig is.

fietsroute Baarlo – Kessel – Baarlo

                 

maasdal

midden limburg

Velden vol bloemen en kiezel strandjes langs het water. Wij hebben een stukje langs de Maas gewandeld. Er waren ook meisjes aan het zwemmen. Zo warm vonden wij het niet dus wij hebben ons er maar niet aan gewaagd 😉

 

Wat een oase aan groen en rust. Af en toe waande ik me net in een sprookje (de mannen vast niet, maar ik kijk er wat anders naar)….

 

Thorn

midden limburg

midden limburg

midden limburg

De parel van Limburg het stadje Thorn, ook wel het witte stadje genoemd moesten wij natuurlijk even in het echt bekijken. Deze oude stad heeft een aardige geschiedenis achter zich. Thorn staat bekend om haar markante witgeschilderde huizen en monumentale panden. Ooit was Thorn  een minivorstendom waar onder leiding van een abdis zo’n 20 adellijke Stiftdames woonden (ik weet niet wat dat zijn maar ok). Het staatje had een eigen rechtspraak en sloeg een eigen munt.  Met de komst van de Fransen in 1794 kwam hieraan een einde. Zij voerden een belasting in op basis van de omvang van de ramen. De arme bevolking metselde deze dicht om de belastingaanslag te beperken.  Om de ‘littekens van de armoede’ te verbergen, werden de huizen wit gekalkt. Vanaf toen kreeg het historisch centrum van Thorn zijn kenmerkende witte kleur. Leuk om een keer te bezoeken!

Na twee dagen Heldense Bossen zijn wij onze reis vervolgd naar Gulpen. Hoe het daar was zien jullie in mijn volgende reisverslag !

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

7 Comments on “Zomervakantie 2020 ~ deel 1 midden-Limburg

  1. Limburg is echt aanrader. Wij waren er al meerdere keren op vakantie. Echt mooi daar. En jij maakt het wel heel aantrekkelijk om heen te gaan met je mooie foto’s!! Benieuwd hoe het verder gaat….

    1. Ik kon me niet meer zo goed voor de geest halen van vroeger hoe Limburg was. Ben er in geen jaren geweest. Moet je zeggen dat het tot nu toe denk het mooiste is wat ik heb gezien van Nederland, al vind ik Drenthe ook heel mooi. Hou m’n volgende post in gaten aan want die foto’s zijn nog veel mooier haha…

      Fijn weekend!

      Stéphanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *