zomervakantie Ardeche deel 2 1
Travel

Zomer Vakantie 2021 ~ Deel 2 Ardèche, Zuid-Frankrijk

zomervakantie Ardeche deel 2 1

zomervakantie Ardeche deel 2 2

zomervakantie Ardeche deel 2 3

zomervakantie Ardeche deel 2 4

zomervakantie Ardeche deel 2 5

zomervakantie Ardeche deel 2 6

zomervakantie Ardeche deel 2 7

zomervakantie Ardeche deel 2 8

zomervakantie Ardeche deel 2 9

zomervakantie Ardeche deel 2 10

zomervakantie Ardeche deel 2 11

zomervakantie Ardeche deel 2 12

zomervakantie Ardeche deel 2 13

deel twee van onze vakantie

Deel 2 van onze vakantie in de Ardèche, waar was ik gebleven? Als laatste plaatste ik de avondzon foto’s voor op de camping. Wil je deel 1 van onze vakantie nog zien, klik hier. Zoals jullie misschien weten zijn wij meerdere keren op deze camping geweest. Dit jaar was het mede door het weer een iets andere vakantie dan voorgaande jaren. Het weer was de eerste week zoals wij van de Ardèche gewend zijn. Dertig plus en zon. Je loopt de hele dag in je bikini/zwembroek en meer heb je eigenlijk niet nodig. We zonnen, zwemmen en relaxen op de camping. Gaan af en toe iets doen maar als je iets wilt ondernemen doe je het vroeg in de ochtend anders is het te warm. Omdat ik voor dat we op vakantie gingen besloten had te gaan lijnen en meer te bewegen, wilde ik dit op vakantie proberen voort te zetten 😉 De leeftijd en overgang hebben er voor gezorgd dat ik mezelf te zwaar vind en daar word ik niet vrolijk van.

Meer bewegen

De eerste week ging ik vol enthousiasme vroeg in de morgen zwemmen, ik ging alleen wandelen als mijn man ging fietsen. De jongens lagen tot 12.00 uur in hun tent dus daar hoefde ik geen rekening meer mee te houden. Een voordeel van als ze ouder zijn. Na terugkomst gingen we eten en daarna op het strandje liggen en af en toe het water in om af te koelen. In de avond vaak nog een rondje. Veel wandelen vind ik fijn, het is me met de paplepel in gegeven.  Alleen wandelen vind ik niet erg maar niet altijd even gezellig. Ik stelde dus voor af en toe samen te gaan, en zo geschiedde 🙂 Mijn man die helemaal geen wandelaar is maar  wielrenner heeft zich in corona tijd redelijk ontpopt als wandelaar.

 

Dit jaar kon hij zich echter ook wel vinden in zo af en toe een wandelroute van 6 á 8 kilometer. Op de dagen dat hij fietste deed ik andere dingen, ging ik alleen op pad, of ik ging met de jongens even een rondje. Een rondje kon zijn, gewoon een rondje rijden, naar een vide-grenier of naar het dorp, koffie drinken en een beetje struinen. Ik hoor jullie denken, met die leeftijd gasten? (14 en 17) Jazeker, mijn jongens vinden dit ook leuk 😉

 

Minder weer

Doordat we de tweede week van onze vakantie minder weer hadden (ik mag niet klagen, maar het was geen standvastig Ardèche weer) zijn we sowieso actiever geweest. Waar we normaal echt wel veel op het strandje door brachten, veel zwommen, naar het zwembad gingen en verder niet veel meer deden dan lezen en zitten/liggen. Was het dit jaar was anders. De temperatuur was beduidend lager, sommige dagen wel 10 graden minder dan normaal. We hadden diverse keren regen en dan geen buitje van een uur, maar van uren, en vooral veel bewolking. Omdat ik dit best slecht trek (ik ben eerlijk) had ik vaak zoiets van ik moet iets doen! Nou dat “wat doen” is gelukt dus. We hebben gekanood, we hebben gewandeld, we hebben dorpjes bezocht, we hebben meerdere keren een auto-route gedaan door stukken waar we nog nooit eerder geweest waren. We spraken af met onze vrienden die gelijktijdig in de Ardèche op vakantie waren. Om de paar dagen een Brocante of Vide-Grenier, waar ik lekker inkopen heb gedaan voor mijn shop. Het was best een feest 🙂

 

 

Kwakkel zomer of niet, het bracht iets

Zoals je hierboven ziet geen foto’s met mooie strak blauwe luchten. Het merendeel van onze tweede week vakantie was zo als hier op de foto’s. Hoe niet leuk wellicht, als ik er nu naar kijk valt er ook zeker iets voor te zeggen. We deden dingen die we normaal nooit deden. En kwakkel zomer of niet, het was niet koud, dus zo erg was het nou ook weer niet. We houden op over het weer (hoe Nederlands haha) en gaan verder met de leuke dingen. Bezoekjes aan plaatsen als Balazuc, Ruoms, Largentière, Saint Alban Auriolle, La Voulte sur Rhône, Saint-Martin-d’Ardèche, La Bastide-de-Virac, Sampzon, Aubenas, Grosspieres. Dit is een greep uit. Ik kan me geen jaar herinneren zoveel gezien te hebben.

De foto’s hierboven (deel 2) zijn onder andere genomen in Largentière en Ruoms, Het oude huis op de foto hier net boven de tekst, fascineert mij al mijn hele leven dat ik hier kom (ik kom hier al vanaf mijn twaalfde). Het staat vlakbij de camping. Ik heb het al veel vaker gefotografeerd maar ben er nooit dichterbij geweest dan vanaf deze afstand. Wat het is weet ik niet, maar ik blijf het mooi vinden. Het is voor mij het ultieme Franse plattelands huis. Vinden jullie ook niet?

 

 

En dan voor mij de mooiste foto van deze vakantie. Genomen in zwart-wit foto  (ingesteld op mijn camera zelf) van Beer. Omdat ik dit jaar best veel foto’s gemaakt heb zal ik nog een deel 3 wijden aan deze vakantie in Frankrijk. Deze komt volgende week online, stay tuned! 😉

 

 

 

 

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

2 Comments on “Zomer Vakantie 2021 ~ Deel 2 Ardèche, Zuid-Frankrijk

  1. Wat weer mooie foto’s, leuk om naar te kijken.
    In 2009 ben ik in de Ardèche geweest. En toen was het wel elke dag 30+. Maar omdat het waarschijnlijk de enige keer was dat we daar waren, hebben wij toen wel veel gedaan. Ook omdat we dat gewend waren/zijn. En veel van de plaatsjes die jij opnoemt, hebben wij ook gezien. Wij gingen ook een aantal keren zwemmen bij La Beaume, ken jij dat ook?

    1. Dank je wel Jeanette! La Beaume kennen wij zeker maar we zijn er dit jaar niet gaan zwemmen, kwam er niet van. De jongens hebben het er wel over gehad, zet zoals ze op de Sampzon wilden klimmen. Maar dat is ook niet gebeurd 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *