travel blog Ardeche 1
Travel

Zomer vakantie 2021 ~ deel 1 Ardèche, Zuid-Frankrijk

travel blog Ardeche 1

travel blog Ardeche 2

travel blog Ardeche 3

travel blog Ardeche 4

travel blog Ardeche 5

travel blog Ardeche 9

travel blog Ardeche 6

travel blog Ardeche 7

travel blog Ardeche 8

Long time no see

Hi allemaal, dat is lang geleden! je zou bijna denken dat ik gestopt was met bloggen 😉  Hoe vaak ik in de afgelopen jaren ook heb aangegeven misschien wel te stoppen met bloggen, ik deed het niet! Maar goed, de afgelopen maanden was het wel heel stil. Waarom? geen idee eigenlijk. Misschien was ik wat inspiratieloos, had ik het drukker met andere dingen of kwam het er gewoon niet van. Op interieur gebied in ons huis gebeurde er weinig. Zo af en toe verander ik wel wat kleine dingen in de woonkamer maar alle plannen die ik ondertussen heb, staan in de koelkast tot nader order. We wachten met alles tot onze nieuwe achterpui geplaatst is. De planning voor de pui staat voor nu op september, en daar hou ik me aan vast. Waar ik verder druk mee was, was vooral mijn werk in Leiden en mijn vintage verkoop. Ook maakte ik dan eindelijk het laatste stukje van de achtertuin zo goed als af (later daar foto’s van), had ik een aantal leuke foto-opdrachten en last but not least, ik schreef me deze week in bij de KvK. Vanaf nu heb ik ook nog een éénmanszaak, genaamd COOSJE VINTAGE LIVING.

Op vakantie naar Zuid-Frankrijk

In week 2 van de schoolvakantie zijn we midden in de week naar Frankrijk vertrokken. Onze caravan hebben we vorig jaar in Frankrijk achter gelaten, hij staat daar in de stalling, niet ver van de camping. Dus het was nu alleen de auto inpakken en weg! In januari boekte mijn man al de camping in de Ardèche, maar tot juni heb ik gedacht dat we niet zouden mogen. Uiteindelijk toch wel dus! En ik moet je zeggen, ik vond het wel even heerlijk, we waren er aan toe. Even relaxen, even niets, zon en een andere omgeving. We hadden een prachtige plek aan de rivier en vooral de eerste week, veel zon. De tweede week werd dit helaas minder. Zoals in bijna heel Europa is het weer onbestendig, veel bewolking, regelmatig regen en geen constante (hoge) temperatuur. Het voordeel daarvan is wel weer dat je meer doet, dus dat hebben we dan ook gedaan 🙂

 

travel blog Ardeche 10

travel blog Ardeche 11

travel blog Ardeche 12

 

Brocante La Voulte sur Rhône

Op de foto’s hierboven zie je de Brocante van La Voulte sur Rhône. Deze markt stond vorig jaar al op de planning maar toen lukte het niet om te gaan. De markt is maar 1x in de maand en helaas viel de datum dat de markt was niet binnen de weken dat wij er waren. Dit jaar nieuwe ronde, nieuwe kansen, dus we spraken af met mijn oom en tante, die ook graag naar dit soort markten gaan. Op de eerste zondag dat wij er waren moesten we dus vroeg op pad! ik ben om 8.00 uur met de jongens in de auto gestapt (man had geen zin) en toen hebben we anderhalf uur gereden. Van Ruoms naar La Voulte sur Rhône, wat een rit! Door de bergen, richting Le Teil – Montelimar, waar we normaal de Route du Soleil op gaan. Over de brug van Rhône en dan nog een heel stuk binnendoor 😉 Maar eenmaal aangekomen, was het het meer dan waard. We scoorden een aantal leuke spullen en hebben een gezellige ochtend gehad zo met z’n allen (met familie is altijd leuk!).  Marthy (zij heeft ook een blog, check hem eens! > Heen en terug naar de Ardèche) en ik hebben vrijwel dezelfde smaak en dat is heel leuk om te zien. Hieronder een paar foto’s van Le Teil, daar rijden we normaal alleen doorheen, nu kon ik even stoppen! De eerste foto van de oude deur, nam ik er ook.

 

travel blog Ardeche 13

travel blog Ardeche 14

travel blog Ardeche

 

Vele wandelingen

Naast alle Vide-Greniers en Brocantes die ik deze vakantie bezocht heb, heb ik ook veel gewandeld. Soms alleen, soms samen met Addy, soms met zijn 4-en. Hieronder een paar avond wandel plaatjes. In deel 2 zal ik er nog meer plaatsen. Dit is voor bij de camping. Vanaf de camping is er een mooi wandelpad. Vandaar uit kun je links naar Ruoms lopen, of rechts naar Grospierres. Het zijn routes van zo’n 6 – 8 km, dus net leuk om te doen. In de avond deed ik vaak kleinere stukjes. De brug (op de eerste foto’s bijvoorbeeld) is maar een paar kilometer verderop. Deze vakantie heb ik al mijn foto’s op de M stand gefotografeerd.

Mstand geeft je de volledige controle over de sluitertijd, het diafragma en de ISO-waarde. 

Wellicht vinden jullie sommige foto’s wat donker, maar ik hou daar van. Ik ben benieuwd of jullie verschil zien tussen deze foto’s en mijn foto’s eerder.

Benieuwd naar nog meer Canon plaatjes van onze vakantie in de Ardèche? Van de week plaats ik er meer!

 

travel blog Ardeche 15

travel blog Ardeche 16

travel blog Ardeche 17

travel blog Ardeche 18

 

 

 

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

5 Comments on “Zomer vakantie 2021 ~ deel 1 Ardèche, Zuid-Frankrijk

    1. Maakt niet uit! ik ben zelf helemaal niet zo attent met reageren 😉 Maar grappig om te zien he, dat we hetzelfde zien en het anders vastleggen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *