Zeilen ~ voor de eerste keer

westeinder plassen

Zeilen ~ voor de eerste keer

zeilles

zeilles

zeilschool aalsmeer

westeinder

Daar gaat hij

Daar ging hij dan hoor, mijn kleine moppie, zijn eerste zeilles. De spanning is op zijn gezicht te zien.
Vanochtend moest ik hem wakker maken, hij wilde niet uit bed komen. Het leek een door de weekse dag, zo één die hier al jaar in, jaar uit hetzelfde gaat. Roepen, roepen, roepen en horen … Ik wil er niet uit komen, ik ga niet naar school! Vanochtend was het niet het feit dat hij naar school moest. Hij vond het spannend om op zeilles te gaan. Ook al had hij zich hier al zolang op verheugt zei hij toch dat hij niet meer wilde gaan.

Doener

Jack is geen kind die graag naar school gaat, school is een must. Hij heeft genoeg vriendjes, wordt niet gepest, heeft een leuke school en klas. Maar hij telt de dagen af dat hij niet meer moet. Moet, dat zeg ik zo omdat hij het ook echt zo ziet. Op school gaat het best goed maar hij kan zich niet goed concentreren in de (overvolle) combi-klassen waar hij al jaren in zit. Ook heeft hij moeite met de hele dag stil zitten. Jack is meer een doener, hij is zeer creatief en daar is op school tegenwoordig niet echt veel tijd meer voor.

Wens

Naast school is het dus voor hem zeker goed actief en creatief te zijn. Toen wij vorig jaar hier gingen wonen had hij ook meteen zijn draai gevonden (meer dan de andere twee). Zo aan het water wonen heeft zijn voordelen, zwemmen en varen wanneer je wil, spelen in het gras op de dijk, ruimte en vertier genoeg. Jack zijn wens was een zeilboot en op zeilles. De boot kreeg hij met zijn verjaardag in december. Zijn eerste zeilles dus vandaag.
Om half 10 waren we bij de zeilschool in Aalsmeer. De eerste kennismaking met de leraar en mede-leerlingen. Een kleine uitleg over de kielboot. In smeren met zonnebrand en zwemvesten aan, en daar gingen ze! Iets nieuws leren is altijd spannend, maar ik weet zeker dat hij aan het einde van de middag enthousiast is als ik hem ophaal.

Veel plezier vandaag mijn kleine vriend!

dikke kus van mama

One thought on “Zeilen ~ voor de eerste keer

  • Gertrud Prins
    april 24, 2018 at 11:04 am Beantwoorden

    Ooooh je ziet de spanning op zijn koppie, wel geweldige foto’s hoor en zoals ik het kan zien een perfecte dag voor een eerste zeilles. Hoe heeft Jack het uiteindelijk gevonden?

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>