Interior

workshop Annie Sloan

workshop Annie Sloan
img_6278
img_6280
img_6282
img_6283
img_6287
img_6291
img_6293
img_6294
workshop Annie Sloan
img_6295
img_6298
img_6301

Vandaag was ik in Amsterdam om deel te nemen aan een workshop Annie Sloan verven. Ik kende Annie Sloan verf wel van naam en heb het wel eens wat mensen aanbevolen om ermee te gaan verven omdat ik gehoord had dat het hele makkelijk verf was. Dat de kleuren prachtig zijn en het verven en waxen is heel makkelijk is heb ik vandaag ondervonden.

Door Dijksman PR en communicatie werd ik pas uitgenodigd om deel te komen nemen. De workshop zelf werd gehouden in Amsterdam en door niemand minder dan Annie zelf, hoe leuk is dat!
Met een clubje dames al dan niet alleen bloggers maar ook andere social media iconen hebben we een gezellige middag gehad. Het resultaat zijn een leuke fotolijst in de nieuwe kleur Giveny (blauw) en een stoffen boodschappentas beschilderd met de kleuren Scandinavian Pink en Greek Blue.

Annie Sloan ontwikkelde haar nu beroemde Chalk Paint omdat ze de behoefte had aan een veelzijdige verf, met toepassingen als ‘limewash’ tot effect van oude geschilderde meubels. Verder had ze een goede selectie van kleuren nodig, die zonodig door de gebruiker verder kan worden uitgebreid.
De verf is zeer makkelijk in het gebruik en geeft mensen de kans direct creatief te zijn, omdat er niet geschuurd en gegrond hoeft te worden. Verder kun je gemakkelijk van gedachten veranderen, want de verf is makkelijk overschilderbaar, zelf nadat een waslaag is aangebracht.

Waarom is Annie Sloan Chalk paint bijzonder?

Nou om een aantal redenen:

– Het is de beste verf voor het schilderen van meubels.
– Schuren en gronden is NIET nodig.
– Het is mileu vriendelijk vanwege een zeer laag gehalte oplosmiddelen.
– Het kan gebruikt worden op elke ondergrond, binnen en buiten.
– De verf kan verdund worden met water voor bijv. whitewash, waardoor de houtnerf zichtbaar blijft.
– De kleuren zijn zodanig samengesteld, zodat ze goed onderling gemengd kunnen worden.
– It’s a girls’ paint, but boys can use it too.
– Het is een flexibel product, dus je kunt er heel creatief mee omgaan en gemakkelijk van gedachten veranderen.
– Het laat muren ademen en is daarom uitermate geschikt voor oude huizen maar ook voor nieuwbouw huizen (denk aan muren die werken).
– Het kan gebruikt worden als ‘impasto’, laat hiervoor de deksel van de pot om de verf te laten indrogen, waardoor het dikker wordt.

Wat ik dus al aangaf kan Annie Sloan verf overal voor en op gebruikt worden, het verbaasde me. Naast hout, metaal, marmer, kunststof, muren en leer kan er ook stof mee worden geverfd.
Niets hoeft geschuurd of afgenomen te worden en na het aanbrengen van de verf (wat ook niet te netjes hoeft) droogt het buitengewoon snel. Na het verven breng je een laag wax aan naar keuze, hiermee kan je de verf laten glimmen en of donkerder of lichter maken (met je eigen speciale effect).

Ik ben fan! en kan ga heel snel iets in huis verzinnen wat ik kan gaan opknappen met Annie Sloan chalk paint.

Dames van Dijksman Communicatie en Annie plus assistentes bedankt voor de leerzame en gezellige middag!
P.s. de lunch was heerlijk 😉

Ben jij niet zo van de kleur in huis? no worries, er zijn ook mooie neutrale kleuren Annie Sloan verf te koop (ook muurverf, jippie!)

Fotografie Stephanie Koster

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

One comment on “workshop Annie Sloan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *