Interior - Shopping

Woon shoppen in Scandinavische stijl

Kleur in huis

Hou jij van kleur in huis? of hou je het toch liever bij neutraal, zwart en wit?
Ik heb van die vlagen dat ik denk kleur in huis te willen hebben. In ons vorige huis was alles zwart, grijs en wit en in dit huis zijn mijn ideeën m.b.t. kleur gebruik net even iets anders. De jaren gaan voorbij en je smaak verandert ook door de jaren heen.
Maar als je van kleur houdt, hoe breng je dit dan aan? doe jij dit meteen goed en zet jij een gekleurde bank of fauteuil neer? Of verf je liever een muur in een kleurtje? Behang is ook weer helemaal hip, dus een leuk muurtje met een print in een kleur is ook een idee! Behangen en/of verven zijn opties die snel te vervangen zijn, mocht je de kleur en/of het patroon zat zijn. Een muur kan je wel weer over verven en behang kan je eraf halen. Maar heb je eenmaal een rode stoel of groene bank staan, dan wordt dat lastiger.

Neutrale basis

Toen wij voor het eerst, en tevens de keer laatst naar ons nieuwe huis gingen kijken (wij hebben het huis maar één keer gezien) konden de wij de conclusie meteen voor ons zelf trekken dat er niet veel geverfd en/of gesloopt hoefde te worden. De basis was neutraal, alle muren wit (op de kinderslaapkamers na) en een houten vloeren van beneden naar boven. Alles wat achterhaald, laten we zeggen vanuit de begin jaren negentig, maar verder netjes. Wat ik wel meteen voelde was dat dit huis heel anders voelde was dan ons vorige huis waar we jaren gewoond hadden. Dit huis vroeg wel degelijk om een andere inrichting.

Verschillende huizen, verschillende stijlen

Ons nieuwbouw huis is altijd vrij strak en minimalistisch geweest, de basis, strak gestuukte muren en een betonnen vloer. De woonkamer en slaapkamers waren groot of ruim opgezet. De behoefte om muren te verven heb ik daar in twaalf jaar tijd (bijna) nooit gehad. In het laatste jaar verfde ik een muur zwart en heeft deze muur een behangetje gekregen in de laatste maanden dat wij er woonden, zie hier. Wat ik ook altijd verzon (er heeft zoveel het huis gezien en weer verlaten) het bleef altijd ingetogen wat ik neerzette. De bank was altijd antraciet, de stoelen om de tafel wit, zwart of hout. Een vloerkleed was off white en zo nu en dan lag er heel misschien een kussen in een kleur. Zelfs de posters en/of foto’s aan de muur waren zwart-wit (incl. lijst).
In ons nieuwe huis wilde ik het anders, dit huis voelde anders. Het voelde meteen knus en gezellig, een nieuwbouw huis of een bestaand huis uit de begin jaren zeventig is een wereld van verschil. Dit huis vroeg om een nieuwe weg qua inrichting!

Shoppen in Scandinavische stijl

Na al die jaren hou ik nog steeds van de Scandinavische stijl op woongebied. Hier en daar verandert er iets maar dat is normaal. Echter tegenwoordig merk ik wel dat ik steeds meer Kringloop artikelen toevoeg. Zo staan er nu twee oude houten kasten in onze woonkamer en hoop ik binnenkort een oude Apothekerskast te scoren (voor hopelijk een mooie prijs) die ik in de keuken wil neerzetten. Eén van de houten kasten verhuisd dan naar boven. Mijn werkplek zal dan waarschijnlijk ook verhuizen maar waar naar toe weet ik nog niet. Voor op de vloer kochten wij vlak voor onze verhuizing naar dit huis een immens groot Perzisch tapijt (in het rood) op Marktplaats. Deze heeft in het begin even onder de eettafel gelegen maar ligt nu alweer een poosje voor de bank. Komende zomer staat er op de planning dat wij een nieuwe bank gaan kopen, voor het eerst sinds jaren wil ik geen antraciet kleurige bank meer maar een lichtere kleur. Nu de kinderen wat ouder zijn durf ik dat wel weer aan 😉

Nieuwe fauteuil?

Met het oog op een nieuwe hoekbank vraag ik me af of de twee Safari stoeltjes die nu in de zithoek staan, kunnen blijven staan. Ik denk dat het te vol wordt dus wellicht gaan we nog op zoek (t.z.t.) naar een nieuwe fauteuil. Hoe mooi ik alle Scandinavische design merken ook vind, een bank of fauteuil van Muuto of Hay is niet aan ons besteed. Ze zijn te kostbaar en ik durf dit nog toch nog niet aan met de jongens. Look a likes kunnen ook mooi zijn en daarom bezocht ik alvast wat sites. Zo vond ik diverse fauteuils in Scandinavische stijl die helemaal niet verkeerd zijn. Hieronder een moodboard met een paar ideeën om te onthouden. Allen passen in ieder geval goed in het mooie huis wat ik vond op de makelaarssite Alvhem. Een huis in de stijl waar ik nu van hou. De basis is neutraal met hier en daar een kleur accent!

fauteuils

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

3 Comments on “Woon shoppen in Scandinavische stijl

 1. Ben heel benieuwd welke kleur bank je kiest.
  Een kleur zou ik niet aandurven. Onze 1e bank was lichtgrijs, onze 2e (hebben we nu nog) donkerblauw maar iedereen denkt dat-ie zwart is.
  Mooi huis laat je weer zien. Zo fijn om op die sites rond te kijken.

  1. Ik weet nog niet precies welke kleur het wordt Jeanette. Ik denk aan zand of licht grijs .
   Die huizen zijn zo top! helemaal mijn smaak 🙂

   Fijn weekend!

   Stephanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *