Winters werk in de tuin

winter tuin

Winters werk in de tuin

winter tuin

Winters werk in de tuin

Dacht ik voor de winter klaar te zijn in de tuin bleek dit niet het geval. Ik had even over het hoofd gezien dat er boven op de dijk nog twee knotwilgen stonden die gesnoeid moesten worden. Vorige week had ik mijn oom en tante op visite, zij tuinieren altijd graag. Zo aan de koffie met uitkijk op de dijk zei mijn tante, zeg Steef moet jij die wilgen niet een keer snoeien? Tja! daar had zij een punt ๐Ÿ˜‰ Heel eerlijk had ik er nog helemaal niet aan gedacht. Vandaag was het mooi weer om eens de tuin in te gaan, mooi weer om de knotwilgen te snoeien!

Snoeien in de winter

Daar ik geen idee had wanneer ik deze bomen moest snoeien, bleek de winter dus de juiste tijd te zijn. De takken waren denk al een paar jaar niet meer gesnoeid dus het was toch wel even een hele klus. Van mijn oude buurvrouw (bedoel ik niet dat ze oud is maar ik woonde jaren geleden bij haar in de straat) leende ik een goeie takkenschaar. En uit school kreeg ik ook nog hulp van mijn grote hulp Jack. Dit staat helaas niet op de foto, jullie hadden hem moeten zien staan boven op de trap met grote schaar ๐Ÿ˜‰

Verf plannen

Mijn verf plannen voor vandaag heb ik maar weer even uitgesteld. Ik had nog wat achterstallige administratie die de hele ochtend in beslag nam. Buiten dat was mijn oudste zoon vandaag ook de hele dag thuis, hij heeft proefwerkweek. Kinderen thuis en een trap verven is geen goede combi dus wie weet doe ik woensdag een nieuwe poging. Zo niet, komt het een andere dag. Mijn motto in dit huis is “Neem de dag zoals hij loopt” of “wat vandaag niet komt, komt misschien morgen wel” Haha…. Kan je vertellen, dit geeft best rust in mijn hoofd. Of alles hierdoor allemaal even vlug zal gaan (doel ik op vooral op klusjes) Nou nee, dat niet ๐Ÿ˜‰

Fijne nieuwe week allemaal! De berg met takken ruim ik een andere dag op!

Fotografie Stephanie Koster

4 thoughts on “Winters werk in de tuin

 • Marthy
  januari 22, 2018 at 6:46 pm Beantwoorden

  Goed werk, meis!

 • Jeanette Renting
  januari 22, 2018 at 11:20 pm Beantwoorden

  Het is altijd een hele klus, die knotwilgen. Wij hebben er drie.

 • Tuinklusser
  januari 30, 2018 at 11:56 am Beantwoorden

  Ik stel die klussen in de tuin altijd weer uit. Kwam toevallig op je blog en heb nu de inspiratie gevonden om dit weekend maar eens iets in te plannen, dus dank je wel ๐Ÿ™‚

  • Stephanie Koster
   februari 12, 2018 at 5:34 pm Beantwoorden

   graag gedaan! is het nog gelukt met de klussen in de tuin? ๐Ÿ˜‰

   groetjes,

   Stephanie

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>