werken in de tuin ~ groen in huis

werken in de tuin ~ groen in huis

werken in de tuin

img_6384

img_6386

img_6402

werken in de tuin

werken in de tuin

img_6409

img_6403

img_6399

img_6385

Enkele weken geleden heb ik de voortuin onder handen genomen. Onkruid, bomen en struiken die zeven jaar hun gang waren gegaan heb ik genadeloos weg getrokken, omgezaagd en kort gesnoeid. Het gevolg was een berg snoei afval van anderhalve meter hoog die er nog steeds ligt 🙁 Samen met nog meer oude troep uit het huis (oude kasten etc) niet echt een leuk gezicht om te zien als je aan komt lopen bij je huis. Maar goed, ik heb mezelf er toe gezet en ben gisteren met een auto vol naar het grofvuil gegaan. Morgen ben ik vrij en breng ik het restant weg. Weg = weg!
Als straks dan alles weg is en de buitenkant van het huis geverfd is (dit gaat deze maand nog gebeuren) zal het huis er voor de winter nog begint heel anders uit zien, jippie! kan niet wachten!

Afgelopen weekend was het mooi weer en ben ik ook aan het werk geweest in de tuin, niet alleen om een deel van het afval op te ruimen maar ook om de twee Monstera’s die ik apart in een pot had staan en uit de kluiten aan het groeien waren in één grote mand te zetten.
Bij de Action kocht ik een grote mand (licht bananenblad met zwarte strepen erop) en een emmer om de planten in te potten voor nog geen tien euro. Een zak potgrond had ik nog in de schuur staan. Onder in de emmer deed ik wat scherven voor wat lucht en het afvoeren van het water, zo heb ik het altijd geleerd. Het resultaat is een mooie grote groene mand die nu beneden naast te kast op de grond staat te pronken. Zo heb ik weer ruimte op de kast voor een lamp en andere wat andere leuke spullen.
Over het algemeen hou ik van designspullen en kringloop maar soms vind ik het heerlijk iets goedkoops voor erbij te scoren in een winkel als Action.

Nog even terug naar de voortuin, met de verhuizing heb ik drie kwart van de inhoud van de schuur weggegooid. Spullen waar ik in geen jaren naar omgekeken had, troep van de kinderen en (tuin)gereedschap wat verroest was of gewoon op.
Omdat ik niet altijd zin heb om naar een tuincentrum te gaan, ik schreef er eerder over, zie hier (online kamerplanten kopen) ben ik op zoek gegaan naar online tuingereedschap en tuinbenodigdheden en stuitte op deze site Engelbert Strauss. Het assortiment is mega groot, van bedrijfskleding tot kantoorartikelen maar dus ook een stoffer en blik, een tuinspade (ook wel schop genoemd) en bij wijze van een tuinslang vind je op deze site.
Tegenwoordig ga ik voor makkelijk dus waarom tuingereedschap ook niet online 😉

Hoe de buitenkant van ons huis en de voortuin er over een paar weken uit zullen zien, zien jullie snel! to be continued!

Fotografie Stephanie Koster

5 thoughts on “werken in de tuin ~ groen in huis

 • Nicky de Jong
  oktober 27, 2016 at 12:31 pm Beantwoorden

  Zo te zien ben je lekker bezig geweest! Heel leuk die bananenplant, ik wil er ook al een tijdje heen. Geeft je interieur echt meer sfeer. Helaas houdt hij het buiten niet zo lang vol.

 • Marieke
  april 10, 2017 at 8:56 am Beantwoorden

  Interessante blog weer!

 • Life and Garden
  juni 14, 2017 at 9:52 am Beantwoorden

  Altijd lekker al dat groen!

 • stephantje
  augustus 7, 2017 at 8:07 pm Beantwoorden

  echt mooie foto’s
  niets boven veel groen in huis 😀

  • Stephanie Koster
   augustus 7, 2017 at 8:39 pm Beantwoorden

   dank je wel Stephantje! in ons nieuwe huis wil ik ook meer planten neerzetten wat overigens al aardig lukt 😉

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>