Interior

welke eetkamerstoelen kies jij?

scandinavische-eethoek-met-kleur-2

Licht, veel wit met wat kleur toevoegingen. Het geheel is speels en toont vrolijk.

scandinavische-eethoek-hout-met-zwart-2

Strak, zwart, wit en hout. Een typerend Scandinavische look.

ronde-eettafel-vt-wonen-look

Romantisch met een ronde tafel, en toch ook een tikje stoer door het gebruik van de schoolstoeltjes en de touwlamp (van HK Living).

desktop

Minimalistisch met een elegante uitstraling, kies je echte of de look a like vlinder eetkamerstoelen van Arne Jacobsen.

—– —— ——-

Dat een mooie eethoek met Scandinavische looks niet persé duur hoeft te zijn bewijst Leen Bakker.
Een aantal weken terug was ik bij de Leen Bakker omdat ik op zoek was een aantal leuke, maar vooral ook goedkope lampen voor in ons tijdelijke huis. In een folder van Leen Bakker had ik gezien dat zij tegenwoordig een Scandinavische lijn hebben die er zeker niet goedkoop uitziet. Als ik ergens een hekel eigenlijk aan heb is het nep design maar soms is het ook leuk om het met echt design te combineren, mits het er mooi uit ziet dus 😉
Toen ik naar binnen liep, liep ik meteen tegen de eethoeken aan, daar waar ik zeker niet naar op zoek was maar ik natuurlijk wel weer even rond gekeken heb.
Komende week gaan we voor het eerst naar een huis kijken, waarvan ik eigenlijk ook echt hoop dat dit huis het gaat worden voor ons. Het is een jaren 70 woning met een hele grote woonkeuken ofwel woonkeuken etage. Het huis heeft typerend voor die periode woonlagen, hoe cool!
Natuurlijk slaat mijn fantasie weer op hol en zie ik alweer helemaal voor me hoe alles moet worden… soms moet ik geremd worden, ik weet het, maar ideeën zijn altijd leuk, of het nou door gaat of niet.

Naar aanleiding van mijn blog over keukens maakte ik een aantal moodboards met verschillende stijlen (allen Scandinavisch) eethoeken. Ben benieuwd welke look bij jou het beste past en welke eetkamerstoelen jij zou kiezen.

Voor het maken van de mood boards heb ik gebruik gemaakt van bijna allemaal spullen van Leen Bakker met uitzondering van de touwlamp en het blauwe kunststof hondje.

De vier eettafels die ik gebruikte voor de moodboards zijn de modellen, Helsinki, Valencia, Vargon en Ulfborg. Van de eetkamerstoelen selecteerde ik Silkeborg, Valeria, Selvik, Nothing Hill, Belvast en Verdal.

Foto’s zijn allen gevonden op Pinterest en op de site van Leen Bakker, moodboards zijn gemaakt door Stephanie Koster

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *