Interior

Water besparen met de tips van de loodgieter

1

2

3

4

5

6

9

11

12

14

15

16

17

18

19

22

23

Wanneer voldoet een huis aan je wensen? wij kunnen HET huis nog steeds niet vinden en blijven (met enige wanhoop) verder zoeken naar het “perfecte” plaatje (als dat bestaat?).
Ondertussen deel ik graag met jullie wat tips om beter, gezonder en zuiniger te wonen.

Water besparen met de tips van de loodgieter

Een besparing in huis realiseren is iets wat iedereen graag wil. De laatste jaren gaat vrijwel iedereen bewuster met de voorzieningen in huis om. Het besparen van gas, elektriciteit of water zorgt er namelijk voor dat je iedere maand meer geld overhoudt (alleen ik niet)… Dit is natuurlijk altijd wel mooi meegenomen in deze economisch onzekere tijden. Daarbij is een besparing ook nog eens goed voor het milieu, waar we ons zeker allemaal bewuster van moeten worden.
Minder verbruiken van de nuts voorzieningen betekent dat je verantwoordelijk bent voor minder CO2 uitstoot. Dit is nodig om de opwarming van de aarde af te remmen. Deze week deelt een loodgietersbedrijf uit Arnhem drie tips om water te besparen op mijn blog.

Gebruik een waterbesparende kraan

Waterbesparende kranen en douchekoppen verbruiken een stuk minder water terwijl je de kraan op dezelfde manier kan gebruiken. Je hoeft dus geen veranderingen in je gedrag te maken om toch water te besparen. Overigens zorg je met deze toepassingen ook voor een besparing op het gasverbruik weet de loodgieter te melden. De CV ketel hoeft immers minder water op te warmen dat onder de douche wordt verbruikt.

Laat loodgieter een grijs water installatie maken

Een grijs water installatie is een redelijk nieuwe manier om water te besparen in huis. De loodgieter kan deze voor je installeren. Water wordt grijs genoemd wanneer dit al een keer gebruikt is in huis. Soms kan je echter gebruikt water nog een keer gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld een wc gerust doorspoelen met het afvalwater van de wasmachine of vaatwasser. Handige tip! ik wist niet dat dit al mogelijk was.

Koop een zuinige wasmachine en vaatwasser

Volgens de loodgieter verbruiken we een grote hoeveelheid water wanneer we in huis de was of vaat doen. Tegenwoordig doet vrijwel iedereen dit met een machine natuurlijk, al doe ik dit al meer dan een jaar met de hand. Het is een hoop werk extra met een gezin met 3 kinderen, maar al doe je het meerdere keren per dag (en dan niet de hele spoelbak vol water laten lopen uiteraard πŸ˜‰ ) dan zijn het maar kleine beetjes en neemt het niet veel tijd in.
Koop je een zuinige wasmachine en vaatwasser dan zal je tijdens deze bezigheden besparen op het waterverbruik. Tevens verbruiken deze apparaten minder elektriciteit waardoor ook een besparing op dit gebied mogelijk is.

De foto’s van het Zweedse huis hierboven, is niet bij uitstek een heel gestyled huis, al is het wel een interieur waar ik meteen op zou klikken als ik het op Funda voorbij zou zien komen. Een huis wat aan mijn eisen voldoet vind ik echter momenteel niet. Het blijft nog even bij foto’s kijken dus! Hoop dat jullie ondertussen wat met de bespaar tips kunnen.

Fijne dag en nieuwe week verder!

fotobron : Historiska Hem

Dit is een gastblog. De komende maanden zullen er een aantal gastblogs voorbij komen, allen met betrekking tot zaken die noodzakelijk zijn beter, praktischer en leuker te leven in en om je huis.

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

5 Comments on “Water besparen met de tips van de loodgieter

  1. Goede tips en leuk artikel! Bij mij zijn ze nu bezig met het renoveren van mijn badkamer. Ik maak hierbij gebruik van de diensten van De Zeeuw Installatietechniek (loodgieter Rotterdam), misschien ga ik ook maar meteen vragen naar de mogelijkheden van een grijs water installatie.

    1. Succes met verbouwen Dirk! wellicht ben je al klaar en ben ik benieuwd naar de uitkomst van de grijs water installatie πŸ™‚

  2. Dankjewel voor deze tips om water te besparen. Het is zeker erg belangrijk voor het klimaat om te besparen op water. Een loodgieter weet natuurlijk wat de belangrijke factoren zijn van een waterverbruik en is een echte expert op dit gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *