voorjaar in de tuin
Gardening

Voorjaar in de tuin

voorjaar in de tuin

voorjaar in de tuin

voorjaar in de tuin

Voorjaar in de tuin

Na dagen mooi voorjaarsweer bedacht ik dat ik vandaag maar eens iets aan de tuin moest gaan doen. Ik had mezelf een dag vrij gegeven en wilde vandaag niet de deur uit. De tuin is voor mij geen moetje, ik werk graag in de tuin, ik vind het ontspannend werk. Boven op de dijk lag nog een laatste deel takken van de knotwilgen die aan het water staan, die nog opgeruimd moesten worden. Een aantal weken terug hadden we al veel kortgeknipt en opgeruimd maar het is een aardige klus, ieder jaar weer en was nog niet klaar. De takken hadden de storm doorstaan en waren helaas niet weg gewaaid ๐Ÿ˜‰ Het gras was ook toe aan een maaibeurt maar dat is mijn man zijn werk. Wij hebben een reusachtig grote motormaaier die eigenlijk veel te zwaar is voor mij, dus ik vind het prima dat Addy het doet. Ik heb naast de wilgentakken opruimen, de beukenhaag iets bijgeknipt (weet niet of het nu al mag maar heb het al gedaan) en ik heb een aantal vrolijke voorjaarsbloeiers in potten gedaan. Zoals jullie op de foto’s kunnen zien was Kees ook weer van de partij, die vind het zo leuk als ik achter bezig ben.

 

Verbouwing woonkamer-hal-keuken

Na een middag tuinieren liggen de tuin en de dijk er weer netjes bij en kunnen we ons de komende tijd gaan bekommeren over wat er in huis allemaal gaat gebeuren.ย  Volgende week start namelijk de verbouwing van onze beneden verdieping! Ja, ja, na bijna vijf jaar (in Mei 2017 gingen we hier wonen) is het dan eindelijk zover. De hele binnenverdieping gaat op de schop, alles gaat er uit. De hal en het toilet zijn als eerste aan de beurt. Hierna volgt de keuken en daarna de rest van de woonkamer. Het wordt een complete verbouwing die heel wat troep gaat opleveren en heel veel inspanning en energie gaat kosten maar ik heb er in ieder geval ontzettend veel zin in. Op mijn blog zal ik de hele verbouwing gaan delen, dus er zullen weer meer blogs online komen de komende maanden. Wish us luck! Leuk als je volgt!

 

voorjaar in de tuin

voorjaar in de tuin

voorjaar in de tuin

voorjaar in de tuin

De aardewerk potten met het geglazuurde randje scoorde ik bij Kringloop de Parel bij ons in het dorp. De aardewerk kruik mist een paar oortjes en lag in een bouwcontainer hier in de straat, zonde vond ik.ย  Nu staat hij hier te “shinen” met wat violen erin. Kees is blij dat de zon weer schijnt. Hij is veel binnen geweest de afgelopen winter, kijk hem struinen ๐Ÿ˜‰

Mijn naam is Stephanie Koster, 50 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

2 Comments on “Voorjaar in de tuin

  1. Heerlijk hรจ, die voorjaarsbloeiers, het ziet er weer goed uit bij je. Sterkte met de verbouwing, dat wordt een hele klus. Benieuwd hoe het gaat worden.

  2. Heerlijk he, dat de lente (bijna) is begonnen. Je woont op een fijne plek daar aan het water. En leuk dat je de verbouwing met ons gaat delen, ben dol op voor en na foto’s en alles ertussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *