jeugd zeilen
Kids - Lifestyle

Voor het eerst weer zeilen dit seizoen

zeilen

zeilen

zeilen

Zeilschool Aalsmeer 50 jaar

Een paar weken terug bestond Zeilschool Aalsmeer 50 jaar. Om dit niet ongehoord voorbij te laten gaan werd er een feestdag georganiseerd. En zo ontving Jack een uitnodiging om dit mee te komen vieren. Met een zonnetje en beetje wind was het de perfecte dag om voor het eerst dit seizoen weer eens in de kielboot te stappen. Het werd een leuke middag, die ik uiteraard ook wel even wilde vast wilde leggen. Om de foto’s niet te delen zou zonde zijn, dus bij deze alsnog op mijn blog. Het 50-jarig bestaan van de zeilschool was al 18 Mei (ik loop wat achter).

zeilen in een jeugd kielboot

Sinds wij aan het water wonen heeft onze jongste zoon een fascinatie voor water. Hij is de enige van de drie jongens die als het maar even kan in het water ligt. Hij zwemt graag, roeit vaak in zijn bootje of is aan het peddelen op een surfplank. Veel van onze buren hebben een zeilboot en zo ontstond al snel de drang om ook te leren zeilen. Vorig jaar zomer hebben wij hem na een introductiedag bij de zeilschool in Aalsmeer opgegeven voor een zeilkamp. Hij heeft toen in de zomervakantie zijn CWO1 gehaald in de jeugd kielboot. Komende zomer wil hij graag zijn tweede zeil diploma halen maar dan in een éénmansbootje. Het is leuk als je kind een passie voor iets heeft, voor hem is dit zeilen geworden.

jeugd zeilen

zeilen aalsmeer

zeilen

zeilen

jeugd zeilen

jeugd zeilen

jeugd zeilen

jeugd zeilen

op zeilkamp

In de zomervakantie gaan wij dit jaar niet weg. Het is het tweede jaar op rij dat wij een vakantie naar het buitenland in deze periode overslaan. Financieel gezien had gekund maar we hebben andere prioriteiten. Zo zijn we bezig met het opknappen van de tuin. Zouden we nog heel graag iets in deze tuin willen hebben wat best wat kost, tw. een hottub. Of deze er deze zomer al komt, ik denk het niet, maar dan volgend jaar. Moeten we een andere bank, degene die we nu hebben is te klein en stuk. En last but not least, we hebben lekkage op het platte dak aan de achterkant van de woonkamer/keuken die gerepareerd moet worden. Een heel lijstje zoals jullie zien, daarom geen zomervakantie in Frankrijk of Italië voor ons. De kids daar in tegen mogen wel wat van ons doen in de zes weken dat ze vrij zijn en Jack wi graag weer op zeilkamp. In de derde week van de zomervakantie gaat hij het proberen in een éénmansboot, ben benieuwd hoe hij dit gaat ervaren, vast leuk!

jeugd zeilen

zeilen

info

Naast zeilkampen kun je ook voor één dag of zelfs een paar uur een zeilboot huren bij de zeilschool in Aalsmeer. Ook zijn er zeilweekenden en cursusdagen. Check de site eens voor alle mogelijkheden. De Westeinderplassen zijn te mooi om niet vanaf het water te bewonderen 😉

Zeilschool Aalsmeer

Mijn naam is Stephanie Koster, 50 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *