Interior

Vloer inspiratie

vloer inspiratie

Een huis of niet, vloer inspiratie op doen kan geen kwaad. In ons vorige huis hadden wij een betonvloer, zie hier, wat stoer en praktisch met kleine kinderen was. In de grote strakke ruimte stond het mooi en was ik er heel blij mee. De vloer was praktisch en kon veel hebben. Bij sommige mensen kwam de vloer ook wel kil en kaal over. Over dat kille ben ik het niet eens, een kleed doet wonderen, en zet een paar mooie karakteristieke meubels erop en een ruimte ziet er super uit. Over kaal valt te twisten, ik hou nou eenmaal van minimalistisch 😉 meer en vol betekent niet altijd beter. Een houten vloer straalt echter meer warmte uit, dat is waar. Ik ervaar het in ons “tussen” huis. Daar ligt een houten vloer en ik moet toegeven dat met weinig aankleding de woonkamer knusser toont dan ons andere huis. Uiteraard is het ook zo dat je naar het type huis moet kijken, niet ieder huis leent zich voor houten vloer maar zeker ook niet voor een betonnen vloer.

welke vloer kies je?

Kies je voor een jaren 30 woning zal een houten vloer hoogst waarschijnlijk je eerste keuze zijn. Brede planken of een visgraad parket zijn de klassieke keuzes. Ze zijn tijdloos, duurzaam maar vergen ook wel onderhoud. Eens in de zoveel tijd moeten ze geschuurd worden, gelakt of in de olie gezet. Een goedkope en makkelijker te onderhouden variant is laminaat, tegenwoordig bijna niet meer te onderscheiden van echt hout. In een ruimtelijke jaren 70 woning zal in veel gevallen een strakke vloer prachtig tot zijn recht komen. Denk hierbij aan plavuizen of een beton- of gietvloer. Kies je voor plavuizen zullen deze een leven mee gaan. Plavuizen kunnen echter wel kil over komen en let zeker ook op de akoestiek, een ruimte die hol klinkt en galmt is niet prettig.

PVC vloer

Een type vloer die momenteel heel erg populair is is de PVC vloer. Een PVC vloer leggen is net zo makkelijk te leggen als laminaat en bovendien is PVC net zo duurzaam als het sterkste vinyl. PVC past zich snel aan de temperatuur in de ruimte aan en geeft een geweldige akoestische demping, niet gek dus dat deze type vloeren in snel tempo een ware bestseller aan het worden zijn. PVC vloeren zijn waterafstotend, geschikt voor vloerverwarming, vloerkoeling, heeft een antisliplaag en is gemakkelijk schoon te houden. PVC vloeren zien en voelen geheel natuurlijk aan en zijn dan ook bijna niet te onderscheiden van echte houten- of stenen vloeren. De meeste collectie’s zijn dusdanig samengesteld dat iedere uitvoering een natuurlijke look heeft. PVC vloeren zijn beschikbaar in een ruim aanbod kleuren en patronen, zodat er een design is voor vrijwel iedere smaak, persoonlijkheid en interieur.

De keuze van het huis zal voor mij dus doorslaggevend zijn met betrekking tot de keuze van de vloer. De visgraad vloer hierboven op de foto’s vind ik werkelijk prachtig, maar wie weet wordt het toch iets anders 😉

Fotobron : Fantastic Frank

Mijn naam is Stephanie Koster, 50 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *