coosje vintage shop
Shopping

Vintage verkoop ~ creatieve ruimte in Rijnsburg

vintage shoppen rijnsburg

 

Struinen naar oude spullen

Vele van jullie weten wellicht nog wel dat ik vorig jaar een aantal maanden in een inboedel loods heb gewerkt bij ons in het dorp. Door een toeval kwam ik daar ooit terecht. Het klikte leuk met de mensen die de business daar runden en van het éen kwam het ander. Ik ging er vrijwillig werken en na verloop van tijd mocht ik mijn eigen stukje verkoop op mij nemen, de verkoop van de vintage spulletjes. Dit heb ik ruim een half jaar met heel veel plezier gedaan. Naast het feit dat ik niets liever doe dan struinen naar mooie oude spullen vond ik het vooral ook gezellig om daar dagen rond te lopen en nieuwe mensen te ontmoeten. Na verloop van tijd hield het helaas voor mij op omdat de verhuur overeenkomst werd beëindigd i.v.m. een bestemmingsplan. De locatie verhuisde naar een andere plek en ik ben thuis de verkoop van mijn eigen vintage spullen gaan voortgezetten, alleen nu wel iets anders. Het bleef bij kleiner spul want voor kasten, tafels en banken in huis had ik geen plek. Afgelopen zomer ben ik mijn eigen bedrijfje gestart onder de naam COOSJE VINTAGE LIVING.

 

Verkoop vintage ~ creatieve ruimte

Wekelijks bleef ik markten en kringloopwinkels aflopen en spaarde ik een hele collectie aan spullen. De verkoop deed ik vooral via social media en Marktplaats. Waar ik alle spullen liet begon wel een dingetje te worden. Ons huis veranderde in een opslagplaats van vintage door het hele huis waardoor het er hier bijna zelf op een kringloop begon te lijken. In het begin vond ik dat niet zo erg maar na verloop van tijd begon het onrustig te worden. Overal spullen, dozen, mensen die bij je over de vloer komen om spullen op te halen. Dat wilde ik niet meer. Het plan ontstond om op zoek te gaan naar een opslagruimte buitens huis. Nog voor ik actie had ondernomen om daadwerkelijk te gaan zoeken kwam er vorige week iets leuks op mijn pad. Het gaat om een oud schoolgebouwtje in Rijnsburg waar ik nu een deel van huur. De ruimte is bedoelt als opslag, showroom, verkoop- afhaalpunt, ruimte om te fotograferen, spullen op te knappen en wat ik nog meer kan verzinnen. Kortom, ik noem het een creatieve ruimte.

 

vintage shoppen rijnsburg

vintage shoppen rijnsburg

vintage shoppen rijnsburg

Samenwerken

De verkoop van vintage spullen ga ik van daaruit doen en zal ik samen met iemand gaan doen. Iedere week is er nieuwe aanvoer van spullen en zijn we open op afspraak. In een later stadium wordt de business nog uitgebreid maar daar kan ik nu nog even niets over kwijt. Voor alsnog zijn we open op zaterdag op afspraak (van 10.00 tot 14.00 uur), maar wie weet wordt dit uitgebreid zodra alles een beetje loopt. Op social media zal ik dagelijks foto’s plaatsen van de spullen die we op dat moment te koop aanbieden. Zie je iets reageer dan niet te laat. Bij vintage gaat het altijd om enkele stuks (soms een paar) en weg = weg. Reageren kan via Facebook (reactie of pb), Instagram (idem). Ook kun je reageren via mijn site. Momenteel is er nog géen webshop maar wie weet wat de toekomst brengt. Wil je graag langskomen maak dan een afspraak.

Het adres is Valkenburgerweg 21, 2231 AP Rijnsburg (Google maps kan het niet duidelijk vinden maar het is het bijgebouwtje bij Basis school de Wegwijzer, tegenover huisnummer 74).

 

GRAAG TOT ZIENS!

 

vintage shoppen rijnsburg

vintage lounge chairs

vintage furniture

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

4 Comments on “Vintage verkoop ~ creatieve ruimte in Rijnsburg

  1. Echt superleuk Stephanie, dat lijkt me heerlijk zo’n ruimte om lekker je spullen uit te stallen en te fotograferen. Heel veel succes! Ik ben sowieso fan, maar dat wist je al :)) 

  2. Wat geweldig Stephanie, het heeft gewoon zo moeten zijn. Dat er precies op het juiste moment ruimte voorbij komt waar jij je vintage kunt verkopen en je creativiteit kwijt kunt. Heerlijk hoor. Veel succes! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *