Interior

Verlichting in huis deel II


De Kelly lamp van PIB Home, geïnspireerd op het Scandinavisch design van de naoorlogse jaren.

verlichting in huis, deel II

Twee weken geleden schreef ik een blogpost over de grote industriële vloerlamp die wij kochten voor naast onze bank. Op die plek had tijdelijk een bureaulamp op een bijzettafeltje gestaan maar dit bleek toch niet helemaal de ideale oplossing. Verlichting in huis heeft een functie en als jij op de bank een boek of in mijn geval vaak een (woon)tijdschrift door wil bladeren/lezen moet je wel licht hebben als het ’s avonds donker wordt. Dit licht moet op de juiste plek schijnen en als een lamp dan te laag staat schijnt het licht van de lamp niet op de juiste hoogte en zie je alsnog niks. Bij de aanschaf van een nieuwe lamp moet er dus rekening gehouden worden met niet allen het mooie uiterlijk van de lamp maar ook met de functionaliteit van de lamp.

tafellamp

Zo kochten wij in dezelfde week ook een tafellamp voor naast de andere kant van de bank. Op deze plek staat een antiek kastje die we daar eigenlijk helemaal niet zouden laten staan. Hij was er voor tijdelijk neergezet en zou op een gegeven moment naar de hal of boven verhuizen. In de hal hadden wij geen plek en boven naar onze slaapkamer vond ik eigenlijk toch zonde. In plaats van planken op dit muurtje op te hangen hebben we voor nu besloten dit kastje voorlopig te laten staan. Dat er een lamp op moest komen te staan was wel een must, het is een donker hoekje. De tafellamp die wij mooi (en functioneel) vonden vonden we in een andere webwinkel, genaamd PIB Home. Deze online shop verkoopt meubels en verlichting in vintage en industriële stijl. Eveneens hebben zij Scandinavisch design, wat mij natuurlijk het meeste aanspreekt 😉

zelfde stijl?

Als je een lamp gaat kopen waar let je dan allemaal op? In eerste instantie kijk ik altijd eerst naar de plek waar de lamp moet komen. Naar aanleiding daarvan kies je het soort lamp (vloerlamp, hanglamp, tafellamp etc). Dan ga ik selecteren op model en kleur. Daarna komt de vraag, moeten alle lampen in huis in de dezelfde stijl of mogen de lampen ook qua stijl afwijken?
Ik hou persoonlijk niet van alles hetzelfde dus of deze lamp ook een industriële look moest hebben? Nou nee! De lamp die we nu hebben gekozen heeft ook een stoer uiterlijk maar is toch ook wat eleganter. Hij heeft een Scandinavische look, en de zwarte kap die toch ook wel iets overeenkomt met de vloerlamp is gecombineerd met een messing voet. Het snoer is rood strijkijzer snoer, dat de lamp net even dat leuke extra geeft. De Kelly lamp, zoals hij heet, is geïnspireerd op het Scandinavisch design van de naoorlogse jaren. Het past perfect in een Scandinavisch interieur en kan geplaatst worden op een bijzettafel, bureau en/of (nacht)kastje.

zithoek

Onze zithoek is nu qua verlichting bijna klaar, we gaan nog op zoek naar een hanglamp die boven de salontafel moet komen, die we ook nog uit moeten zoeken. Een vloerkleed voor de winter, een paar accessoires en dan is de zithoek alvast winter proof!

Fotografie Stephanie Koster

Mijn naam is Stephanie Koster, 50 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *