Nederland verhuist massaal, wij doen mee!

Nederland verhuist massaal, wij doen mee!

verhuizen

IMG_8258

IMG_8361

IMG_8410

IMG_8423

Verhuizen

Na een hele lange tijd is het dan eindelijk zover… we gaan verhuizen!
Sommige dingen komen uit een onverwachte hoek, ook de verkoop van ons huis. Het huis stond ondertussen best wel weer even te koop maar in de “stille” verkoop zoals ze dat noemen.
Heel af en toe was er een bezichtiging maar het liep niet storm. Van mij hoefde het eigenlijk ook niet (meer) zo, dacht we blijven hier voorlopig nog wel een paar jaar wonen totdat de kinderen van de basisschool af zijn. Dit beeld werd in 2 weken omgezet in verkopen of niet!? Er kwamen mensen voor een tweede keer kijken die daarvoor eerder hadden laten weten er vanaf te zien. De tweede keer dat ze kwamen kijken maakte eigelijk wel duidelijk dat er een verkoop aan zat te komen. Er kwam een bod, een tegenbod en toen was het verkocht! En nu?

Even slikken

Geweldig nieuws natuurlijk maar voor mij en de rest van het gezin even slikken (zelfs met een traan) echte vreugde was en is er eigenlijk nog niet. We zien best wat beren op de weg.
Wat gaan we doen, waar gaan we heen, wat willen we? We hebben tot het einde van de zomervakantie en dan moeten we eruit zijn. Kortdag dus en dit geeft best wat druk.
Ondertussen heb ik heel Funda af gespeurd en niets gevonden wat aan onze verwachtingen voldoet. Voor de middelste wil ik eigenlijk nog in het dorp blijven wonen omdat hij na de vakantie naar groep 8 gaat. Beer heeft dyslexie en op school weten ze precies wat hij kan en waar hij minder in is. Zijn resultaten gaan omhoog naar heel wat mindere jaartjes. Is het wel dan zo verstandig hem naar een nieuwe school te doen in een nieuwe woonplaats met alle veranderingen om hem heen? Ik denk dat het de resultaten op school niet positief zal beïnvloeden en zo vlak voor een keuze naar de Middelbare school geen goed idee.

Bang voor het onbekende

Had ik dit alles niet eerder kunnen bedenken en het huis uit de verkoop kunnen halen? Misschien wel maar we wilden al zolang het huis verkopen en doe je het dan weer niet omdat je bang bent voor het onbekende? Ik ben niet bang voor een avontuurtje en dacht we moeten doorzetten, het komt best goed en later lachen we er vast om, alleen nu nog even niet. Voor nu zie ik het niet zitten om naar een andere plaats te verhuizen, al ontkomen we er waarschijnlijk niet aan. De spoeling aan huurhuizen in de vrije sector is klein in onze woon omgeving maar we zetten de zoektocht voort. We willen een jaar overbruggen voor Beer om zijn school hier af te maken, ondertussen alle tijd te hebben om iets anders te zoeken in alle rust en alles eens op een rijtje te zetten. Onder druk maakt men foute beslissingen, dat willen we niet.

Nederland verhuist massaal

We weten nu anderhalve week dat we ergens anders moeten gaan wonen en er is geen dag (en nacht) dat ik niet op zoek ben naar een huurhuis hier in de buurt. Het zal niet mee vallen maar ik hou hoop. Nederland verhuist massaal, wij doen mee! Ook al levert het veel stress op, de Nederlanders houden er (blijkbaar) van. Het is nu zelfs op tv. Wij zijn dus ook zo’n gezin!
Gisteravond werd ik gebeld door een meneer hier uit het dorp, ik ken de man niet, maar hij stelde voor dat wij ook bij hem mochten komen wonen, hoe meer zielen hoe meer vreugd! Hartstikke lief, niet ideaal maar gelukkig zijn er ook nog lieve mensen op deze wereld ♡

Behangen

Dat ik een verhuizing niet aan zag komen zien jullie terug op de (Instagram) foto’s. Nog geen 2 maanden terug heb ik de zwarte muren in onze woonkamer behangen met het prachtige Apple Berry behang van Lottas Träd, wat ik online bestelde bij Photowall.
Voor nu proberen we er nog even van te genieten, de woonkamer heeft een hele andere uitstraling gekregen. Het staat echt super!
Zo al met al zullen we dit huis best gaan missen…

8 thoughts on “Nederland verhuist massaal, wij doen mee!

 • Alet
  juli 6, 2016 at 9:43 pm Beantwoorden

  Ik kan me de spanning en je onrust voorstellen. Het is uiteindelijk niet niks; huis verkopen en een nieuw plekje vinden waar het hele gezin zicht thuis voelt. Niet weten waar, hoe en wanneer…….
  Maar het gaat vast en zeker lukken. Jullie vinden wel iets moois. Veel succes met alles!
  X

 • Jeanette Renting
  juli 6, 2016 at 10:30 pm Beantwoorden

  Wat een spannende zomer gaan jullie tegemoet. Probeer er ook een beetje van te genieten. En benieuwd waar jullie terecht gaan komen.

 • Claudia - Ookinhetpaars
  juli 7, 2016 at 11:59 am Beantwoorden

  O wat spannend. Je nieuwe huis gaat vast ookw eer prachtig worden. Succes alvast.

 • miekequilt
  augustus 2, 2016 at 8:09 am Beantwoorden

  Zo, dat is spannend voor jullie. Maar als je er al zo lang mee bezig bent, kan het bevrijdend zijn dat het nu gaat gebeuren. Veel succes met alles.

 • Luke
  december 9, 2016 at 5:09 pm Beantwoorden

  Stephanie wat een leuke blog/site heb je zeg! En wat een leuk stukje, veel geluk in jullie nieuwe stekje! Luke

 • […] of niet, vloer inspiratie op doen kan geen kwaad. In ons vorige huis hadden wij een betonvloer, zie hier, wat stoer en praktisch met kleine kinderen was. In de grote strakke ruimte stond het mooi en was […]

 • […] te gaan. In ons oude huis hing een vintage wandplanken systeem (met bureaublad) aan de muur, zie hier. Deze plek was heel gaaf en paste goed in dit huis. Omdat wij totaal geen idee hadden naar welke […]

 • […] muur zwart en heeft deze muur een behangetje gekregen in de laatste maanden dat wij er woonden, zie hier. Wat ik ook altijd verzon (er heeft zoveel het huis gezien en weer verlaten) het bleef altijd […]

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>