Lifestyle

Nederland verhuist massaal, wij doen mee!

verhuizen

IMG_8258

IMG_8361

IMG_8410

IMG_8423

Verhuizen

Na een hele lange tijd is het dan eindelijk zover… we gaan verhuizen!
Sommige dingen komen uit een onverwachte hoek, ook de verkoop van ons huis. Het huis stond ondertussen best wel weer even te koop maar in de “stille” verkoop zoals ze dat noemen.
Heel af en toe was er een bezichtiging maar het liep niet storm. Van mij hoefde het eigenlijk ook niet (meer) zo, dacht we blijven hier voorlopig nog wel een paar jaar wonen totdat de kinderen van de basisschool af zijn. Dit beeld werd in 2 weken omgezet in verkopen of niet!? Er kwamen mensen voor een tweede keer kijken die daarvoor eerder hadden laten weten er vanaf te zien. De tweede keer dat ze kwamen kijken maakte eigelijk wel duidelijk dat er een verkoop aan zat te komen. Er kwam een bod, een tegenbod en toen was het verkocht! En nu?

Even slikken

Geweldig nieuws natuurlijk maar voor mij en de rest van het gezin even slikken (zelfs met een traan) echte vreugde was en is er eigenlijk nog niet. We zien best wat beren op de weg.
Wat gaan we doen, waar gaan we heen, wat willen we? We hebben tot het einde van de zomervakantie en dan moeten we eruit zijn. Kortdag dus en dit geeft best wat druk.
Ondertussen heb ik heel Funda af gespeurd en niets gevonden wat aan onze verwachtingen voldoet. Voor de middelste wil ik eigenlijk nog in het dorp blijven wonen omdat hij na de vakantie naar groep 8 gaat. Beer heeft dyslexie en op school weten ze precies wat hij kan en waar hij minder in is. Zijn resultaten gaan omhoog naar heel wat mindere jaartjes. Is het wel dan zo verstandig hem naar een nieuwe school te doen in een nieuwe woonplaats met alle veranderingen om hem heen? Ik denk dat het de resultaten op school niet positief zal beïnvloeden en zo vlak voor een keuze naar de Middelbare school geen goed idee.

Bang voor het onbekende

Had ik dit alles niet eerder kunnen bedenken en het huis uit de verkoop kunnen halen? Misschien wel maar we wilden al zolang het huis verkopen en doe je het dan weer niet omdat je bang bent voor het onbekende? Ik ben niet bang voor een avontuurtje en dacht we moeten doorzetten, het komt best goed en later lachen we er vast om, alleen nu nog even niet. Voor nu zie ik het niet zitten om naar een andere plaats te verhuizen, al ontkomen we er waarschijnlijk niet aan. De spoeling aan huurhuizen in de vrije sector is klein in onze woon omgeving maar we zetten de zoektocht voort. We willen een jaar overbruggen voor Beer om zijn school hier af te maken, ondertussen alle tijd te hebben om iets anders te zoeken in alle rust en alles eens op een rijtje te zetten. Onder druk maakt men foute beslissingen, dat willen we niet.

Nederland verhuist massaal

We weten nu anderhalve week dat we ergens anders moeten gaan wonen en er is geen dag (en nacht) dat ik niet op zoek ben naar een huurhuis hier in de buurt. Het zal niet mee vallen maar ik hou hoop. Nederland verhuist massaal, wij doen mee! Ook al levert het veel stress op, de Nederlanders houden er (blijkbaar) van. Het is nu zelfs op tv. Wij zijn dus ook zo’n gezin!
Gisteravond werd ik gebeld door een meneer hier uit het dorp, ik ken de man niet, maar hij stelde voor dat wij ook bij hem mochten komen wonen, hoe meer zielen hoe meer vreugd! Hartstikke lief, niet ideaal maar gelukkig zijn er ook nog lieve mensen op deze wereld ♡

Behangen

Dat ik een verhuizing niet aan zag komen zien jullie terug op de (Instagram) foto’s. Nog geen 2 maanden terug heb ik de zwarte muren in onze woonkamer behangen met het prachtige Apple Berry behang van Lottas Träd, wat ik online bestelde bij Photowall.
Voor nu proberen we er nog even van te genieten, de woonkamer heeft een hele andere uitstraling gekregen. Het staat echt super!
Zo al met al zullen we dit huis best gaan missen…

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

8 Comments on “Nederland verhuist massaal, wij doen mee!

  1. Ik kan me de spanning en je onrust voorstellen. Het is uiteindelijk niet niks; huis verkopen en een nieuw plekje vinden waar het hele gezin zicht thuis voelt. Niet weten waar, hoe en wanneer…….
    Maar het gaat vast en zeker lukken. Jullie vinden wel iets moois. Veel succes met alles!
    X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *