verbouwen of verhuizen
Interior

Verbouwen of verhuizen

kunst aan de muur
Ons huis voor de verbouwing. Gezellige woonkamer, niks mis mee zou je zeggen. Hier nog wel een plafond waar lekkage plekken opzitten en glanzende botenlak.

 

kunst aan de muur / verhuizen of verbouwen
spachtelputz op de muren en de keuken nog achter (aan de dijkkant)

 

Onze oude keuken, groen geverfd, knus en best gezellig. De houten vloer is niet al te mooi meer.

Verbouwen of verhuizen

Op het moment dat ik de titel van deze blog in type zie ik al voor me wat voor reactie’s dit op gaat leveren. Nee hè, niet weer verhuizen! Waarom? jullie wonen daar mooi, jullie hebben net het hele huis verbouwd. Jullie wonen er nog helemaal niet zo lang! Klopt allemaal! en inderdaad, wij wonen er mooi en er zijn voorlopig geen plannen om te verhuizen. Dat een verhuizing een keer komt is wel het idee maar pas op de lange termijn. Ooit willen wij weg uit de Randstad (hoelang zeggen wij dit al). We dromen van een klein huisje ergens in de natuur. Maar pas als de jongens het huis uit zijn, eerder niet. Wanneer je kinderen het huis uit kunnen om op zichzelf te gaan wonen is anno 2024 een ander verhaal. Zoiets kan nog jaren duren, maar je weet het niet, de markt kan zomaar weer veranderen. Deze blog gaat over verbouwen of verhuizen. We kennen allemaal het tv programma van VT Wonen wel. Hoe kom je tot een besluit en wat gaat daar allemaal aan vooraf. Hieronder mijn/ons verhaal.

Onze verbouwing de afgelopen jaren

Ik heb al veel en vaak over onze verbouwing geschreven op mijn blog. Van 2021 tot nu heeft het een groot deel van ons leven in het teken gestaan van verbouwen. Soms leuk, soms minder leuk. Wij hadden een verbouwing met veel tussenpozen. Periodes van lang wachten, geen vakmensen kunnen vinden, dingen die niet goed gingen etc. Dat ik het er dus met regelmaat over heb is daarom ook niet zo raar. Een verbouwing is niet niks en vergt behoorlijk wat van je (van het hele gezin). Bezint eer gij begint luidt het eeuwen oude spreekwoord. Sommige mensen keren hun hand er niet voor om, anderen vinden het gewoon leuk en doen niets liever. Bij ons was het tijd dat er iets aan het huis ging gebeuren. Wij konden er eigenlijk niet meer onderuit. Er waren teveel dingen stuk en aan vervanging toe. De indeling van het huis was niet logisch, veel onbenutte ruimte. We stookten voor de buitenwereld, de wind waaide door de oude pui naar binnen. Dus verduurzamen en isoleren was wel een aanrader.;-) Maar als je eenmaal begint kan je niet zomaar meer terug. Lang verhaal kort, bij ons ging de hele beneden verdieping op de schop.

 

Sneeuwbal effect

Alles ging eruit en toen hadden we een lege beneden verdieping. We hebben er bijna een jaar over gedaan om alles (beneden) weer op orde te krijgen. Daarna hebben we meteen de zolder ook maar geïsoleerd. Het grootste gedeelte is “klaar” maar er moeten nog een hele hoop details afgemaakt worden. Daar schort het even aan op dit moment. Zo moet er bijvoorbeeld nog heel veel geverfd worden. Alleen kan ik me er momenteel niet toe zetten, ook al lijkt het alsof ik altijd aan het klussen ben 😉 Normaal draai ik mijn hand niet om voor een klusje meer of minder, maar de jaren hebben er toch een beetje ingehakt. Ik ben klus moe! Van het één vallen we in het ander, een sneeuwbal effect dus. Precies waar ik eigenlijk al bang voor was toen we begonnen.

 

 

Wanneer kies je om te gaan verhuizen (of te blijven verbouwen)

Wat doe je als je het helemaal niet meer ziet zitten om nog meer aan je huis te verbouwen. Blijf je dan ergens wonen, ondanks dat je het zat bent, en ga je gewoon door? Of zeg je ik ben er helemaal klaar mee, ik ga verhuizen! Geef mijn portie maar aan Fikkie, iemand anders mag het afmaken 😉  Lastig verhaal hè!? Heel eerlijk, het speelde de laatste tijd echt wel door mijn hoofd. Maar waar ga je naar toe? Wat koop je er voor terug en wat krijg je er voor terug. Op dit moment staat er niet veel te koop en wat er te koop staat is schreeuwend duur. Buiten dat is het natuurlijk zonde, het is huis is eindelijk aan het worden zoals ik het voor ogen had en dan ga je weer weg? Één ding weet ik wel, als we ooit gaan verhuizen dan wordt het een nieuw huis (voorlopig geen onderhoud), een minder drukke omgeving, het liefst natuur en goedkoper dan nu (bijna niet mogelijk) haha…. Conclusie, we maken het “klusje” af, proberen vooral te genieten en nemen de tijd.

 

 

verbouwing
ons huis tijdens de verbouwing, alles gaat om en er komt vloerverwarming. Zie het oude plafond ^

 

verbouwing keuken
Het halletje is iets groter gemaakt zodat de kastenwand van de keuken erin gemaakt kan worden. Alle elektra is vervangen.

 

de keuken verhuisde van achter naar voor. De convectorputten worden dicht gestort.

 

nieuwe toilet
nieuw toilet, nieuwe hal, nieuwe meterkast, nieuwe voordeur

 

Ikea keuken basic witte keuken
onze nieuwe keuken voor in het huis. De ruimte lijkt optisch veel groter ondanks dat het blok waar de hal en het toilet nu zijn groter is.

 

verbouwen of verhuizen

verbouwen of verhuizen
onze nieuwe ruime zithoek met veel daglicht. Niet meer midden in de woonkamer met de tv onder de trap.

 

Zelf verhuizen of laten doen?

Wie er binnenkort wel gaat verhuizen is mijn neef, kunnen jullie nog herinneren dat ik een aantal jaar terug een interieur advies maakte voor zijn huis? Vast niet…;-)  om terug te kijken klik hier. Na zoveel jaren gaat hij zijn dromen najagen en verhuizen van een jaren 70 drive-in woning bij ons in de straat naar een penthouse in Haarlem. Het zal vreemd worden dat hij niet meer in de straat woont straks. Nieuw tijdperk, nieuw leven, zo gaat dat. Nog terugdenkend naar onze verhuizing in 2016 en 2017 ik zou er niet meer aan moeten denken alles nu weer in te moeten pakken. Heb jij ook geen zin om het zelf te doen dan een aanrader in de regio Noord Holland. Het bedrijf Feitsma Verhuizingen uit Haarlem. Het is een erkend bedrijf met zeer goede recencie’s (4.9 op Google!). Maak het jezelf makkelijk en geef het uit handen! Note to myself 😉

 

Fijn Pinksterweekend allemaal!

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *