blog veranderingen in huis
Interior

Veranderingen in huis

blog veranderingen in huis

veranderingen in huis

veranderingen in huis

Veranderingen in huis?

Soms durf ik er eigenlijk niets meer over te zeggen of te schrijven, de plannen die wij hebben in huis. Deze wijzigen met regelmaat en de uitvoering ervan laat ook al bijna 4 jaar op zich wachten. Hoe serieus ben ik nog te nemen? En dan ook nog eens een interieur (en lifestyle) blog hebben waar eigenlijk niet veel van onze plannen op te zien zijn. In Mei 2017 (alweer) zijn wij in dit huis gaan wonen. Nog even kort terug naar hoe onze verhuizing toen verliep. Wij woonden in een tijdelijk huis een dorp verderop waar wij eigenlijk niet zo naar ons zin woonden. We hadden geen andere keuze en waren allang blij dat we een huis konden huren zo dichtbij de school van de kinderen (toen nog op de basisschool) en ons werk. Op zich trok ik het huis en de plek waar het stond wel, ik had het er nog wel langer uit gehouden. Maar mijn man en kids vonden het niks, die gingen het liefst zo snel mogelijk terug naar ons oude huis. Toen het huis in beeld kwam waar we nu dus bijna 4 jaar wonen, konden we niet snel genoeg verhuizen. Binnen 1 dag (na ontvangst sleutel) woonden we er. We trokken het huis in zoals het was en zouden pas plannen maken als we er eenmaal inzaten. Zo gezegd, zo niet gedaan 😉

Wonen in het huis van een ander

Het heeft een tijd geduurd voordat ik kon denken dat het ons huis was. Normaal (wat is normaal?) betrek je een huis niet meteen. Je gaat slopen, verbouwen, verven. Maakt keuzes voor nieuwe spullen. Je maakt er een thuis van wat bij jou past. Deze stap hebben wij overgeslagen. Tuurlijk stonden onze meubels erin en heb ik in de loop der tijd dingen geverfd, heb ik behangen en onze draai er aan gegeven maar toch heb ik met vlagen moeite met hoe het huis is. De tuin achter heb ik bijna twee jaar terug volledig omgegooid en die is meer van ons.  Het huis geeft nog met regelmaat het gevoel dat wij wonen in een huis dat van iemand anders was, ook nu nog na zoveel jaar. Zeker nu we zoveel thuis zijn en je dagelijks door je huis loopt, vallen steeds meer dingen op. Het is storend om over veel dingen te denken, dit moet anders of oh dat mag ook wel eens gedaan worden. Mijn hoofd stroomt over met plannen, plannen die niet klein zijn, plannen die veel impact zullen hebben over hoe het huis er “ooit” uit zal zien. Het ene idee volgt het andere op. De één nog mooier en beter dan de ander. Maar het uitvoeren… Hoe gaan we dit oplossen? Want zoals iedereen weet kost een huis verbouwen veel geld. En ook al blijf ik hier op terug komen, je moet het wel hebben om iets te kunnen realiseren.

Sparen of geld lenen?

In de tussentijd hebben we al best wat geld gespaard  maar sparen duurt lang! Met drie opgroeiende kinderen valt het niet mee om heel veel in de maand opzij te zetten. En als je eenmaal een beetje wat hebt gespaard komt er altijd wel weer iets wat je een hoop geld kost en waar je helemaal niet op zit te wachten. Daarom bedacht ik me laatst dat het wellicht een idee zou zijn om geld te lenen voor een verbouwing. De rente is tenslotte laag en ons huis is in waarde in de loop der jaren aanzienlijk gestegen. We vroegen wat informatie op bij onze hypotheek adviseur en de bank en het zou een oplossing kunnen zijn. Hoe staan jullie in dit soort zaken? Heel eerlijk ben ik altijd van mening dat als je iets niet kunt betalen, je het ook niet kunt doen. Maar veel mensen denken daar anders over. Wij zijn er nog niet uit maar het is een optie.

 

veranderingen in huis

 

 

Veranderen en nieuwe plannen maken

In mijn vorige blog schreef ik over onze plannen voor een nieuwe achterpui, zie hier. Deze plannen zijn ook al regelmatig veranderd en tot nu toe is er nog niets concreets van wat het wel gaat worden. Vandaag ben ik op adviesgesprek geweest voor een aluminium pui maar dat werd ook weer afgeraden omdat de achterkant van ons huis op het zuid-oosten ligt en inhoud dat daar veel zon op staat.  Het aluminium kan door warmte uitzetten, zwart trekt warmte aan en dan ook nog eens, een aluminium pui is nog duurder dan een kunststof- of houten pui. Geloof me ik word zo langzamerhand gek want telkens als ik iets gevonden heb wat ik mooi vind, kan het niet of wordt het afgeraden. Met de plannen voor de pui kwamen er uiteraard nog meer plannen naar boven.

Oude spullen eruit!

Het liefst gooi ik nog liever vandaag dan morgen alles naar buiten om vervolgens alles opnieuw te doen maar dat wordt denk een 10-jaren plan. Daarom ben ik de laatste weken maar weer lekker aan de slag gegaan in huis. Boven zijn de slaapkamers klaar en nu was de woonkamer aan de beurt. Bij de verkoop van onze grote vintage wandkast, kwam er een enorme plek voor in de woonkamer vrij waar nu mijn bureau staat (foto’s volgen in een andere blog). De eettafel die we hadden staan, was toch niet helemaal naar mijn zin (te klein en te klassiek) dus die verkocht ik ook op Marktplaats. Een kast die ik bij de eethoek had staan was het ook niet helemaal dus die ging ook weg. Onze Niels Otto Moller eetstoelen die ik voor mijn doen echt lang heb gehad en de zwarte Nordlux lampen die boven de tafel hingen (had ik even lang) had ik al eerder verkocht omdat ik iets anders wilde na zoveel jaar. Zo stond er niet veel meer, oeps! (that’s me!)

Nieuwe meubels en muur decoratie erin

Ondertussen zijn we van een lege woonkamer weer naar een volle woonkamer. Hoe het komt, komt het maar ik liep in nog geen twee weken tijd tegen van alles aan. Zo scoorde ik een basic houten tafel voor een habbekrats op Marktplaats. Bij de kringloop in ons dorp vond ik een te gek retro Leolux bankje die nog helemaal gaaf was. Op Facebook zag  ik een rood metalen kastje voorbij komen die ik ophaalde in een Brocante winkel in Bodegraven (Var Unique > aanrader!). Ook kwam vorige week mijn lang verwachte Louis Poulsen PH5 lamp binnen. Een gerestaureerde lamp met een tweede leven. Vandaag kocht ik ook nog drie vintage spijlen stoeltjes die eigenlijk voor de verkoop van mijn shop zijn. Voor nu blijven ze even staan tot dat ik nieuwe vind. Ook werd ik benaderd door een Zweeds bedrijf waar ik eerder mee heb gewerkt, tw. Photowall Sweden. Omdat ik geen plannen had ook nog te gaan behangen de komende tijd (dan haal ik echt te veel werk op mijn schouders) koos ik voor deze poster met houten ophangsysteem. Het is Janet Leigh in de film Psycho, best een hysterische foto maar ik vind hem hilarisch. Ik heb hem ooit eerder in een Scandinavisch interieur voorbij zien komen maar heb hem nooit kunnen vinden online. Soms vallen dingen op zijn plek en ben ik echt wel weer even tevreden met hoe het er nu uit ziet in huis. De plannen om te verbouwen blijven uiteraard maar wanneer nog geen idee. Ik moet nu eerst weer even gaan verwerken dat een aluminium pui het waarschijnlijk ook niet gaat worden. Man, man, man… verbouwen valt allemaal niet mee!

 

veranderingen in huis

 

Photowall Sweden

Ben jij nou wel op zoek naar mooi behang kan ik je zeker aanraden de site van Photowall Sweden af te struinen. In ons oude huis hebben wij de slaapkamer van onze jongste toen met het Mountain behang van Fine Little Day behangen en de woonkamer had dat mooie zwarte behang met die bloemen, weten jullie nog? Beiden kwamen bij Photowall Sweden vandaan. Naast de mooie prints, is de kwaliteit super goed en was ik zeer onder de indruk van de banen die aangegeven staan op de rollen. Alle banen worden genummerd en met een stippellijn met schaartje (afgedrukt uiteraard) wordt aangegeven waar je de baan moet afknippen. Tijdens de bestelprocedure geef je de maten van je muur door en het programma doet de rest. Binnen een week heb je je bestelde producten in huis en zit er zelfs behangselplak in een zakje bijgevoegd. Wie weet kies ik ooit nog een behang uit (check bijvoorbeeld het behang van Summer House x Aureum, te mooi!) maar voor nu kon ik het even niet bolwerken in mijn hoofd. Het werd voor nu dit te gekke poster dus en ben er helemaal happy mee!

 

Wil jij behang of iets anders op Photowall Sweden bestellen? Ik mag je een kortingscode van 25% aanbieden. De code die je kunt gebruiken is coosjeblog2021 en is geldig van 18-03-’21 t/m 21-04-’21

 

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

4 Comments on “Veranderingen in huis

 1. Jullie huis ziet er mooi en erg sfeervol uit!
  Wij wonen al meer dan 20 jaar in ons huis en het is nog altijd niet af 😉
  Ik verander niet zo gemakkelijk als jij, ben nogal gehecht aan een aantal spulletjes en meubels….
  Verbouwen kost veel geld, vooral als je het laat doen en als je het zelf kan doen gaat er veel tijd en energie in zitten.
  Maar met een aantal kleine veranderingen kan een huis ook al helemaal ’thuis’ worden en daar ben jij wel goed in volgens mij 🙂

  1. Sommige dingen heb ik ook al best lang maar dat valt nooit zo op. Het tafeltje wat voor de bank staat bijvoorbeeld heb ik al jaren. Die gaat ook niet weg. Verder hecht ik niet zoveel waarde aan spullen, misschien komt dat ook omdat ik veel verkoop en veel zie 😉 Voor alsnog is het even goed zo en gaan we gewoon verder met plannen maken. Het gesprek bij die meneer over de achterpui deze week heeft ons ook weer aan het denken gezet, dus ons gesprek is niet voor niets geweest. Geduldig zijn is niet mijn aller sterkste kant Alet haha… maar het komt uiteindelijk goed. Bij jullie wordt het ook mooi zag ik!
   Fijn weekend, Stephanie

 2. We wonen hier nu ongeveer 5,5 jaar en gaan dit jaar de (hopelijk) laatste grote klussen aanpakken. Soms gaat het me te langzaam maar aan de andere kant hebben we wel goed na kunnen denken wat we graag willen. En het geld groeit hier ook zeker niet op onze rug.. of in de tuin ha ha.
  En ik vind jullie huis juist ook creatief en zeker uniek, er lijkt al zoveel op elkaar 😉
  Fijne week! X

  1. dat is helemaal waar Gertrud! en geduld is een schone zaak zei mijn moeder altijd 😉 Er zijn periodes dat ik er enorm van baal. Nu weer even minder. Ik ben zo veranderlijk als het weer soms haha…. Ik zou er iig voor tekenen hoor als wij over een paar jaar klaar zouden zijn maar dat gaat hem echt niet worden 😉
   Jij ook een fijne week Gertrud! en bedankt voor je trouwe reactie’s X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *