Interior

Veiliger wonen ~ huis automatisering

Huis automatisering

Huisautomatisering is een grote trend op dit moment. Steeds meer dingen in huis kunnen we automatiseren en op afstand bedienen. Dit maakt ons dagelijks leven makkelijker, maar kan ook de kwaliteit van de geautomatiseerde activiteiten verbeteren. Zo kan een huis automatiseringssysteem volgens de slotenmaker Almere op verschillende manieren de beveiliging van je woning verbeteren. Ik vind dit een heel interessant onderwerp want als ouder ben je altijd bezig met een veilige woonomgeving voor je kinderen. In deze blogpost deel ik 5 manieren waarop huisautomatisering kan bijdragen aan een betere beveiliging.

Lichten random aan- en uitzetten

We kennen allemaal de tijdschakelaars die gebruikt worden om lichten automatisch aan en uit te zetten wanneer je op vakantie bent. Het doel hiervan is om inbrekers te laten denken dat het huis nog bewoond is. Met een huis automatiseringssysteem kan dit volgens de slotenmaker Almere nog beter. In plaats van één licht steeds op dezelfde tijd aan en uit te zetten kan je nu het systeem zo instellen dat geheel random verschillende lichten op verschillende tijden aan en uit gaan.

Bericht krijgen als iemand thuis binnenkomt

In combinatie met een slim slot kan je via huisautomatisering een bericht krijgen wanneer iemand thuis komt. Iedere bewoner kan een unieke toegangscode voor het slot krijgen. De hoofdbewoner kan vervolgens op zijn of haar telefoon via sms of mail een berichtje krijgen wie zojuist de woning binnen is gekomen.

Unieke reactie programmeren bij beweging rondom huis

De slotenmaker adviseert ook om gebruik te maken van buitenverlichting met een bewegingssensor om de beveiliging van een woning te verbeteren. Met behulp van een huis automatiseringssysteem kan dit nog verbeterd worden. Een inbreker verwacht namelijk dat een buitenlamp aanspringt wanneer hij de woning benaderd. Je zou met behulp van huisautomatisering ervoor kunnen kiezen om in plaats van een buitenlamp, juist een lamp binnen in huis aan te laten springen.

Zeker weten dat alle deuren zijn afgesloten

Een huis automatiseringssysteem kan volgens de slotenmaker er ook voor zorgen dat je altijd zeker weet of alle deuren goed zijn afgesloten. Door sensoren op de deuren aan te brengen kan je namelijk vanaf je telefoon (of andere controlepaneel) controleren of alle deuren wel goed dicht zijn en op slot zijn gedaan. Is dit niet het geval dan kan je dit vanaf afstand alsnog doen.

Betere beveiliging in geval van woningbrand

Een veilige woning is niet alleen beschermd in geval van een inbraak. De slotenmaker meldt namelijk dat er nog meer gevaren zijn die de veiligheid in een woning beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan het risico van een woningbrand. Ook op dit punt kan huisautomatisering voor een betere beveiliging zorgen. Zo kan het systeem aangesloten worden op rookmelders en alle lampen in huis automatisch aan laten springen wanneer de rookmelder afgaat. Hierdoor kunnen bewoners sneller hun weg naar buiten vinden.

Dit prachtige donkere interieur komt van de Zweedse site Historiska Hem. Binnenkort plaats ik weer een keer een blog over kleur in huis. Hoe staat dit in huis en wat doet het met een interieur.

** Dit is een gastblog. De komende maanden zullen er een aantal gastblogs voorbij komen, allen met betrekking tot zaken die noodzakelijk zijn beter, praktischer en leuker te leven in en om je huis.

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

5 Comments on “Veiliger wonen ~ huis automatisering

  1. Leuke tips, maar vraagt zeker wel wat investering. Ben er wel van overtuigd dat dit de toekomst gaat worden,oOok zal het kantoor bijvoorbeeld veel meer geautomatiseerd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *