rotterdam
Travel

Vakantie in eigen land ~ citytrip Rotterdam

rotterdam

rotterdam

rotterdam

rotterdam

rotterdam

rotterdam

Thuis blijven

Hoe erg is het om een keer niet op zomervakantie naar het buitenland te gaan? of in ons geval voor het tweede jaar op rij. Het lijkt misschien erg, maar het valt best mee hoor 😉 Als je de keuze maakt thuis te blijven zet je die knop om en is het niet anders, althans zo denk ik erover. Wij gaan bewust niet op zomervakantie, het is niet dat we het niet kunnen betalen. We hebben alleen een keuze gemaakt, geld kun je maar één keer uitgeven.
Ondertussen hikken we al een jaar tegen de aankoop van de dijk achter ons huis aan. Bezwaren van buren, overeenkomsten die niet naar het zin zijn, je kent het. Weet waar je voor tekent en ook in dit geval, je kunt dit geld (wat best een bedrag is) ook maar één keer uitgeven.

onderhoud huis en klussen

Toen we dit huis kochten, nu ruim 2 jaar terug, wisten we dat er een hoop aan het huis moest gebeuren. Geen kleine projecten, maar echt grote. Voor wie mijn blog nog niet zo lang volgt of er voor het eerst op komt, hier een lijst van dingen die zomaar even in me opkomen.
Het huis is van 1971 en er is na 1995 (misschien iets eerder of later) niet veel meer aan dit huis gedaan. Zo is de keuken aan vervanging toe (al is licht geel ondertussen weer hip), moet het plafond in de woonkamer vervangen worden (gevallteje waterschade). Moet er een nieuwe achterpui in (die is stuk). Heeft de vloer waterschade gehad en is eigenlijk ook aan vervanging toe. Hebben zo goed als alle muren spachtelputz (wat ik echt niet mooi vind) en zou ik dit er ook wel vanaf willen hebben. Dan willen we de badkamer nog verbouwen want die is echt niet ok voor 5 personen. En laat ik alle elektriciteit die door het hele huis nagekeken moet worden plus extra stopcontacten die moeten worden aangelegd niet vergeten. Een hele lijst die echt nog wel jaren gaat duren maar het is alles bij elkaar een onwijze kostenpost.

grote kinderen

Er wordt wel eens gezegd, kleine kinderen, kleine kosten, grote kinderen, grote kosten. Nou wil ik niet een blogpost lang over geld mekkeren, maar het is een feit. Nogmaals wij hebben niets te klagen maar het geld vliegt de deur uit. Onze jongste man gaat nu ook naar de Middelbare school, onze middelste naar klas 3 op een nieuwe school en onze oudste gaat studeren aan de Hoge school van Amsterdam. Als je alleen al ziet wat er voor school aangeschaft moet worden kan ik me best wel eens voorstellen dat er ouders zijn die in paniek raken. Waar ga ik dit allemaal van betalen? Boeken, Ipads, laptop, schoolgeld, excursies, wil ik dit allemaal weten voordat de zomervakantie überhaupt begint?

leuke dingen doen in de vakantie

Goed, op naar de leuke dingen van een vakantie, al dan niet thuis. We hebben al best wat leuke dingen gedaan maar blijven ook wel dagen thuis. De dagen thuis gebruiken we voor kleinere klusjes in huis die niet gedaan worden in ons normalen dagelijkse leven. Vorige week zijn we begonnen aan het opknappen van onze slaapkamer, die al echt mooi wordt. Gisteren gingen we met zijn 4-en naar Rotterdam. Met wat wolken aan de lucht en zo nu en dan een zonnetje, een prima dag voor een stads bezoek. We hebben het welbekende rondje in het centrum gedaan, niet te ver, want mijn mannen houden niet van te lange wandelingen (zie mijn vorige post).

Rotterdam is divers aan cultuur en architectuur

Zoals je al op de foto’s ziet is Rotterdam zeer divers, al is het alleen al de architectuur. Je houdt ervan of niet, ik vind het geweldig. Alle verschillende bouwstijlen door elkaar, van modern tot jaren 50/60.
In Rotterdam hoef je niet te denken aan grachtenpandjes uit 1600, staan die er nog? geen idee, ook niet uitgezocht, maar we weten natuurlijk allemaal dat Rotterdam is plat gebombardeerd in de Tweede Wereldoorlog. Daarna is de stad opnieuw opgebouwd en dat is te zien.
Cultuur en kunst horen daar ook bij, je ziet het overal op straat. Een middag wandelen en je ziet zoveel. Even uitrusten? dat kan ook, tussen de Koopgoot en de Markthal vind je een leuk veldje waar je even kunt relaxen. Bij Dudok op de Meent hebben we genoten van een koffie en een frisdrankje voor de jongens.

dudok

dudok

rooftop

In Rotterdam heb je meerdere horeca gelegenheden waar je boven op het dak kunt genieten van het uitzicht over de stad. Bij la Place, Watermanweg (was vlakbij onze parkeergarage) hebben wij ook nog wat gedronken. Meer voor het uitzicht dan voor de gezelligheid eigenlijk want echt super gezellig vond ik het hier niet 😉 Zo hebben wij eerder, zie mijn blog van een paar jaar terug bij “Op het dak” gezeten. Dit sprak mij veel meer aan maar was niet in de buurt van waar wij nu liepen. Ben je een keer in Rotterdam en in de buurt van de Schiekade ga daar dan zeker eens langs. En zo kaal als het er op mijn foto’s van toen uitzag, zo is het natuurlijk niet in de zomer 😉

thuisblijvers

De komende dagen genieten we thuis en wellicht ga ik nog wat leuks samen met Jack doen. Beer gaat morgen voor twee weken op vakantie naar Slovenië met mijn zus en haar zoon (de mazzelaar). Mijn man reist af naar Oostende waar onze oudste zoon zijn laatste Europa cup wedstrijd van dit seizoen rijdt (fingers crossed) en Jack en ik blijven achter, wat niet erg is. Wij vermaken ons vast!
Weetje voor wie het btw ook fijn is dat wij thuis blijven? Kees onze kat, hoeft hij ons ook niet te missen (win-win). Wat doen jullie met jullie huisdieren als jullie op vakantie gaan?

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

2 Comments on “Vakantie in eigen land ~ citytrip Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *