keuken
Interior

Update verbouw- klusplannen

Update verbouw- klusplannen

Het is al weer even terug dat ik voor het laats onze verbouw- klusplannen m.b.t. het huis met jullie deelde. We wonen hier over drie maanden alweer twee jaar. De tijd vliegt voorbij en van echt klussen is de laatste niet heel veel terecht gekomen. Tot nu toe heb ik de slaapkamers van de jongens opgeknapt (al zijn die ook nog niet helemaal klaar) en heb ik een paar maanden terug de hal voorzien van een nieuwe laag verf en behang, zie hier. De trap in de woonkamer is grijs geverfd en ook heb ik een heel klein stukje woonkamer geverfd. Het zijn kleine klusjes geweest maar er ging best wat tijd in zitten. Wellicht had ik al meer kunnen doen maar dat heeft ook zijn redenen. Hieronder vertel ik waarom er nog niet meer gedaan is en deel ik met jullie de ideeën die ik wel heb.

Kwestie van geduld

Ons huis opknappen is eigenlijk een kwestie van geduld, ik schreef er al eerder over. Toen wij ons huis kochten wisten wij dat er een hoop aan opgeknapt moest worden en dat dit niet allemaal meteen zou lukken (financieel gezien dan). Nu bijna twee jaar verder dus, hebben we best wat gespaard maar nog lang niet genoeg. Toch denk ik dat we (hopelijk) over een paar maanden wel alvast aan een paar grotere klussen kunnen gaan beginnen. Als eerste zal ons plafond eruit gaan, we hebben lekkage gehad en het is nodig. Met de sloop van het planfond zullen de bovenkasten van de keuken er ook eruit moeten en wie weet gaat dan de hele keuken er meteen uit. Of alles eruit gaat is afhankelijk van wat wij vinden om opnieuw te plaatsen. Ik wil eigenlijk alleen beneden kasten, zo eenvoudig mogelijk maar het moet er niet goedkoop uit zien.

Nieuwe keuken

Een nieuwe keuken staat heel hoog op mijn verlanglijstje. Zoals hij nu is is het een doorn in mijn oog, misschien ook wel omdat hij vrij prominent aanwezig is in onze woonkamer. Ik plaats ook nooit foto’s van onze keuken en dat is met een reden.
Toen wij dit huis betrokken zag hij er nog zo uit. Zie hieronder.

keuken

Op zich niks mis mee toch? Maar ondertussen ziet de keuken er niet helemaal meer zo uit. De inbouwoven is een half jaar geleden stuk gegaan en moest eruit. Op de open plek staat nu een tijdelijk oventje, veel kleiner, dus je kijkt in een gat. De afzuigkap werkt vanaf het begin al niet. Door het gefrustreerde in- en uittrekken van de afzuigkap (vooral door mij) is de sierlijst er vanaf gebroken. Ik plaats geen foto, het ziet er niet uit (sorry!). Ook de kleuren van de keuken, licht geel en mint groen, storen me. Laat ik het niet hebben over het blad, wat ik ook echt niet mooi vind. Het doet me denken aan een grafsteen. Dat een keuken je smaak niet is ok, daar valt best even mee te leven, maar dat apparatuur niet werkt, dat stoort mij mateloos.

De vloer

Komen we bij de vloer, die zag er zo op het eerste gezicht ook best ok uit, zie hier.

living room

Al kijk je goed, zie je bij de trap een beschadiging. Daar hebben we er meerdere van. Allen zijn ze veroorzaakt door waterschade. Als het kan is het wellicht een idee om de plekken te laten repareren, maar afhankelijk van de prijs moeten wij beslissen of repareren of een nieuwe vloer. Bij Ikea zag ik een visgraat laminaat die ik mooi vind en qua prijs heel voordelig, misschien maar gewoon daar voor gaan 😉 Als we de vloer gaan vervangen kunnen de Portugese tegels die rondom de haard liggen er ook uit, deze zijn ook echt niet mijn smaak. Het grappige is dat veel mensen die hier binnen komen ze geweldig vinden, zo zie je maar dat smaken verschillen.

woonkamer

Voor de komende tijd plannen genoeg dus, nu nog uitvoeren!
In mijn volgende blog wil ik het hebben over de toekomstige plannen m.b.t. onze tuin. First things first, ik weet het…. maar ook die gaat uiteindelijk op de schop! To be continued!

Fijne zondag allemaal!

Foto’s van ons huis zijn van Funda, zo stond het twee jaar geleden te koop.

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

3 Comments on “Update verbouw- klusplannen

  1. Hi!

    Ik en mijn man hebben al langere tijd plannen om de boel volledig om te gooien want er waren wat beschadigingen maar we wisten nog niet zo goed wat we wilden en hoe en wat… Maar toen kwamen we deze blog tegen! Super handige blog zeg! Na het zien van deze blog hebben we aan de hand van deze tips ons huis volledig omgegooid en het resultaat mag er zeker zijn! Heel erg bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *