kinderkamer
Interior

Update klussen huis deel I

Klus update

Vandaag klus update deel 1 op mijn blog. Het duurde even maar ik ben begonnen (hè hè..). Een paar weken geleden was het eindelijk zover, ik hees mezelf in mijn kluskleren en ging richting de bouwmarkt!
Na de zomer dacht ik meer tijd vrij te kunnen maken voor van alles en nog wat. Mijn plannen om flink te gaan klussen en mijn blog wat regelmatiger bij te houden waren goede voornemens maar er kwam weinig van terecht. Zoveel plannen, zoveel te doen. Maar waar haal ik de tijd en niet te vergeten het geld vandaan om te kunnen klussen?
Zoals jullie weten kon ik mezelf in de afgelopen zomermaanden er niet toe zetten om aan een überhaupt aan een klus te beginnen. Zo nu en dan een deed ik een opruim klus en dan was ik er wel weer klaar mee. De verhuizing van ons oude huis naar het tijdelijke huis en daarna naar dit huis hadden er ingehakt. Het tijdelijke huis had ik moeten verven voordat wij erin gingen. Ik had een heel huis ingepakt, daarna weer (voor de helft wellis waar) uitgepakt en na een paar maanden begon het hele feest van voor af aan.

Het huis was toch netjes?

Toen wij eind Mei in dit huis trokken dacht ik dat het huis er wel netjes uitzag. Voor zover ik het allemaal voor ogen had zag alles er goed uit en hoefde er eigenlijk niet veel aan geklust te worden. Zo vond ik het zonde om niet van de zon te genieten op de dagen dat ik vrij was. We woonden immers nu zo mooi, aan het water, eigen aanlegsteiger. Dan ga je toch niet met een verfroller in je hand binnen aan de slag als je buiten kunt genieten met je kids? Zo besloot ik de zomermaanden te genieten en aan niets te beginnen. Na de Herfstvakantie zou ik pas met de eerste klus starten . Zo gezegd, zo gedaan!

Klus “doelen” niet behaald

Na enige maanden “woon” ervaring kwamen wij tot de conclusie dat al met al toch best veel gedaan moest worden aan ons “nieuwe” huis. Ik heb toen een blog geschreven over een kluslijst die ik zou gaan maken met heel makkelijk alle budgetten erbij, zie hier. Het plan was om eerst een afdakje te maken in de tuin, voor de fietsen en het haardhout. Daarna zouden we verder gaan met de zolder (onze slaapkamer), daarna de kamers van de kinderen en tot slot de hele benedenverdieping.
In onze slaapkamer heb ik me redelijk vergist. Ik heb een offerte op laten maken door een aannemer voor wat timmerwerkzaamheden. Van de prijs schrok ik echter. Het materiaal is te overzien, maar de arbeidsuren, wat een bedrag. Niet dat de arbeidsuren zo idioot waren hoor maar ik denk dat ik me vergist heb in de tijd dat zij er mee aan de slag zouden zijn. Wat baalde ik, want wij zouden nog wel even moeten sparen voordat dit gedaan kan worden.
Naast deze timmerklus moeten de muren gestuukt worden en de vloer vervangen. We hebben ideeën over het plaatsen van een extra muurtje, zodat ons bed in het midden van de kamer kan komen te staan. Plannen genoeg, maar budget voor dit project (nog) niet dus. Dit project hebben wij nu even in de koelkast gezet.
Het afdakje in de tuin staat ook nog niet. De klus meneer die ons hier mee zou helpen had het de komende maanden te druk. Deze klus is verzet naar het voorjaar. Van mijn klus doelen kwam niet veel terecht.

Nieuw project

Ik besloot maar met een nieuw project te starten, de kinderslaapkamers. Aan deze kamers hoefde niet heel veel te gebeuren, alleen wat verven en behangen.
Degene die mij volgen op Instagram en Facebook hebben mij wel horen mekkeren over het niet dekken van de witte verf op de Smurf blauwe muren 🙁 Maar goed de aanhouder wint. De muren dekte na 3 keer, het behang zit. Het enige wat nog gedaan moet worden is de inrichting van de kamers. Voor Beer zijn kamer zoek ik nog een nieuw bed, een bureautje en een andere kast. In Jack zijn kamer wil ik zijn bed nog betimmeren met underlayment of chipwood en wil ik (ooit) een kast op maat laten maken. In beiden kamers komen er ook nog planken aan de muur voor boeken en andere leuke spulletjes. De steunen zijn al in huis maar de planken op maat nog niet 😉 Ook denk ik aan overgordijnen, ze hebben nu alle twee alleen een (wit) rolgordijn wat op zich goed is maar minder aangekleed staat.

Overgordijnen in de slaapkamers online bestellen

Vorige week plaatste ik een blog over raambekleding in de badkamer, zie hier. Ik ga jullie nu niet nogmaals vertellen wat het verschil is tussen alle raambekleding die er bestaat voor een badkamer en/of slaapkamer. Raambekleding is er in allerlei soorten, maten en kleuren. Voor een slaapkamer kijk je onder andere naar de dikte van de stof en of de stof licht doorlatend is of niet. Voor veel mensen geldt de regel, hoe donkerder, hoe beter. Daarnaast kun je voor klant en klare gordijnen kiezen of je laat gordijnen op maat maken. Op maat laten maken is duurder maak staat vaak wel netter. Op maat laten maken kan tegenwoordig ook online en binnen een paar stappen ben je klaar. Bij INHUIS Plaza heb je onder het kopje overgordijnen de keuze uit 6 verschillende “stylen” stof en de kleurenkeuze is voor iedere keuze enorm. Je voert de maten in en je kiest welke stof en kleur je wilt. Daarna voer je in of je voering wilt of niet. Na twee weken zijn je gordijnen klaar en worden zij thuis bezorgd. Een kind doet de was maar mocht je toch hulp nodig hebben tijdens het bestellen bel je gewoon de klantenservice of gebruik je de chat.

overgordijnen
Overgordijnen van INHUIS Plaza

Fotografie Stephanie Koster (eerste 3 foto’s)
Collage foto’s INHUIS Plaza

Behang info : Het behang eerste foto (Jack zijn kamer) is van Graham & Brown en kocht ik bij Karwei. Het behang op de tweede en derde foto bestelde ik online bij de Kwantum.

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

2 Comments on “Update klussen huis deel I

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *