Gardening

Tuinplanten voor het najaar

tuinieren

Ondanks de vele regen deze week gaf het weekend ons nog wat zonneschijn. Aangezien ik best chaotisch ben en geen lijstje afvink van welke klussen er allemaal nog gedaan moeten worden in en om ons huis bedacht ik me gisteren de tuin in te gaan. Waarom niet als het mooi weer is? Dat verven en herinrichten komt later wel 😉
Ik hou van tuinieren, een ware plantenkenner ben ik niet echt, of mijn vingers groen genoeg zijn weet ik ook niet. Dat ik graag buiten bezig ben, dat weet ik wel. Ik hield daar als klein kind al van. Mijn ouders deden niet anders, misschien is het me met de paplepel ingegoten? wie zal het zeggen. Afgelopen zomer (wat zeg ik het is nog zomer, al lijkt dat niet) ben ik er niet aan toe gekomen om leuke potten met zomerbloeiers neer te zetten. De plannen had ik wel maar stelde deze steeds uit en nu is de zomer (al) voorbij. Voor de nazomer / najaar moest ik actie komen want niets doen levert niets op.

tuincentrum.nl

De plantenpotten kwam mijn tante een paar weken terug langs brengen. Zij ruimde op en dacht aan mij. Ik word daar zo blij van want ik hou van een mengelmoesje aan potten. Zet 10 verschillende oude potten neer en je maakt mij blijer dan met 5 dezelfde. Ik hou niet van te stylisch (alles waar TE voor staat is niet goed).
Via tuincentrum.nl bestelde ik een aantal groene planten die de winter kunnen overleven (hetzij met een klein beetje hulp). Zo bestelde ik een paar stevige hortensia’s met dik blad. Deze staan nu niet meer in bloei maar die komen volgend jaar wel weer op en dan geven zij prachtige witte bloemen. Ook koos ik voor een kleine vijg op stam, die doen het altijd leuk en kunnen eventueel ook nog naar binnen verhuizen als het te koud wordt. Als afsluiter (het is nou niet zo dat ik een dozijn aan planten ging bestellen) koos ik een klein olijfje, deze was te schattig om niet te kiezen en past goed in het geheel doordat hij net even een ander kleur blad heeft.

planten online bestellen

Online kamerplanten bestellen had ik eerder gedaan en dat was me goed bevallen, nu ging ik dus voor tuinplanten. Ik kan me voorstellen dat mensen hun twijfels hebben over online planten bestellen maar de service is echt goed. Op de site van tuincentrum.nl staat een duidelijk overzicht van welke planten je kunt bestellen, daarnaast is het voor bijna iedere plant mogelijk de hoogte aan te geven die jij wilt. Wordt de hoogte van de plant niet aangegeven is deze er maar in één maat. De planten werden vrij snel afgeleverd, het heeft misschien twee dagen geduurd. De persoonlijke servies was opvallend. De planten werden netjes in een kratje aangeleverd en het kratje werd bij aflevering weer netjes mee terug genomen. Indien er niemand thuis is kun je ervoor kiezen dat men je planten achter laat in je tuin. Zo hoef je niet persé thuis te zijn.

budget tuinieren

Aangezien ik tegenwoordig erg van het “budget” stijlen / inrichten en shoppen ben kan ik jullie vertellen dat de online kosten niet hoger waren dan in een tuincentrum zelf. Bij de Action scoorde ik nog een extra grote pot voor € 2,95 omdat ik er net één te kort kwam. De leuke grijze metalen lantaarn komt daar ook vandaan en kostte niet veel meer dan de plantenpot. Normaal ben ik niet zo van de tierelantijnen maar het model van de lantaarn is mooi en hij staat erg leuk in het totaal plaatje.
Ik ben weer een blij mens, en kan weer een klusje van mijn “lijstje” (in mijn hoofd) afstrepen 🙂

“Keesje kijkt toe hoe ik bezig ben in de tuin. De plassen regen liggen nog onder de tuintafel, wat is er veel regen gevallen de afgelopen paar dagen”.

Fotografie Stephanie Koster

Mijn naam is Stephanie Koster, 50 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

2 Comments on “Tuinplanten voor het najaar

 1. Bij tuinplanten denk ik eigenlijk automatisch aan lente maar in het najaar kan het natuurlijk ook.
  Het staat mooi en ‘zomers’!
  Ik hoop dat we na het herfstweer van de afgelopen week nog een paar mooie nazomerse dagen krijgen 🙂

  1. ik hoop het ook Alet! ik ben er nog zo niet aan toe, de winter duurde ook al zolang. Maar om terug te komen op najaarsplanten, wat dacht je van een paar mooie bolchrysanten? en er zijn nog veel meer vergrijsde winterharde planten die echt mooi zijn. Ik ben iig nog niet klaar, heb nog twee mooie grote potten staan voorbij de voordeur 😉
   Fijne zondagavond nog!

   Stephanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *