planten
Gardening

Tuin inspiratie

achtertuin

Tuin plannen

Chaotisch als ik ben heb ik altijd plannen om alles hier in en om het huis op te knappen. Uitvoeren is een ander ding 😉 Niet uit onwil maar meer de middelen niet hebben.
Over een maand of twee wil ik dan toch echt aan de tuin gaan beginnen. Ondertussen hebben we wel definitieve plannen voor onze slaapkamer en wachten we nog steeds op uitsluitsel van de verzekering m.b.t. de waterschade aan ons plafond in de woonkamer. Voor de slaapkamer zijn we afhankelijk van een timmerman en stukadoor. Deze beroepstak heeft het de laatste tijd zo ontzettend druk dat het afwachten is wanneer zij überhaupt tijd hebben. De tuin kunnen wij gelukkig zelf aanpakken dus focus ik me nu even daarop!

De achtertuin opknappen

Twee jaar terug toen wij hier kwamen wonen was de achtertuin behoorlijk begroeid, zie foto’s uit 2017 of klik hier. Voor het mooie vond ik alles net te begroeid. Er was geen ruimtelijk gevoel en ik wilde meer uitzicht naar de dijk. Ik ben toen als een malle gaan snoeien en zagen met het gevolg dat we een tuin kregen die er eigenlijk helemaal niet meer zo gezellig uitzag (oeps!). Kan je vertellen dat mijn man niet blij was.
Omdat wij echt een extra ruimte nodig hadden voor alle fietsen, surfplanken en andere spullen die je hebt met een gezin van vijf personen kon het in mijn ogen niet anders dan alles opnieuw indelen. Dat opnieuw indelen is er alleen nog niet van gekomen. Alleen een plek (zonder afdak) voor de fietsen achter de schuur heb ik gerealiseerd.
Ik had tv programma’s als Rob’s Grote tuinverbouwing of Eigen huis & tuin kunnen vragen om het te doen, maar zoals jullie ondertussen misschien wel weten doe ik alles liever zelf 😉

achtertuin
tuin
garden
roos

Inspiratie

In 2015, een paar maanden voordat wij ons huis verkochten, knapte wij onze achtertuin op. Van een kindvriendelijke tuin vol bestrating, kwam er een tuin die ik vooral mooi vond. Of hij praktisch was? daar zijn de meningen over verdeeld, maar mooi was hij zeker!
Zie hieronder of bekijk mijn blogs van toen, hier, hier en hier.
Ik was superblij met onze tuin, had alles (behalve het houten terras) zelf aangelegd met de hulp van Jack maar we hebben er niet lang van mogen genieten. Ondertussen weet ik dat de nieuwe bewoners alles er vrijwel direct uit hebben gehaald en er weer vol tegels hebben gelegd. Zo zonde! maar ieder zijn smaak.


Nieuwe tuin voor het huis waar we nu (alweer 2 jaar) wonen

De tuin die we nu hebben ligt vele malen mooier, dat weten jullie, maar met de looks … daar schort nog wel wat aan 😉 Nog even en dan is de winter voorbij, ik kan niet wachten! Ben toe aan het voorjaar, lekker buiten bezig zijn. Met het voorjaar nu al in mijn hoofd stromen de ideeën voor een nieuwe tuin vanzelf binnen. Het liefst wil ik de hele bestrating eruit. Ik vind dat er te veel tegels in onze tuin liggen. Ik wil meer groen, gras en wat grind (zelfde als in vorige tuin). Één border wil ik houden, de andere wil ik vervangen voor twee vierkante bakken waar moestuintjes in komen. Langs de elf meter lange (en vooral saaie) schutting wil ik fruitboompjes en klimhortensia’s. Tegen de schuur een druif en nog een aantal mooie
struiken. Ik wil de tuin ecologischer en groener. Ken jij het landelijke project “tegels eruit, groen erin” al? kijk er eens naar, al levert iedereen maar een kleine bijdrage aan een mooier en schoner milieu.

Op Pinterest heb ik al heel veel tuin inspiratie opgeslagen. Binnenkort zal ik mijn plan presenteren!

Fijne nieuwe week allemaal!

** Extra info! aanstaande zaterdag 23 maart kun je bij Intratuin een stoeptegel inleveren tegen een gratis buitenplant, Tegel eruit, plant erin! klik hier voor meer informatie. Vorig jaar deed ik er ook aan mee en kreeg een prachtige vlinderstruik 🙂

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

4 Comments on “Tuin inspiratie

 1. Zo aan de ideeën te zien wordt het vast heel mooi…..stapje voor stapje, het is je al eerder gelukt dus zal ook nu vast goed gaan ?

  1. Hi Nathasja,

   ik ga er zeker vanuit dat het nu ook weer lukt! maar moet eerst nog wel een plattegrondje maken hoor. En dan nog dat mijn jongste weer helpt 😉

   Groetjes en leuk dat je mijn blog leest!

   Stephanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *