Photography

Trouw fotoshoot op het strand

trouw fotoshoot op het strand

Ongedwongen foto’s maken van je eigen kinderen is toch iets anders dan een trouw fotoshoot. Toch durfde ik de stap te wagen toen Suzanne mij een paar maanden terug vroeg of ik foto’s wilde maken van hun huwelijk. Wat het een beetje spannend maakte naast het feit dat het toch best eng is om foto’s van een huwelijk te maken (als geen prof) was mijn nieuwe camera. Nog geen week voor het huwelijk kreeg ik voor mijn verjaardag een ander toestel. Tien jaar lang heb ik foto’s gemaakt met mijn Canon EOS 350D. Deze camera had niets digitaals zeg maar. De lichtinval was nihil, mijn ISO ging niet hoger dan 1600.
Het toestel wat ik nu heb, een Canon EOS 77D is één van de nieuwste aanwinsten van Canon. Het is een lichte camera met de nieuwste technische snufjes, echt wat voor mij haha…. Weten jullie al genoeg denk 😉

oefenen met mijn nieuwe camera zo vlak voor de shoot

De dagen voor de shoot heb ik geoefend in onze woon omgeving en dat ging best goed, echter alle standen beheers ik uiteraard nog niet goed. Welk licht gebruik je, welke positie is leuk, wat kan deze camera allemaal en het belangrijkste krijg ik de foto’s eruit die ik voor ogen heb.
Ik ben op mijn gevoel af gegaan en heb niet te veel eisen aan mezelf gesteld, ik ben tenslotte geen professioneel fotograaf (al is dit voor mij geen excuus). In mijn achterhoofd hield ik dat Jako en Suzanne mijn onbedwongen stijl gekozen hebben om hoe ik foto’s maak. Dus de druk van presteren viel al snel van mijn schouders.
De foto’s op het strand zijn naar mening hartstikke leuk geworden ondanks dat de kids niet constant zin hadden om op de foto te gaan. De vliegers die Suzanne en Jako voor alle kinderen die op het huwelijk aanwezig waren cadeau hebben gedaan, leidde gelukkig wat af. Tuurlijk zijn er voor mij nog veel verbeterpunten, ik blijf met een kritisch oog naar mezelf kijken. Maar voor nu ben ik best tevreden en het bruidspaar gelukkig ook. Zij hebben uiteraard nog veel meer foto’s maar om privacy redenen heb ik besloten geen foto’s van alle familieleden te plaatsten op mijn blog. Jako en Suzanne bedankt voor jullie vertrouwen in mijn werk! Ik wens jullie nogmaals een lang en gelukkig huwelijk!

Fotografie Stephanie Koster

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

One comment on “Trouw fotoshoot op het strand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *