Travel

Toscane, Italië deel 1

IMG_1922

IMG_2036

IMG_2059

IMG_1945

IMG_1961

IMG_1963

IMG_1951

IMG_1970IMG_1934

IMG_1954

IMG_1968

IMG_1960

IMG_2026

IMG_1956IMG_2076

IMG_2196

IMG_2048IMG_2062

IMG_2055

IMG_2061

Een onverwachts geboekte vakantie naar Toscane, Italië werd er één om niet te vergeten. Wie van kleur, zon, zee en strand houd moet hier zeker een keer naar toe gaan. Twee weken geleden vertrokken wij op vrijdag middag naar Italië met een huurauto die wij via Holiday Cars boekte. De reden waarom wij voor een huurauto kozen komt door het feit dat wij zelf in een te kleine auto rijden. Na dagen van twijfel durfden wij het hele stuk toch niet aan in onze Fiat Panda zonder airco. Via Holiday Cars boekte wij een ruime middenklasser waar we lekker met zijn vijven in konden zitten en konden genieten van de luxe die deze auto te bieden had. Orbetello is een flinke rit (ruim 1500 km) en we hadden twee dagen reizen op het programma staan. De overnachting stond gepland in Bazel, Zwitserland. Door redelijk wat files op vrijdagmiddag in Duitsland kwamen wij pas laat aan in het hotel. Ik had het Ibis geboekt vlakbij de snelweg, maar in de stad. Hou je van makkelijk en snel is dit een aanrader. Het is er netjes, schoon en alles is nieuw, toch hebben we weinig geslapen, waarschijnlijk de spanning van de reis. De volgende ochtend zijn we vroeg verder gegaan want we waren tenslotte pas op de helft. Tweede dag auto werd ook een lange rit, Zwitserland schoot niet op en we moesten twee uur wachten voor de Gotthard tunnel en daarna nog eens een hele tijd bij de Italiaanse grens. Eenmaal aangekomen in Italië werd voor mij de reis een stuk interessanter want toen begon voor mij het genieten van de mooie landschappen. Aan het einde van de middag kwamen we aan op onze bestemming, Orbetello. Via Selectcamp hadden wij een lodgetent op camping Orbetello Camping Village geboekt. Een mooie camping aan zee. Voor ons was dit de eerste keer Italië, wij zijn altijd in Frankrijk op vakantie geweest. Zo moesten wij dus aan een paar dingetjes even wennen, ieder land zijn eigen dingen en regels. De sta plekken zijn redelijk dicht op elkaar (wat wij echt minder vonden), er waren veel muggen en strenge regels in het zwembad. De voordelen van Italië zijn de overheerlijke cappuccino’s, Italiaanse ijsjes en pizza’s! De prijzen zijn laag en daardoor heel toegankelijk. Voor kinderen was er veel animatie en iedere dag iets te doen (schuimparty’s en avond disco zwemmen).
In deel 1 laat ik jullie foto’s zien van Orbetello, San Stefano en Porto Ercole (vakantie verblijf Koninklijke familie). Mooie idilische dorpjes met gekleurde huizen tegen de bergen aan. Orbetello zelf ligt op een soort van schiereilandje. De omgeving is groen en kleurlijk, er is ontzettend veel water, mooie baaien, licht blauw zeewater en het is er vooral heel warm, wat voor ons (ook) even wennen was. Nederlander of niet, het weer is en blijft altijd een issue haha…. Maar we wilden mooi weer en kregen het.
Orbetello ligt in het zuiden van Toscane. De geglooide Toscaanse landschappen met cipressen heb je hier iets minder dan 150 km noordelijker. Langs de kust het je prachtige eilandjes waar je naar toe kunt varen met georganiseerde boot tripjes. Dit hebben wij niet gedaan omdat ons verblijf voor het mooie iets te kort was. Een volgende keer zou ik dit zeker wel plannen.

Komende week meer foto’s van Toscane. Fijne vakantie en / of weekend allemaal!

Orbetello caming village boek je bij Selectcamp.

Fotografie Stephanie Koster

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

2 Comments on “Toscane, Italië deel 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *