Interior

wonen op weinig vierkante meters

Wonen op weinig vierkante meters…

Knus en klein is dit appartement in de wijk Johanneberg in Göteborg. De woonkamer is tevens slaapkamer. Hoe los je dit mooi op?
Weinig mensen zitten te wachten op een bed in de slaapkamer, in een éénkamer appartement kan je niet anders. Snel zal het er rommelig en studentikoos uitzien, willen mensen hun bed helemaal niet tonen.
In dit appartement (dit is een twee kamer appartement, de keuken is apart) is er voor gekozen het bed mee te stylen met de rest van de kamer. Het bed is mooi opgemaakt met linnen beddengoed. Er liggen prachtige kussens op en een dik wollen plaid. De aandacht wordt nu niet getrokken naar het feit dat er een bed in de kamer staat.
Naast het bed staat een goed gestyled bureau, staan er een twee luchtige salon- bijzettafeltjes en een heerlijke bank die allen in dezelfde stijl zijn aangekleed. Het vele groen in dit huis zorgt voor een natuurlijk, fris geheel. De naturelle kleuren zorgen voor rust en ruimte. Ondanks het feit dat er best wat accessoires staan moet je een klein huis nooit te vol proppen met veel kleine, losse meubels en accessoires. Eén of twee grotere objecten, zoals in dit geval de bank en het bed, doen een kamer groter lijken dan meerdere kleine bankjes en/of stoelen. Wandplanken en inbouw kasten bieden een uitkomst voor klein behuisden. Heb je deze niet? probeer dan de kasten in dezelfde kleur als de muur te laten. Zo vallen ze minder op.
Een klein huis kan uiteraard ook kleurrijk ingericht worden maar houdt het dan in een kleuren pallet die op elkaar afgestemd zijn.

Op deze manier is wonen op minder vierkante meters helemaal geen straf, toch?!

Fijne nieuwe week allemaal!

fotobron: Stadshem

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

2 Comments on “wonen op weinig vierkante meters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *