creatief zijn
Interior

STAYING HOME

 

Staying home ~ Nederland blijft thuis

Nederland (en de rest van de wereld) is in de ban van het Corona virus. Vanaf vandaag zijn er extra maatregelen genomen en mogen onze kids tot en met 6 april niet meer naar school. Mijn man werkt de komende weken thuis en de winkel waar ik werk is in ieder geval a.s. dinsdag dicht. Er wordt geadviseerd vooral thuis te blijven en zo min mogelijk menselijk contact te hebben. Thuis heb ik genoeg te doen, voor mij is het dus geen straf maar toch, de reden waarom we thuis moeten blijven is alles behalve leuk.

Gisteren was voor mij een dag van wel of niet nog de deur uit. Toch besloot ik in de middag nog naar de Kringloop te gaan (hoezo dwang om te gaan). Ik liep er op mijn hoede en eigenlijk had ik het gevoel dat ik het beter niet had kunnen doen. Was het nou echt nodig om mijn gezondheid of die van iemand anders op het spel te zetten voor iets uit de kringloop? Maar alsof het zo had moeten zijn vond ik wel een paar hele mooie Midcentury design spullen, twee lampjes en een geweldig leuke theekar. De eigenaar van de kringloop had gelukkig niet door wat hij mij verkocht en voor een paar euro mocht ik het meenemen. Dit maakte mijn schuldgevoel weer wat goed 😉

Voor nu heb ik besloten de komende weken niet meer onnodig de deur uit te gaan, dus ook niet meer naar kringloopwinkels. Wellicht moeten ook zij hun deuren de komende weken sluiten? Onze oudste zoon kwam vanavond zonder werk thuis, of zijn werk 3 weken sluiting overleeft is de vraag. Schiphol wordt hard getroffen.

Creatief zijn

Het voordeel van verplicht thuis blijven is dat je ook meer tijd overhoudt voor andere dingen waar je “normaal” niet aan toe komt. Zo ben ik vanochtend eindelijk eens gaan zitten voor een creatief projectje die al zolang op mijn to do lijstje stond. Vrijdag uit mijn werk kocht ik papier, goud karton en een tubetje verf. Op een mal tekende ik de hand die ik vervolgens op papier zette. Na het inschilderen en het laten drogen heb ik de gouden nagels geknipt en erop geplakt. Het Hand/Paw poster is een remake dus op het orgineel van Can Family, een kunstbedrijfje uit Kopenhagen. Uit betrouwbare bronnen (Instagram haha..) heb ik vernomen dat dit bedrijf het niet zo leuk vindt als zij nagemaakt worden, wat ik helemaal snap. Maar hé, ik heb er geen rare bedoelingen mee, ik heb hem gemaakt omdat ik hem zo leuk vind (al jaren) maar te duur om een “echte” te kopen. Ik ga dus geen linkje in deze blog plaatsen naar hun site omdat dit wellicht naar meer reactie’s leidt. Buiten dit alles, hoe vinden jullie hem geworden? te leuk toch!?

creatief zijn

 

Corona / COVID-19

De reden waarom we thuis zijn is uiteraard te betreuren. Ik wens iedereen veel sterkte de komende weken. Voor de mensen die in de zorg en dienstverlening werken heel veel succes. Zo nu en dan blijf ik wel mijn verhalen en foto’s plaatsen vanuit huis.  Onder andere over de voortgang van onze keuken make-over en ik wil jullie nog een paar mooie eigen foto’s laten zien die ik heb laten uit vergroten. Tot later en stay home!

 

 

P.s. in de hal hangt lamp twee, deze staat nog niet op de foto omdat hij nog niet helemaal goed hangt. Jullie zien hem vast een andere keer voorbij komen. Stay tuned! 😉

 

Mijn naam is Stephanie Koster, 50 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

5 Comments on “STAYING HOME

    1. Hi Rachel, dat moet je zeker doen alleen had ik zelf niet zo’n goed gevoel bij het gaan. Waarom, geen idee maar misschien bang voor het onbekende. Achteraf was ik wel blij zoals je ziet 😉 Maar de komende weken ga ik maar even zo min mogelijk de deur uit. Hoe sta jij erin?

      Groetjes,

      Stephanie

    1. Op dit moment winkel bezoekjes toch maar tot een minimum beperkt. Voor mijn idee komen we zelfs nog te veel in de supermarkt maar tja als je bepaalde dingen niet in huis hebt moet je toch. Hoe gaat het bij jullie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *