Interior

Slaapkamer inspiratie

slaapkamer planete deco

not a paper house

slaapkamer &Suus

blood and champagne

fancy

gravity interior

driven by decor

the style files bedroom

feedly

sugar cube interior

De sleutel is in ontvangst, de verbouwing is begonnen! Het plan is om eerst de slaapkamerverdieping aan te pakken en dan de woonkamer en de keuken op de verdieping eronder. Het is een drive-in woning uit de jaren 70 en nog in vrij orginele staat. Er zullen muren uitgebroken moeten worden, muren verplaatst, de elektriciteit moet vervangen worden, sommige plafonds moeten eruit, de slaapkamers worden heringedeeld en wat ik in een eerdere blogpost al aangaf, de badkamer word compleet verbouwd.
De keuken is nog steeds een issue, waarschijnlijk blijft deze toch op de oude plek en word hij daarom compleet anders dan orgineel het plan was. Voor nu moeten we ons eerst “even” bezig houden met de verdieping erboven. First things first, hoe lastig, en dan is het niet eens mijn eigen huis ๐Ÿ˜‰
De ouderslaapkamer verhuist van de noordelijke zijde van het huis naar de zuidelijke zijde van het huis. Deze wordt iets groter gemaakt en krijgt een inloopkast. De kinderslaapkamer komt eveneens aan deze kant van het huis omdat de ligging perfect is. Hoe lekker is het om wakker te worden met een zonnestraal die naar binnen schijnt en hoe bijzonder is het om een mooi uitzicht te hebben over het water.
Slaapkamers die aan de zonkant liggen kunnen ook zo zijn nadelen hebben. Te licht, te warm. Om dit soort “problemen” te verhelpen kun je nadenken over zonwering en eventueel rolluiken.

Wat zijn de voordelen van zonwering?

– Zonwering zorgt voor een aangenamere temperatuur in huis.
Doordat het zonlicht gedempt wordt, komt er automatisch minder warmte binnen, waardoor het in de zomermaanden heerlijk koel blijft in huis.
– Zonwering is een sfeervolle toevoeging op de uitstraling van je woning.
– Zonwering is energie besparend.
Het toevoegen van zonwering kan ervoor zorgen dat je behoorlijk bespaart op je energierekening. Rolluiken kunnen in de winter een belangrijk onderdeel vormen van de isolatie van de woning,
waardoor de warmte binnen blijft en daardoor bespaar je aanzienlijk op de stookkosten.
– Zonwering is privacy verhogend. Door een open raam kijkt iedereen makkelijk naar binnen.
– Zonwering, dan heb ik het over rolluiken, kunnen dienen als inbraakpreventie.

Ondertussen hou ik me natuurlijk ook vooral bezig met hoe de slaapkamer er “ongeveer” uit moeten komen te zien. Dat is mijn taak ๐Ÿ˜‰
Ik heb gekozen voor een moodboard met vooral mannelijke stoere elementen in een slaapkamer. De stijlen lopen uiteen maar zijn prima onderling te combineren.

De foto’s komen van mijn Pinterest board BEDROOM, klik voor meer inspiratie hier.

fotobronnen: Driven by Decor, &Suus, Planete Deco, Blood & Champagne, Not a paper house, 79ideas.org, Gravity interior, Sugar Cube Interior Inspiration, Style Files.

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

6 Comments on “Slaapkamer inspiratie

  1. Op de รฉรฉn na laatste foto staat een heel gaaf krukje. Zelf vind ik steigerhout onwijs mooi, het heeft geleefd waardoor het heel erg authentiek overkomt. Een kleurtje kan er ook altijd nog overheen ๐Ÿ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *