slaapkamer inspiratie
Interior

slaapkamer inspiratie

slaapkamer inspiratie

slaapkamer inspiratie

slaapkamer inspiratie

slaapkamer inspiratie

slaapkamer inspiratie

Een paar maanden terug maakte ik een blogpost met slaapkamer inspiratie voor onze toekomstige “nieuwe” slaapkamer op zolder, zie hier. Helaas moest ik deze plannen uitstellen omdat er iets anders tussendoor kwam. De dijk achter ons huis werd te koop aangeboden, een unieke kans die we niet konden laten schieten. Binnen nu en een paar maanden hopen wij dat deze dijk in ons bezit is. Daarna kunnen we weer verder kijken. Het blijft best lastig prioriteiten te stellen als er nog zoveel in en om je huis moet gebeuren. Een kluslijst maakte ik eerder, dit om het project “huis” overzichtelijk te krijgen. Maar welke klus doe je als eerste? De zolder en dan naar beneden werken of toch de hele beneden verdieping eerst? daar zijn we toch het meest. In een slaapkamer slaap je alleen maar, ogen dicht en je ziet het niet. Maar werkt dat ook echt zo?

verandering

Ondanks dat we prachtig wonen blijft het bij mij knagen dat we in het huis van iemand anders wonen. Om mijn honger naar verandering in dit huis te stillen, al gaat het mij vooral om het “eigen” maken, bekijk ik vooral veel op social media. Naast Pinterest en Instagram zijn Zweedse makelaarssites favoriet. Tijdschriften kocht ik veel maar dit is stukken minder geworden. Ook maak ik zo af en toe moodboards voor een bepaalde ruimte. De ene keer gebruik ik deze moodboards voor mijn blog, maar soms maak ik ze ook voor andere mensen die er zelf niet helemaal uit komen in hun huis. Pinterest heb ik al jaren en blijf ik een leuk fenomeen vinden. Op Instagram breng ik al met al ook best wat uurtjes door maar dit is een andere wereld die ik nog niet helemaal snap (mede door de algoritmes die constant aangepast worden). Doordat ik veel zie, weet ik wat ik mooi vind. En zo verandert er toch nog wel eens wat bij ons in huis πŸ˜‰

slaapkamer moodboard

Het vorige slaapkamer moodboard maakte ik in het voorjaar. Een rustige basis met wat kleine toevoegingen van aardse kleuren. Prachtig mooi en zeer rustgevend. De basis in het hele huis wil ik licht houden. Dit houdt voor mij in, alle muren en plafonds wit (RAL 9010). Op de vloer hout of wellicht beton. Over de verdere aanvulling ben ik soms iets wispelturig maar ik hou in ieder geval van stijlen mixen.
Het enige wat in onze slaapkamer blijft staan is het bed, deze is zwart, voor de rest gaat alles eruit. Op de Zweedse makelaarssite Historiska Hem kwam ik deze slaapkamer tegen. Basis wit, de aanvulling fris met hier en daar een kleurtje, echt Scandinavisch. Daar hou ik van!

dekbedovertrekken

Na het zien van deze slaapkamer zette ik mijn zoektocht op internet voort. Op de site van de Bijenkorf vond ik veel interieur spullen die helemaal in de stijl van deze slaapkamer passen.
Voor het beddengoed koos ik net zoals in deze slaapkamer voor wit. De keuze aan witte dekbedovertrekken is op de site van de Bijenkorf redelijk groot. En omdat ze online best veel op elkaar lijken (wit is wit zou je denken), is het handig om de foto eerst even uit te vergroten. Vaak zie je dan wel de tekstuur van de stof en of er wel dan niet een werkje in de stof zit.
Kwalitatief is er ook wat verschil, al verkoopt de Bijenkorf alleen maar kwaliteit. Essenza dekbedovertrekken heeft een ruim assortiment aan eenvoudig witte dekbedovertrekken, al vind ik de ruiten patronen die er op staan ook heel mooi, maar dan wijken we weer af πŸ˜‰ Kijk ik naar de Auping dekbedovertrekken zie ik veel meer patronen en kleuren. Zeker ook heel mooi, maar niet wat ik zoek voor onze slaapkamer.

accessoires in grijs

De verdere accessoires zijn veelal grijs. Het hoofdboard van het bed is in deze kamer voorzien van een stof met een patroon. Op zolder in onze opslag heb ik nog een rol behang liggen van Murals wallpaper die hier exact op lijkt. Deze zou ik ook kunnen gebruiken op een plaat hout kunnen plakken. Als je deze achter het bed zet kun je dikwijls een hele andere sfeer creΓ«eren als je het behang wisselt. De blauwe wandlampjes van Artemide vind ik super strak en maken een statement in de slaapkamer. Door de kleur springen ze eruit, heel leuk!

Ik ben benieuwd wat jullie van deze slaapkamer en de producten vinden. Omdat onze slaapkamer metamorfose nog wel even op zich laat wachten, blijft het voor mij alleen nog bij virtueel shoppen πŸ˜‰

slaapkamer inspiratie

Poster Paper Collective, dekbedovertrekken en kussensloop Essenza en de Bijenkorf Home, geurstokjes Rituals, zandloper, tray en spiegel HAY, klemlamp Artemide, waxinelichthouder Iitala, bedsprei de Bijenkorf Home.

Foto’s : Historiska Hem
moodboard : Stephanie Koster
producten : de Bijenkorf

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

2 Comments on “slaapkamer inspiratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *