papieren bloemen
Interior

Show-Up event

kunstenares

Show-Up event

Vorig weekend bracht ik samen met Gertrud van het blog Thuis op nummer 14 een bezoek aan het Show-Up event in Vijfhuizen. Zoals iedere keer een feestje om naar toe te gaan. Ondanks dat we echt veel te veel tijd hebben verkletst (is dit een werkwoord?) hebben we weer veel moois gezien.
Naast wonen en lifestyle voor volwassenen ook veel voor kids maar dit heb ik dit keer voorbij laten gaan. Best jammer is omdat ik in een kinderwinkel werk, maar tja, tijd te kort!. Volgende editie misschien toch maar twee dagen gaan? 😉

Nederlands en Scandinavisch design

Naast de nieuwe collectie’s van Hübsch en House Doctor, die altijd weer een genot zijn om naar te kijken hebben we ook veel nieuwe merken gezien, of althans voor ons nieuw.
Verso Design, ik kende het niet, is een Fins merk met prachtige houten (gevlochten) manden, (wand-)kastjes, tafels, krukjes en onderzetters. Tijdloos en helemaal mijn smaak. Zie foto’s hieronder.
Bij Studio Hamerhaai was Annemiek van Duin, kunstenares, live Rijkswachters aan het beschilderen. Naast haar werk voor Studio Hamerhaai heeft zij ook haar eigen Etsy shop en schildert zij in opdracht. Studio Hamerhaai heeft veel toffe houten ontwerpen, allen gemaakt van gerecycled materiaal. Favoriet maar helaas niet op de foto was de Bull kruk voor op de kinderkamer 😉

fins design

rijkswachter

Fashion van meubelstof

Studio Renate Nederpel stond op de beurs met bow ties gemaakt van meubelstof. Renate is productontwerper en gespecialiseerd in gevouwen constructies en textiele producten. Ze heeft de opleiding Meubelontwerp gevolgd aan de Koninklijke kunst academie in Den Haag. De laatste jaren werkte ze aan verschillende projecten, van meubels tot fashion accessoires. Haar werk kenmerkt zich door het gebruik van textiele materialen gecombineerd met de techniek van het vouwen. Ik vond de (gender neutrale) strikken, genaamd Yumi Bow, erg leuk en ga er ook zeker één voor mezelf bestellen 😉

nederpel show up 2019

yumi bow

Keramiek om verliefd op te worden

Wie kent ze niet, de MaMa vaas van Roderick Vos en de Carter Vase van Florens Hovens. Stuk voor stuk plaatjes van vazen die ik ooit heel graag in huis zou willen hebben staan maar nu met onze jongens echt nog niet durf. Van alleen er naar kijken kan ik ook genieten dus dat scheelt. Tevens vond ik het ook leuk om even naar deze dames te kijken die voor deden hoe keramiek gegoten wordt. Een bezoek aan de showroom van Cor Unum in Den Bosch staat zeker een keer op de agenda!

Florens Hovens vaas

MaMa vaas Roderick Vos

beurs show up

keramiek gieten

Moois van papier

Freubelen met papier is niet echt aan mij besteed maar mooi is het zeker. Er werd mij bij de stand verzekert dat het super eenvoudig is en ook ik dit kan. Hoe vind jij de mooie papieren bloemen van Jurianne Matter? Net echt toch? 😉

papieren bloemen

jurianne matter

Stylisch en strak

Bij de stand van Jokjor werden we verrast door de stylische en strakke ontwerpen. JOKJOR is een merk van Nederlandse bodem, opgericht in 2015. Het merk richt zich op het ontwerpen van mooi, doordacht maar vooral ook toegankelijk design. De vuurkorf van Cor-ten staal en de Champ kruk (met kurken zitting), die tevens als wijnkoeler fungeert, zie ik wel staan in onze tuin komende zomer 😉 Kijk voor de gehele collectie eens in hun webshop!

plantenhanger

jokjor

Deense beauties

In de hal pronkte deze Strøm kan al in allerlei kleuren. Ik had hem daarvoor al gespot op een paar Deense Instagram accounts. De Strøm kan van het Deense merk Raawii, mooi door zijn eenvoud. Ik hoop zo dat ik de roze variant voor mijn verjaardag krijg in april.

deens design

Nog meer hebbe hebbe…

Hieronder nog meer mooie producten die ook een hoog “hebbe” gehalte hebben 😉
De altijd gewilde Keecie bags, in allerlei mooie kleuren (vooral de aubergine en roze), de hele stand van Vitra en Artek. De posters van het Deense label, The Dybdahl Co.
Naar het poster met de wielrenner, die man and bicycle III heet, was ik al heel lang op zoek. Gevonden!

keecie

dybdahl

vitra

 

foto’s Stephanie Koster

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

3 Comments on “Show-Up event

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *