scandinavisch wonen
Interior

Scandinavisch wonen ~ shop in stijl

ZeeΓ«n van tijd…

Tussen al het verven door in huis probeerde ik vandaag ook nog wat tijd vrij te maken voor een leuke blog. Het viel niet mee, dat mooie Scandinavische huis wat ik wilde plaatsen met een “shop de look” dat vond ik wel, maar de tijd om achter mijn IMac te gaan zitten om te bloggen niet echt πŸ˜‰
Onze oudste zoon is ruim twee weken geleden op trainingskamp gegaan naar Portugal. Twee en halve week weg, voor het eerst zo zonder ons. Het leek best lang, maar uit eigenlijk is het voorbij gevlogen. Als hij weg zou zijn zou ik zijn kamer eindelijk gaan opknappen, dan had ik even. Jullie raden het al, ik begon in het laatste weekend voordat hij thuis kwam (ondertussen is hij thuis).

Verven, verven, verven

De afgelopen maanden ben ik bezig met de slaapkamers van de kinderen op de bovenverdieping, zie o.a. hier. Alle muren in dit huis waren wit, behalve op de slaapkamers. Zo heb ik ondertussen nu alles op de bovenverdieping wit, en twee muren behangen met een kleurtje. Het is echter allemaal in etappes gegaan, ik vond het nog steeds lastig om mezelf aan het werk te zetten. Zondagavond laat rolde ik de laatste vierkante meters wit, in de hoop dat de muren na twee lagen gedekt zou zijn. Maandag heb ik de laatste stukjes bijgewerkt en het geluk was aan mijn kant, alles zag er na twee lagen goed uit πŸ™‚ Daarna heb ik de gordijnen gewassen en meteen weer opgehangen. Alles daarna ingericht en nu is ook deze kamer naar mijn smaak. Heel eerlijk, ik heb geluk met mijn jongens want alles wat hun moeder met hun slaapkamers doet, vinden zij best πŸ˜‰

Scandinavisch wonen

Even genoeg over ons huis, deze Scandinavische binnenkijker vond ik dit weekend op de site van Alvhem. Het is weer een plaatje en heeft alles waar ik voor val in huis. De smaak subtiel, gemixt maar toch alles op elkaar afgestemd. De hoofdtoon wit, hier een daar een kleurtje, aangevuld met naturel hout en wat tinten zwart. Mijn fantasie sloeg alweer op hol voor ons huis (de keuken is er één om te onthouden). Dit was een mooi huis om een “Shop de look” moodboard bij te maken! Zo gezegd, zo gedaan, ik shopte alles bij Sweet Living Shop.

Shop de look

In de webwinkel van Sweet Living Shop koos ik een aantal producten uit die goed matchen met de stijl van deze binnenkijker. Alle producten zijn tijdloos en neutraal van kleur en materiaal. Spullen waar je dus jaren mee kunt doen en niet snel op uit gekeken raakt. Daar heb ik nog al eens last van, dus ook tijd voor mij om duurzamer te gaan denken. Ben benieuwd hoe jullie hier in staan. Doen jullie aan duurzaamheid en recycling?

Zuss kussen fluweel klei-grijs
Kalender Micky metaal
By Boo Vloerkussen Jute
Countryfield Theelichthouder Betsy licht roze glas (ook als vaas te gebruiken)
Be Pure Home Vloerkleed More katoen
Urban Interiors Hanglamp industrieel zwart
House Doctor Bruine Wandklok Metro

Fotobron : Alvhem
Moodboard : Stephanie Koster

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

9 Comments on “Scandinavisch wonen ~ shop in stijl

  1. Dit is weer een hele mooie!!!!
    Probeer wel duurzamer te zijn, en dat lukt aardig. Weinig kopen, dingen hergebruiken door ze te veranderen, veel naar de kringloop en vriendinnen doen, steeds ieta anders neerzetten zodat het niet verveelt en je het volgend jaar weer pakt, en zo nog wat dingen.

    1. wat een huis he! die sites als Alvhem, Stadshem en Historiska…. ik haal er zoveel inspiratie uit. Heerlijk! en ik doe het hetzelfde als jij. Ik koop bij de Kringloop, doe dingen weer weg, en koop tweedehands. Het is nog zelden dat er hier iets echt “nieuws” in huis komt.

  2. Prachtig huis zeg, ik vind het ook altijd zo tof dat op iedere kamer zo’n prachtige haard aanwezig is. En ik probeer zeker zoveel mogelijk duurzaam te leven, kringloop, hergebruiken vanuit familie, sparen voor echte mooie dingen waar je lang mee doet maar ook qua afval en energie letten wij hier veel op πŸ˜‰

    1. Goed bezig Gertrud! ik ben met afval scheiden ook een piet lut. Als mijn kinderen iets in het GFT afval gooien wat er niet in hoort vis ik het er weer uit πŸ˜‰ De kachels in die huizen zijn te mooi he!?*zucht

  3. Wat tof ! Heel mooi hoe alles er clean uit ziet en tegelijkertijd heel gezellig oogt. Wat ik echt prachtig vind is je keuken, die oranje kraan ziet er echt heel stoer uit. En die afwerkingen op de openhaard, wat mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *