Interior

(Scandinavisch) wonen op weinig vierkante meters

wonen op weinig vierkante meters 2

wonen op weinig vierkante meters 1

wonen op weinig vierkante meters 11

wonen op weinig vierkante meters 5

wonen op weinig vierkante meters 4

wonen op weinig vierkante meters 7

wonen op weinig vierkante meters 8

wonen op weinig vierkante meters 10

wonen op weinig vierkante meters 3

wonen op weinig vierkante meters 6

wonen op weinig vierkante meters 9

wonen op weinig vierkante meters 12

Wonen op weinig vierkante meters heeft ook zo zijn voordelen. Het is knus en gezellig mits je het goed inricht uiteraard. Dit appartement wat ik vond op de Scandinavische makelaarssite Alvhem is een voorbeeld van hoe wonen op weinig vierkante meters heel prettig kan zijn. Uiteraard voor ons niet te doen met 3 kids maar anders zou ik er zo intrekken 😉
Let bij kleine ruimtes op het kleurgebruik (wit toont ruimtelijk), het licht en de meubels die je gebruikt. Prop een ruimte niet te vol en zorg voor luchtigheid. Een kledingrek zoals in deze slaapkamer staat leuk en toont veel ruimtelijker dan een dichte kast. De metalen stoelen zijn open, je kunt er doorheen kijken, het toont heel anders dan grote, dichte, stoffen fauteuils.
Maak gebruik van een aantal basis stukken, deze hoeven niet klein te zijn. Eén grote(re) bank staat ruimtelijker dan meerdere kleine stuks. Dit geldt eveneens voor de eethoek. De ronde tafel, waar je in een kleine ruimte meer mee kan dan met een hele lange grote tafel, met meerdere stoelen staat absoluut niet te krap. In deze ruimte is ook gekozen voor één grote opbergkast. Gebruik de hoogte, dit is loze ruimte die je vaak niet gebruikt. In een nis is een werkplek gecreëerd. In veel oude huizen zitten vaste inbouw kasten die je hiervoor kunt gebruiken.

Een budgettip > verf de keuken en zet er andere handgreepjes op. Deze keuken is een mooi voorbeeld van hoe je van een oubollige donker eiken keuken een eigentijds exemplaar maakt.

Trend > zwart-wit fotografie aan de muren. Zoek Google af naar mooie zwart-wit foto’s of gebruik eigen foto’s en laat deze afdrukken bij bijvoorbeeld Albelli. Via Martine heeft kant en klare modellen posters, deze zijn super! The Poster Club heeft veel variatie in kleur en zwart-wit.

Meer foto’s van dit appartement zien, klik hier.

Fotobron: Alvhem Makleri

Mijn naam is Stephanie Koster, 50 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

One comment on “(Scandinavisch) wonen op weinig vierkante meters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *