blog pluktuin
Lifestyle

Rustige blog periode ~ pluktuin ~ bootje varen

blog pluktuin

veldbloemen

witte bloemen

veldbloemen

bloggen

Net voor Vaderdag plaatste ik mijn laatste blog, daarna was het even stil. Dat ik minder blogs dan jaren terug plaats is niets nieuws. Één blog per week probeer ik nog wel aan te houden. Na 7 jaar lukt dit mij toch nog steeds. Voor de frequentie van mijn blog is het eigenlijk beter om vaker te publiceren maar dit lukt vaak niet. Oorzaak, geen tijd. Soms gaat er nog steeds door mijn hoofd te stoppen met mijn blog. Ik schreef daar al meerdere malen over, lees oa. hier. Het aantal interieur en lifestyle blogs is in de afgelopen jaren zo ontzettend toegenomen. Mij rest dan vaak de vraag, zie ik mezelf nog als een toevoegende factor? Heel eerlijk, op woongebied heb ik sinds onze verhuizing van ons oude huis naar het tijdelijke huis en nu naar hier, niet veel meer geplaatst.

inspiratieloze blog periode?

De bloggers waar ik ooit mee begon in 2011 zijn grotendeels gestopt of zijn naar een heel ander level gegaan dan ik. Er zijn er die een interieur bedrijf voor zichzelf begonnen zijn en sommige van hen bloggen ondertussen professioneel. Dit is mij niet gelukt, mede doordat ik waarschijnlijk ook niet dezelfde drive en mindset bezit 😉
Mijn blog is na al die jaren nog steeds een “hobby” blog waar ik eigenlijk vooral zelfvoldoening uit haal. Soms schrijf ik in opdracht van bedrijven, wat ook leuk is, maar alleen als het in “mijn verhaal” past. De reden waarom het voor nu even een paar weken stil was, was geen inspiratieloze blog periode. Afgelopen maandag werd ik geopereerd aan iets wat ik eigenlijk al heel lang wist. Toch kwam de operatie nog onverwacht snel.

scheepsbouw

varen

familiair belast

Twaalf jaar geleden overleed mijn moeder aan de gevolgen van eierstokkanker. Naast mijn moeder zijn er nog twee gevallen van eierstokkanker in onze familie geconstateerd. Na een familiair onderzoek kwam het advies om rond mijn 45ste mijn eierstokken preventief te laten verwijderen. Met dit advies in mijn achterhoofd heb ik jaren rondgelopen totdat het nu eindelijk zover was. Het afgelopen jaar is er een nieuw DNA onderzoek gedaan, de wetenschap was immers zoveel jaren verder. Er werd geen nieuw erfelijk gen gevonden maar het risico voor mij als eerstelijns familielid bleef te hoog (meer dan 10%). Het advies van het ziekenhuis bleef ongewijzigd, mijn eierstokken en eileiders moesten eruit. Afgelopen maandag is dit gebeurd.

operatie en herstel

De operatie is me ontzettend mee gevallen. Voor ik het wist lag ik op de operatietafel en toen ik wakker werd was het voorbij (dat ik logisch). Het herstel gaat ook goed, alleen rusten, dat is niets voor mij. Ik hou nu een week mijn gemak (zoals wij dat altijd zeggen) maar ik hoop snel weer meer te kunnen doen. Voor het herstel staat zes weken, die hoop ik niet nodig te hebben. Nu na een week gaat het een stuk beter met me. De pijn is weg, ik slik geen pijnstillers meer. Mijn rust hou ik nog wel aan, deze kan en mag ik niet negeren. Met 4 mannen in huis heb ik hulp genoeg (dikke knipoog!)

vader en zoon

pluktuin en bootjes bouwen

Ik zou ik niet zijn als ik afgelopen week niet heel even een half uurtje van mezelf de deur uit mocht. Met mijn vriendin bezocht ik een Pluktuin in ons dorp. Deze was net deze weer “open” voor bezoek en met dit mooie weer kon ik immers niet de hele dag in bed blijven. De foto’s zeggen genoeg.
Ook ben ik even bij onze jongste in het zwembad gaan kijken naar een leuk project wat zij deden met school en een groot scheepsbouw bedrijf hier uit de buurt. Het project “Bouw een bootje” duurde de hele dag en was voor alle kinderen van groep 7 van alle 3 de scholen uit ons dorp. Ik stond versteld dat de kids dit in één dag konden maken. Petje af! Na afloop werd er een wedstrijd gedaan in hun eigen Grundel 🙂

bijna zomervakantie en nog even in bed blijven

Nog twee weken school en dan start de Zomervakantie. Mijn kids lopen op hun laatste loodjes, ik als een oude vrouw. Jack is vandaag al voor de zoveelste keer ziek thuis. Beer is naar school maar doet niet veel meer. Sem viert nog vrolijk door dat hij geslaagd is …. werken? laten we het daar maar even niet over hebben. Ik doe het voorlopig ook nog even rustig aan en rust wat in bed en op de loungeset op onze steiger aan het water. Er zijn ergere dagen om thuis te zijn. De kids en mijn hub vermaken zich en doen hun best in huis om mij zoveel mogelijk te ontzien. Onze nieuwe teak houten jaren 60 kast, wat een lucky vondst op Marktplaats was, blijft nog even leeg, daar ga ik over een paar weken weer mee verder. Een “zomer blog break” neem ik niet. Op vakantie gaan we niet, vrij zijn we wel. Hopelijk ben ik tegen die tijd weer de oude en kunnen we dan eindelijk weer aan wat klussen gaan beginnen ????

Zoals altijd, wordt vervolgd! en een fijne zonnige week allemaal!

Groetjes, Stephanie

ps. het You Tube filmpje is een probeersel. Ieder begin is moeilijk. Het mooie postertje van de bloem (in mijn slaapkamer) komt van de webshop Sfeer aan de muur. Na ontvangst (keurig verpakt) vonden mijn kids het nodig het eerder uit te pakken dan ik. Gevolg, een oor op een hoek en vervolgens vond onze kat Kees het nodig er overheen te lopen. Voordat hij dus überhaupt in een lijst zat, was hij al zo beschadigd dat hij niet meer mooi tot zijn recht kwam in zijn geheel in een lijst. Ik heb hem maar bijgeknipt, met als resultaat een poster die eens zo klein is. Het orgineel zag er zo uit en bestel je hier.

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

4 Comments on “Rustige blog periode ~ pluktuin ~ bootje varen

  1. Gelukkig kunnen we zonder die eierstokken, Koos ik mis ze echt niet. Ik ben blij dat je ze weg hebt laten halen. Doe kalmpjes aan, geniet maar even van je (gedwongen) rust.
    Erg mooi, je nieuwe kast!

  2. Dat is wel een hele ingreep. Gelukkig dat alles goed is verlopen. Sterkte met het herstel. En geniet maar lekker van het prachtige weer (buiten). En laat die jongens in huis maar goed voor je zorgen 🙂 ????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *