zweeds appartement
Interior

Rust en orde

zweeds appartement sereen wonen scandinavische woonstijl scandic interior scandinavisch interieur

Rust

In een tijd van chaos, geen vast ritme, prikkels en drukte om me heen heb ik rust nodig. Ik ben al een poosje thuis, mijn werk stopte. Na een periode van zoeken en solliciteren boog mijn weg af. Ik kwam er langzamerhand achter dat ik bepaalde dingen niet meer wilde en ook niet meer kon. Dingen moesten anders. Hoe had ik dit voor ogen? In een tijd van veel dingen moeten, kunnen en verwachtingen ben ik vast gelopen. Het is tijd voor veranderingen. Voorlopig is het voor mij vooral rust en weer proberen alles op de rit te krijgen.

Orde

Naast rust is orde heel belangrijk voor mijn hoofd. Afleiding, alles oppikken, niet stilzitten, altijd maar doen en bezig zijn. Het houdt even op. Dan maar even niet aan de klus en als er iets moet (vooral van mezelf) gebeuren dan misschien maar een keer iets laten doen of even wachten. Geen afspraken, geen agenda vol, geen lijstjes… Mijn social media kanalen (waar ik uren per dag aan besteedde) staan op een laag pitje en dat bevalt goed moet ik zeggen. Ik kan me nu alleen nog maar storen aan alle gekkigheid van kleuren, schreeuwerige voorwerpen en het consumeren van bepaalde mensen. Ieder zijn ding, ik weet het, maar voor mijn niet meer. Ik hoop dat ik er over een poosje anders tegenaan kan kijken. Voor nu een blog op zijn tijd geeft mij ontspanning (deze deel ik wel op social media anders zien jullie ze niet 😉

 

In tegenstelling tot velen tegenwoordig even wat plaatjes van een sereen Zweeds huis (bijna) zonder kleur. Love it, wat een RUST !

 

Fotobron : Stadshem Fastighetsmäkleri Sweden

 

 

** Ik heb getwijfeld of ik dit zou delen op mijn blog, maar waarom niet. In Nederland lopen veel mensen mentaal vast. Van de Nederlanders van 18 jaar en ouder heeft 14% psychische klachten. Het percentage volwassen vrouwen met psychische klachten is in alle leeftijdsgroepen groter dan het percentage mannen.  Het percentage vrouwen met psychische klachten is het hoogst bij de jongste vrouwen van 18 tot en met 34 jaar. 

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *