restylen kinderkamer ~ budget tip vloerkleed

restylen kinderkamer ~ budget tip vloerkleed

Restylen kinderkamer

Ken je dat? je hebt besloten de kinderkamer opnieuw in te gaan richten nu je baby een peuter geworden is. Alleen je hebt een probleem, je ziet zoveel dat je niet meer kunt kiezen. Er zijn tenslotte zoveel verschillende stijlen en ideeën, kijk alleen al op Pinterest en je weet het niet meer. Tot overmaat van ramp moet je ook nog rekening houden met het kostenplaatje. Wat ga je doen?
In deze blog geef ik je wat tips en shop ideeën die je keuze misschien wat makkelijker maken. Wat kun je het beste doen als je besluit een kinderkamer te gaan restylen?

Maak een plan

Ik werk zelf in een kinder lifestyle winkel en merk toch wel vaak dat er vrouwen in de winkel komen die geen idee hebben wat ze willen kopen. De overvloed aan ideeën is enorm op internet en dan kom je in een winkel waar de keuze ook nog eens enorm is. Wat is handig om te doen voordat je gaat (web)shoppen?
– bepaal welk thema of welke stijl kinderkamer je leuk vindt
– welke kleuren en materialen wil je gebruiken
– zijn er nog spullen uit de babykamer die je kunt hergebruiken?
– neem de maten van de kamer goed op en bedenk goed waar wat kan staan, maak desnoods een tekening, of laat iemand (met verstand van inrichting) een plan voor je maken mocht je dit echt niet zelf kunnen.
– kies 3 basisstukken aan meubels, dat is het bed, een kast en eventueel een tafeltje / bureau of wandplanken om aan te spelen.
– kijk naar de verlichting, wat heb je nodig naast een plafondlamp? misschien nog een bedlampje of nachtlampje elders in de kamer.
– reserveer een budget.

Vloerkleed

Nu je dit allemaal gedaan hebt ga je voor jezelf een lijstje maken met welke spullen je gaat kiezen. Niet alles hoeft nieuw gekocht te worden, tweedehands op Marktplaats of in de Kringloop is ook veel te vinden.
Voor op de vloer selecteerde ik alvast een aantal mooie kleden in de stijlen van de kinderkamers hierboven. Kies je voor een rond vloerkleed of recht vloerkleed? de geselecteerde vloerkleden hieronder shop je bij Kwantum.

Succes met restylen!

p.s. en mocht je er alsnog niet uitkomen mag je altijd mijn hulp inroepen of langskomen op mijn werk 😉

Fotobronnen : Kwantum, Oliver Furniture, Ikea, The design files, Buknola, Turbulences deco. Allen ook te vinden op mijn Pinterest account Kids interior / stuff.

3 thoughts on “restylen kinderkamer ~ budget tip vloerkleed

 • Design Beton Nederland
  februari 7, 2017 at 1:19 pm Beantwoorden

  Stephanie, bedankt voor het delen van je tips en je inspiratie! Regelmatig stuur ik blogs door naar klanten om inspiratie op te doen, jouw blog mag zeker niet ontbreken! Ik ga je snel aan het lijstje toevoegen :). Groet Ton – DNB

  • Stephanie Koster
   februari 26, 2017 at 11:43 am Beantwoorden

   Bedankt voor het delen Ton!

 • Maartje
  mei 19, 2017 at 10:00 am Beantwoorden

  Prachtig om het resultaat te zien na al dat harde werken.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>