Project hal

behang

Project hal

Een paar maanden terug begon ik aan het opknappen van onze hal. Wat even eenvoudige verf klus zou worden, werd een klus die eigenlijk veel verder ging dan alleen “even” verven.
Zo begon ik met het schuren van de deuren en de deurposten maar als snel viel ik van het één in het ander. Zo haalde ik de deurmat eruit die de hele vloer van de hal voorzag van een Kokosmat laag. Onder dee mat lagen de orginele vloertegels maar die zagen er niet meer zo best uit. Ook haalde ik van twee muren het spachtelputz omdat ik bedacht dat ik daar liever behang op had. En als ik dan toch bezig was kon ik de buitenkant van de hal (kant woonkamer) ook meteen maar opnieuw verven. De muren die grijs waren werden weer wit en het houtwerk wat wit was werd grijs. Snap je hem nog? 😉

iets grotere klus dan gepland

Wat een klus van een paar dagen had kunnen zijn, werd een klus van zo’n drie weken en eigenlijk ben ik nog niet klaar 😉 Zo moet de hanglamp, die ik in de Kringloopwinkel vond voor een paar euro, nog voorzien worden van een nieuw snoer (gevalletje te kort). En de vloer moet nog betegeld worden. We zijn nog op zoek naar iemand die ons daarmee gaat helpen.
De witte deuren en deurposten verfde ik grijs met de kleur Midden grind van Flexa. De kozijnen, verwarming en verwarmingsbuizen werden weer fris wit met de kleur Bright Star, ook van Flexa.
Op twee muren kwam behang van Graham & Brown wat ik gesponsord kreeg via het PR bureau Home Comfort Press. De overige muurtjes en het plafond heb ik met RAL 9010 geverfd.

klus afmaken

Zodra we een tegelzetter vinden komt er op de vloer een oranje/bruin wit schaakbord motief. Dit idee deed ik op op Instagram (op een Zweeds account) en daar zijn we alle twee helemaal weg van.
Tot die tijd doen we het even met een klein Perzisch tapijtje die ik tevens scoorde in de Kringloopwinkel bij ons in het dorp.
In het voorjaar ga ik verder met de voordeur en de kozijnen aan de buitenkant. Omdat ik deze ga doen met verf op terpentine basis heb ik langer de tijd nodig om alles te laten drogen. Hopelijk kan in April de deur weer even wat langer open staan en maken we dan de klus af. Voor nu is het project hal zeker al geslaagd en ook zeker zo geworden als ik voor ogen had.

Hoe vinden jullie het geworden? te heftig met dat opvallende behang of juist leuk zo?
Ben benieuwd naar jullie reactie’s!

Groetjes en een fijne nieuwe week gewenst 🙂

klus project

interieur inspiratie

graham and brown

project hal

5 thoughts on “Project hal

Leave a Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *