woonkamer verbouwing 1
Interior

Onze beneden verdieping na de verbouwing

woonkamer verbouwing 1

woonkamer verbouwing

woonkamer verbouwing 5

woonkamer verbouwing

onze verbouwing 4

woonkamer verbouwing

woonkamer verbouwing 6

verbouwing beneden verdieping 7

verbouwing benden verdieping 8

verbouwing woonkamer 9

verbouwing jaren 70 huis

 

Onze beneden verdieping na de verbouwing

Jullie hadden nog iets van mij tegoed. Een jaar na dato laat ik dan eindelijk eens zien hoe onze beneden verdieping eruit ziet na de verbouwing. Nog even snel voordat het donker wordt heb ik foto’s gemaakt. De helft van de foto’s mislukt! dus binnenkort nog een keer wat meer van de zithoek. Het donkere licht in januari maakt het er niet makkelijk op. Na een zeer serieuze blog met heel veel tekst over “de overgang” dan nu een iets luchtigers. Willen jullie nog even kijken hoe wij er aan het begin dan de verbouwing bij zaten? klik even hier. Voor alsnog staat en is (bijna) alles naar wens al zou ik nog heel graag een andere eethoek willen (wensen mag je blijven houden toch 😉 Verder moet er nog een deur van de keuken naar de hal geplaatst worden en moet de trap nog geverfd worden. Maar dan is het hier toch echt eindelijk wel klaar!

 

Alles basic in plaats van kleur

Jaren lang hield ik een moodboard bij op Pinterest waarop ik alles bewaarde waarvan ik dacht dat ik dat ooit wel zou willen als we ons huis zouden gaan opknappen. Als ik terug kijk naar dit moodboard kan ik zeggen dat ik me best goed aan het moodboard heb gehouden. Alles is strak en basic. De basis is staat! Waar ik wat kleur in gedachten had heb ik dat niet gedaan. In de hal en in onze slaapkamer (de zolder is ook verbouwd) wilde ik graag 1 muur met lekker gek behang en op sommige plekken een kozijn in een knal kleur. Ik heb uiteindelijk toch gekozen voor rust.

 

nieuwe keuken

Ikea keuken basic witte keuken

keuken verbouwing

 

 

Wat is er allemaal gebeurd

Wat is er allemaal gebeurd in ons huis? Het begint allemaal in november 2021. Twee maanden nadat wij ons huis in zijn getrokken (mei 2017) breekt er een deel van de achterpui (schuifdeur) af. Vanaf dat moment functioneert de schuifpui niet meer naar behoren. We doen nog een keer een poging om hem te laten repareren maar duidelijk is wel dat de pui op is. In de herfst en winter waait de wind er doorheen. Soms zie je de gordijnen gewoon bewegen. Hij wordt uiteindelijk dus pas jaren later vervangen voor een hardhouten pui met openslaande deuren. In maart 2022 gaan we verder, de hele beneden verdieping gaat op de schop. Alles gaat eruit, ook de hal, de meterkast en het toilet. De keuken verhuist naar voren en alles wordt vervangen. De vloer moet eruit gesloopt worden, die zit helemaal vast gelijmd en gespijkerd. De convector putten gaan eruit, de elektra wordt vervangen. We krijgen vloerverwarming (wat aangenaam!) en de stukadoor maakt alle muren en het plafond, die oh zo lelijk was, strak. In augustus datzelfde jaar zijn we dan eindelijk zo goed als klaar. We kunnen weer normaal leven. In februari dit jaar maakt de timmerman de een opmaat kast in de keuken. Wat is het mooi geworden! In juli besluiten we de zolder ook nog maar mee te nemen. In een andere blog daar meer over.

 

Een interieur moet groeien

Tijdens de jaren dat we aan het verbouwen waren heb ik veel spullen weg gedaan. We hadden geen ruimte om dingen op te slaan of te bewaren voor later. Ook is de indeling van de beneden verdieping nu anders en sommige dingen paste niet meer. Het interieur voor nu moet weer groeien. Soms loop ik ergens tegenaan of kom ik in ene weer op een nieuw idee. Niet alles kan tegelijk, dus het oogt misschien nog wat kaal.  Als ik iets wil toevoegen is dat makkelijk want de basis staat en is nu goed. Na 6 jaar hier wonen kunnen we eindelijk zeggen dat het “ons huis” is geworden. Ook al zijn we nog lang niet klaar want met een jaren 70 huis ben je denk nooit klaar! Het volgende wat op de agenda staat is de buitenboel (start april).

 

 

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

One comment on “Onze beneden verdieping na de verbouwing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *