Onderhoud aan je huis

Onderhoud aan je huis


zoektocht naar een nieuw huis

Nog een paar weken en dan is het zover! Joehoe! ons lange wachten wordt (eindelijk) beloond! Het huis waar ik al jaren wil wonen wordt ons huis.
Vorige week deelde ik een foto van ons nieuwe huis op mijn instagram account, zie hier. Zoals jullie kunnen zien is het een jaren 70 woning geworden. Na twaalf jaar in een “nieuwbouw” huis te hebben gewoond gaan we eindelijk in een oud(er) huis wonen, mijn droom.
Jullie zullen misschien denken, een jaren 70 hoekwoning een droom? Goed, om heel eerlijk te zijn waren wij in eerste instantie ook helemaal niet op zoek naar een jaren 70 woning. Onze zoektocht naar een nieuw huis ging, zoals die van vele huizen liefhebbers, in eerste instantie naar een jaren 30 woning.

Funda

Iedere dag zat ik uren op Funda. In het begin was ik nog positief en dacht ik het wel te vinden. Na een aantal maanden raakte ik gefrustreerd en dacht ik waar zijn we aan begonnen? Wat hebben we weg gedaan! Zag een huis er van buiten goed uit, schrok ik me een hoedje als ik alle overige foto’s aan klikte. Had ik “het” huis gevonden was het al weg. Met een beetje geluk kon ik een afspraak maken met een makelaar maar werd deze vlak voor de bezoek datum alsnog geannuleerd met het excuus, sorry andere mensen waren u voor! Jullie willen niet weten hoe vaak wij zijn teleurgesteld de afgelopen maanden.

oud huis of niet?

Afgelopen winter hebben we een aantal huizen bekeken die er eigenlijk zo uitzagen dat ze volledig verbouwd moesten worden, dit zagen wij toch niet zitten aangezien we zelf niet handig genoeg zijn en dan alles hadden moeten laten doen. De hypotheekregels zijn de afgelopen jaren ook zo veranderd dat wij het financieel ook niet konden bolwerken. Je kunt met de huidige regels niet meer het volledige bedrag voor een verbouwing financieren. Wij zouden dus een aanzienlijk bedrag zelf moeten bekostigen echter hadden wij dit niet.
Het jaren 30 huis viel op een gegeven moment dus toch af en ik stelde mij zoekcriterium aan naar een jaren 70 woning.

droomhuis?

Het huis wat we nu gekocht hebben kwam te koop te staan. Het huis waar ik 25 jaar geleden al langs liep en dacht wat is dit toch een gave plek om te wonen. Het huis op zich zelf is niet eens zo bijzonder maar de plek wel. En toch, het huis heeft ook wel iets, al is het geen droomhuis. Het is een hoekhuis aan een dijk aan open vaarwater. De kinderen kunnen er fantastisch spelen en wij zitten vrij. Het huis is licht en knusser dan ons vorige huis. Het voelde meteen goed, wat willen we nog meer! Eén dingetje, we gaan weer terug naar ons oude dorp! Wie riep er nou zo hard dat ze daar weg wilde?! Ik denk nu achteraf dat dit huis een gevalletje meant to be was 😉

onderhoud en klussen

We verhuizen in precies de goede periode, wat een zomer gaan we tegemoet! Op het eerste oog ziet alles er nog goed uit in en om het huis maar ik weet zeker dat wij de komende jaren nog wel bezig zullen zijn met dingen veranderen en onderhoud. Zo staan er nu al een aantal klus projecten op mijn lijstje. De keuken verdient een make-over, de houten vloer moet opgeknapt worden, het plafond in de woonkamer opnieuw gestuukt (de heeft waterschade gehad). Verder moet alles geschilderd worden in huis, te beginnen maar met de muren. Op zolder, waar wij straks gaan slapen, zit een prachtige grote dakkapel (met een uitzicht!) die wat onderhoud nodig heeft even als het dakraam op zolder. Voor onderhoud aan je dakraam kun je eens kijken op deze site. Wij gaan echt voor geen goud zelf het dak op.

Over een paar weken kan ik jullie het nieuwe huis laten zien! (kan niet wachten het met jullie te delen). De komende weken is het denk nog steeds wat rustig op mijn blog, mijn excuses! maar jullie weten waarom (druk druk druk).

fotobron: Historiska Hem

5 thoughts on “Onderhoud aan je huis

 • Gertrud
  mei 16, 2017 at 9:40 pm Beantwoorden

  Wat heerlijk voor jullie Stephanie. Jouw blijdschap spat uit het blog. Zo fijn.
  X Gertrud.

  • Stephanie Koster
   mei 17, 2017 at 8:19 am Beantwoorden

   Lief Gertrud! ben ook heel blij 🙂

   X Stephanie

 • yzette
  mei 18, 2017 at 12:14 am Beantwoorden

  wat een gaaf huis deel je hier zeg. Jullie nieuwe plek wordt vast ook zo’n fijn thuis! veel geluk alvast met alles.

 • Alet
  mei 20, 2017 at 7:35 am Beantwoorden

  Dat klinkt in ieder geval al fantastisch. Benieuwd naar je ‘rondleiding’ en veel succes met het verhuizen!

 • Groen Afvoer
  september 1, 2017 at 11:18 am Beantwoorden

  Wat bijzonder dat je uiteindelijk dit huis hebt kunnen kopen. Alsof het voorbestemd was. Is de verhuizing al rond?
  Groetjes,
  Petra

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>