Interior

Nordic Home inspiration ~ Noordelijke interieur inspiratie

vorderingen in huis

Er zijn wat vorderingen in huis! Ik heb van de week mijn best gedaan en heb de laatste spullen opgeruimd. Met maar één kind in huis hou je blijkbaar wat tijd over of misschien moest ik wel 😉
Deze week kwamen er niet één maar twee nieuwe lampen binnen. Één lamp bestelde we voor naast de bank, het is een grote stoere leeslamp met industriële look. De andere lamp, een tafellamp moet een donkere plek voor in de woonkamer gezelliger gaan maken. Voor dit projectje zoek ik nog een oud tafeltje waar deze op moet komen te staan.
Mijn Imac verhuisde naar de achterkant van de kamer, daar maakte ik van een simpel wandplanken systeem een nieuwe werkplek. Deze is ook nog niet klaar maar zo goed als.

verschillende huizen

Omdat de stijl en sfeer van dit huis zo anders is dan ons vorige huis heeft het even geduurd voordat ik door had wat ik nou aan moest met de inrichting van dit huis. Zo heb ik heel veel binnenkijkers opgezocht (online en in tijdschriften) en langzaam kwam ik tot het besef.
Het huis waar we nu in wonen is zoveel anders dan ons oude huis. Het vorige huis was een nieuwbouw huis. De woonkamer was strak en groot. Er lag een betonnen vloer in en de keuken, aan de voorkant van de woonkamer was strak, wit. De inrichting was minimalistisch en een mix van stijlen, allen wel geïnspireerd op een Deense inrichting.
Dit huis is een huis van 1971, het huis is in de jaren 90 verbouwd en alles stamt nog uit die tijd. Er ligt een licht houten parket vloer, op de muren zit spachtelputz. De woonkamer is een smalle pijpenla met de keuken aan de achterkant van het huis. De keuken heeft paneeldeurtjes en is crème kleurig. De uitstraling is wat klassiek.

Noordelijke interieur inspiratie

Omdat wij voorlopig niet gaan verbouwen (we zijn bang voor een sneeuwbal effect) is het roeien met de riemen die we hebben. Nu alles een paar maanden staat en we ondertussen wat nieuwe lampen hebben wordt de sfeer wat meer duidelijk. We gaan in dit huis voor een Zweedse look.
De binnenkijker hierboven, die ik vond op de Zweedse “broker” makelaarssite Alvhem inspireert mij enorm. De eenvoud, het kleurgebruik, de materialen en meubels. We zitten er zelfs aan te denken om de keuken ook grijs te laten spuiten 😉
Ben benieuwd wat jullie van deze Zweedse interieurs vinden! Te klassiek of juist precies goed zo in combinatie met Ikea en design? Leuk als jullie een reactie achterlaten!

Fijn weekend allemaal en voor degene die nog op vakantie zijn, geniet ervan!

Fotobron : Alvhem

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

3 Comments on “Nordic Home inspiration ~ Noordelijke interieur inspiratie

  1. Het balkonnetje vind ik wel de winnaar van dit appartement. De inrichting is niet helemaal mijn smaak, maar het is wel goed ingericht vind ik. Alles zit er in, en toch is het niet groot, en het oogt ook niet te vol.
    Al met al heel leuk. Dat vind ik trouwens heel vaak als je rondkijkt op die makelaarssites.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *