Interior

Nordic Beauty

funkis-stue-fbbiixpee2asvd9wqa3qew

funkis-peis-rs1df0mjroaji1aetxdtaw

funkis-spisestue1-ljuhy8m_8b2xq-knlxfpuq

funkis-dagseng-l29jc4qbk5ljazolcd1tma

funkis-skjenk-5xnlrstqpf91kn9trwo-6g

funkis-spisestue-apa_8grzxfkwwant0kc9w

funkis-soverom-mfgbilvsdza44zjjxt9bbw

funkis-bad-in-6mg-sixcdhcuts6yw0a

Mocht mijn droom binnenkort een keer werkelijkheid worden en wij dat jaren 70 huis vinden waar we naar op zoek zijn, hou ik de stijl van dit huis in mijn achterhoofd. Ik vind het een plaatje!
Daar waar ik altijd voor een Deens interieur koos, neutraal, minimalistisch en toch ook kneuterig met hier en daar wat kleur, val ik tegenwoordig meer op de Noorse stijl.
De Noren kiezen net als de Denen in huis vaak voor natuurlijke materialen zoals hout en beton, gebruiken hoofdzakelijk wit met hier en daar wat zwart. In een Deens interieur zie je echter vaak meer kneuterigheid, veel schilderijen en foto’s aan de muur, vaak een vloerkleed in elk vertrek en veel mooie (design) accessoires en verlichting. In een Noors interieur vind je dit ook wel maar net even minder en net even minimalistischer. Ik hou van minder in huis, al moet het wel gezelligheid uitstralen.

Deze Nordic beauty vond ik op de Noorse interieur site Bo Bedre, waar nog veel meer mooie huizen opstaan.

fotografie : Gert Skærlund Andersen

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

6 Comments on “Nordic Beauty

  1. super he Gertrud! sorry dat ik nu pas reageer. Voorheen krijg ik alle reacties via mijn mail binnen, nu niet meer …. waarom? vandaar dat ik wat heb gemist 😉

 1. Ik ben ook echt helemaal fan van die eerste foto, ik ben echt verliefd op die bank! Paar weken geleden zelf ook mijn interieur omgegooid naar deze stijl, I love it! Alleen 1 vraagje, wat staat er precies voor de verwarming, iets van hout ofzo?

  Groetjes Liza

  1. Hoi Liza, het is een prachtige stijl! Helaas is het huis waar ik dit helemaal voor me zag, niet door gegaan 🙁 We zoeken gestaag verder 😉 Voor de verwarming zitten houten latjes, mooi he!

   Groetjes,

   Stephanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *