Nordic Beauty

Nordic Beauty

funkis-stue-fbbiixpee2asvd9wqa3qew

funkis-peis-rs1df0mjroaji1aetxdtaw

funkis-spisestue1-ljuhy8m_8b2xq-knlxfpuq

funkis-dagseng-l29jc4qbk5ljazolcd1tma

funkis-skjenk-5xnlrstqpf91kn9trwo-6g

funkis-spisestue-apa_8grzxfkwwant0kc9w

funkis-soverom-mfgbilvsdza44zjjxt9bbw

funkis-bad-in-6mg-sixcdhcuts6yw0a

Mocht mijn droom binnenkort een keer werkelijkheid worden en wij dat jaren 70 huis vinden waar we naar op zoek zijn, hou ik de stijl van dit huis in mijn achterhoofd. Ik vind het een plaatje!
Daar waar ik altijd voor een Deens interieur koos, neutraal, minimalistisch en toch ook kneuterig met hier en daar wat kleur, val ik tegenwoordig meer op de Noorse stijl.
De Noren kiezen net als de Denen in huis vaak voor natuurlijke materialen zoals hout en beton, gebruiken hoofdzakelijk wit met hier en daar wat zwart. In een Deens interieur zie je echter vaak meer kneuterigheid, veel schilderijen en foto’s aan de muur, vaak een vloerkleed in elk vertrek en veel mooie (design) accessoires en verlichting. In een Noors interieur vind je dit ook wel maar net even minder en net even minimalistischer. Ik hou van minder in huis, al moet het wel gezelligheid uitstralen.

Deze Nordic beauty vond ik op de Noorse interieur site Bo Bedre, waar nog veel meer mooie huizen opstaan.

fotografie : Gert Skærlund Andersen

6 thoughts on “Nordic Beauty

 • Gertrud Prins
  november 30, 2016 at 12:01 am Beantwoorden

  Wauw zeg, de eerste foto met die mooie blauwe bank en dat kleed vind ik geweldig en de houten eetkamerstoelen met de ronde tafel en prachtige lamp erboven, een plaatje!

  • Stephanie Koster
   januari 23, 2017 at 2:33 pm Beantwoorden

   super he Gertrud! sorry dat ik nu pas reageer. Voorheen krijg ik alle reacties via mijn mail binnen, nu niet meer …. waarom? vandaar dat ik wat heb gemist 😉

 • Liza van der Velden
  december 12, 2016 at 4:10 pm Beantwoorden

  Ik ben ook echt helemaal fan van die eerste foto, ik ben echt verliefd op die bank! Paar weken geleden zelf ook mijn interieur omgegooid naar deze stijl, I love it! Alleen 1 vraagje, wat staat er precies voor de verwarming, iets van hout ofzo?

  Groetjes Liza

  • Stephanie Koster
   januari 23, 2017 at 2:34 pm Beantwoorden

   Hoi Liza, het is een prachtige stijl! Helaas is het huis waar ik dit helemaal voor me zag, niet door gegaan 🙁 We zoeken gestaag verder 😉 Voor de verwarming zitten houten latjes, mooi he!

   Groetjes,

   Stephanie

 • Emily
  december 28, 2016 at 3:17 pm Beantwoorden

  Prachtige foto’s! Vooral de natuurlijke lichtinval door de grote ramen is heerlijk.

 • Emma B
  februari 22, 2017 at 3:54 pm Beantwoorden

  Wat een mooie foto’s. Echt een prachtig interieur.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>