scandinavian interior
Interior

Nog steeds rest mij de vraag ~ bloggen een Do or a Don’t?

scandinavian interior

Bloggen Do or Don’t

Nog steeds rest mij wel eens de vraag…
Vorig jaar in maart schreef ik deze post Bloggen een Do or a Don’t? Ik kreeg veel reactie’s. Iedereen die reageerde was positief en zei doorgaan, ik lees je verhalen graag. Degene die anders dachten hebben waarschijnlijk niet gereageerd πŸ˜‰
Vandaag de dag gaat de vraag nog wel eens door mijn hoofd, zal ik stoppen met mijn blog of doorgaan? Het is niet dat ik er geen zin meer in heb maar toch zie ik te vaak dingen voorbij komen op social media die mij onzeker maken en mij doen afvragen of het nog wel nut heeft om door te gaan.

In 2011 begon ik als interieur blogger

In 2011 begon ik mijn interieur blog, genaamd interieur-coosje. Wat ik toen plaatste heeft eigenlijk niet veel meer weg van wat ik nu plaats. Ik plaatste iedere dag foto’s van Scandinavische interieurs, maakte moodboards of soms zette ik er alleen maar een paar foto’s op die ik mooi vond zonder tekst πŸ˜‰ Mijn kinderen en eigen huis kwamen ook wel voorbij maar dat kwam later pas op gang. Af en toe een klein persoonlijk verhaaltje en dat was het eigenlijk wel. Mijn blog is het afgelopen jaar meer een lifestyle blog/dagboek geworden van het leven wat we nu leven (waar ik overigens heel tevreden mee ben) dan een interieur blog.

doelstellingen die compleet anders zijn

De bloggers met wie ik ooit ben begonnen zijn gegroeid tot ware ondernemingen en zetten het ene naar het andere mooie project neer. Zij laten interieurs voorbij komen (vaak allen in eigen huis) die er uit zien om door een ringetje te halen. Gesponsorde posts door Flexa, VT wonen, noem maar op. De volgers die zij alleen al op Instagram hebben doen mij stijl achterover slaan. De doelstellingen die zij ooit voor zichzelf hebben gemaakt op interieurgebied zijn volledig anders geworden dan die van mij. Drie jaar terug zat ik en keek ik er nog wel anders naar. Ik had toen mijn (Scandinavische interieur) webwinkel Coosje, wat uiteindelijk meer een frustratie voor me werd dan een leuke job.

anders naar het leven gaan kijken

In ons leventje hebben mijn man en ik al aardig wat mee gemaakt. Hierdoor ben ik anders naar het leven gaan kijken (voor hem kan ik niet spreken maar ik denk hij ook wel). Pracht en praal, meer en steeds meer willen komen niet meer in mijn woordenboek voor. Ik geniet van de dingen om me heen en kijk niet meer naar de materialistische dingen in het leven. Het leven komt zoals het komt en ik laat me niet meer beΓ―nvloeden door al het moois wat ik voorbij zie komen online (fake or real).

blog samenwerkingen

Regelmatig word ook ik nog wel eens benaderd door bedrijven die met me willen samenwerken. Meestal verwerk ik deze “gesponsorde” artikelen in een persoonlijk verhaal. De bedrijven met wie ik samenwerk zijn altijd tevreden maar wat ik me ook wel afvraag, zijn mijn volgers dit ook? Wat vinden jullie van al die gesponsorde blogposts die voorbij komen? of al die gekregen spullen op Instagram?

weggeven en niet stoppen

Ik kan jullie vertellen, niet alles wat ik krijg hou ik zelf. Ik geef ook weg. Soms kunnen sommige mensen zo enthousiast reageren dat ik denk, waarom zou ik het zelf houden? Ik verander graag, zie veel en deel graag πŸ™‚
Ik wil jullie laten weten dat ik nog steeds mijn plezier uit het bloggen haal en denk er (nog) niet over te stoppen. In dit huis heb ik nog heel veel plannen en die ga ik allemaal (althans, ik weet niet of ooit alles nog voorbij komt) voorbij laten komen. Het zal allemaal niet heel snel gaan, alles in etappes. Wij moeten voor iedere klus sparen dus op mijn blog zal je nooit hele afgewerkte projecten tot in de details voorbij zien komen. Voor mijn vaste volgers, leuk als jullie blijven langskomen! Toch ben ik wel benieuwd naar jullie bevindingen over het bloggen een jaar later.

Graag deel ik nog een mooi interieur met jullie wat ik vond op de site Historiska Hem. Op deze Zweedse makelaarssite kijk ik graag. Er staan altijd interieurs op die net even anders dan anders zijn, en daar hou ik van πŸ˜‰

Fotobron : Historiska Hem

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

18 Comments on “Nog steeds rest mij de vraag ~ bloggen een Do or a Don’t?

 1. do, do, do !Lekker je eigen ding blijven doen! Daar ben je goed in! Juist in het net even anders! Dit is ook weer een geweldig interieur. Ik leef je blog altijd heel graag en doe weer inspiratie op!

 2. Zolang jij het leuk vindt, ga dan vooral door met Bloggen. Ik lees je blog niet altijd, maar volg je al heel lang op instagram en dat zou ik ook zeker blijven doen. Tegenwoordig is het zo dat je bijna fulltime bezig moet zijn op ig om veel bezoekers en volgers etc te krijgen. Nou dat gaat mij echt te ver, Bloggen instagram het moet leuk blijven, dus zolang jij dat ook vind vooral doorgaan???? Alvast fijne feestdagen

  1. daar heb je helemaal gelijk in Susan! ik kan ook niet alles volgen, daar heb je idd een dagtaak aan πŸ˜‰
   Ik blijf ook zeker doorgaan en blijf jou ook volgen (altijd leuk)!

   Fijne jaarwisseling!

   Stephanie

 3. Je hebt een eigen unieke stijl, blijft bij jezelf en komt natuurlijk, ‘echt’ en oprecht over en dat ik de reden dat ik hier graag en regelmatig kom kijken.
  Veel andere blogs zien er te gelikt en te perfect uit en dat verveelt, wat mij betreft snel.
  Alvast hele fijne feestdagen toegewenst.
  XxX

  1. denken wij daar hetzelfde over Alet.
   Bedankt voor je lieve woorden, is altijd fijn om te horen.

   Een fijne jaarwisseling en de beste wensen voor 2018 gewenst!

   Groetjes, Stephanie

 4. Ik merk bij mezelf nu ik op IG ben gegaan ik minder blogs lees. Veel bloggers die oo mijn leeslijst stonden in Blogger zijn ook gestopt en overgegaan op Instagram. Af en toe een samenwerking met een bedrijf is onwijs leuk, want eerlijk gezegd is dat toch best iets om trots op te zijn. Echter soms kom ik IG/Bloggers tegen die alleen nog maar gesponsorde posts plaatsen. Dan vind ik het te commercieel overkomen . Juist de blogs/accounts met een eigen stijl spreken me aan en daar is die van jou er 1 van.

  1. dank je Jeanette! jij bent toch ook al heel lang een trouwe volger.
   Een fijne jaarwisseling en de beste wensen voor 2018 gewenst van mij!
   Tot volgend jaar!

   Stephanie

 5. Heel puur en eerlijk blog. Geen opsmuk maar zoals het voor velen van ons is.
  Lang sparen om iets voor elkaar te krijgen.
  Ook voor ons geldt, blij zijn met wat je hebt en dromen kost niets ????
  En het hoeft toch niet allemaal gelikt te zijn.
  Zag gisteren op tv een makelaar die met de allerrijkste mensen te doen heeft, die zijn eigenlijk nergens meer blij mee……….
  Ik wens jou en je gezin het allerbeste en ik geniet van je blog ????

  1. Bedankt voor je eerlijke en warme reactie, doet me goed te horen.
   Ik hoop dat je mijn blog met plezier blijft volgen want ik ga nog wel even door hoor πŸ˜‰

   Een fijne jaarwisseling en de beste wensen voor het nieuwe jaar gewenst!

   Groetjes,

   Stephanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *