Interior

nieuwe werkplek

nieuwe werkplek

Mijn nieuwe (budget) werkplek is klaar! De eerste twee maanden in het “nieuwe” huis stond mijn IMac op een kastje naast de bank. Dit was een noodplek (er was even geen andere plek) die erg onhandig was omdat ik op deze plek helemaal niet goed achter mijn computer kon zitten. De ruimte naast de bank was beperkt. Naast de beperkte ruimte was het kastje ook net even te hoog. Op het kastje zelf was de ruimte ook minimaal. Mijn toetsenbord paste maar net aan voor mijn beeldscherm met als gevolg lamme armen van het in de lucht hangen. Met mijn benen opzij (die konden natuurlijk niet naar voren) kreeg ik ook last van een zere nek en rug. Zullen we mijn bips maar even buiten beschouwing houden… (wat zat die kruk beroerd).
Op Pinterest deed ik veel interieur ideeën op. Ik was er wel uit wat voor werkplek ik graag wilde hebben in dit huis. Een String Furniture wandsysteem (wit) met planken en een bureaublad, deze stond tenslotte al zolang op mijn wishlist 🙂 Super mooi! echt waar, maar oh zo duur. Kon ik dit na onze verhuizing nog wel bekostigen?

keuzes

De verhuizing heeft ons meer gekost dan wij in eerste instantie gebudgetteerd hadden. Door voor dit huis te kiezen moesten wij keuzes maken. Een duurder huis en géén grote verbouwing of een goedkoper huis zoeken en wel budget over hebben om alles zo te in huis te hebben waar ik van droomde? Wij vielen als een blok voor de ligging van het huis, deze plek zouden wij nergens anders in deze omgeving vinden. Wij namen (vooral ik) alle interieur dromen voor lief en gingen vol overgave voor optie 1.
Vlak voor de zomervakantie besloten wij ook nog eens om alsnog naar Frankrijk op vakantie te gaan. Wij waren met zijn 5-en toe aan minimaal een week niets in een andere omgeving (het liefst met veel zon). Na twee verhuizingen binnen een jaar hadden wij dit best verdiend. Onze spaarrekening is door dit alles behoorlijk gekelderd. Een bewuste keuze maar met als gevolg dat wij het komende jaar echt weer zullen moeten gaan sparen om de rekening naar een verantwoord niveau te krijgen.

budget

Met betrekking tot mijn werkplek moest ik ook kiezen, of achter mijn kastje blijven zitten of een budget idee verzinnen. Het werd het budget idee. In ons oude huis hing een vintage wandplanken systeem (met bureaublad) aan de muur, zie hier. Deze plek was heel gaaf en paste goed in dit huis. Omdat wij totaal geen idee hadden naar welke plek wij zouden gaan verhuizen en wat voor een type huis wij zochten, heb ik toen besloten deze te verkopen vlak voor de verhuizing. Het scheelde weer wat sjouwwerk dacht ik toen. Nu heb ik er uiteraard een beetje spijt van maar laat ik niet achterom kijken.
Een paar weken terug ben ik met mijn jongens op een zondag ik de auto gestapt en zijn we naar de bouwmarkt gegaan. Het uitzoeken van de twee staanders en de vier planken was zo gedaan. Voor nog geen 65 euro (inclusief pluggen en schroeven) waren we klaar. Thuis aangekomen moest hij natuurlijk meteen hangen. Terwijl mijn man heerlijk boven aan het water in het zonnetje zat was ik in de weer op een trap met de boormachine, meetlint en waterpas. Het heeft even wat moeite gekost maar na een uurtje hing mijn plek. Apetrots en geen gaatje verkeerd geboord 😉

een lekker stoel

Het enige wat ik nu nog zocht was een lekkere stoel (in een zere bips had ik geen trek meer). Online vond ik in het webwarenhuis Zasqo de gave (eigenlijk eetkamer) stoel Tijn van het merk Kick. Een stoel geïnspireerd op Scandinavisch design maar dan aanzienlijk goedkoper dan de bekende Deense designmerken waar ik altijd naar kijk. Wellicht heb ik ooit geroepen niet voor “nep” design te gaan maar soms moet je ook genoegen nemen met het feit dat je minder geld te besteden hebt. Hoe dan ook, de stoel is super, hij is mooi, stevig en zit heerlijk! Ik ben er heel blij mee. Voor de slaapkamers van de jongens, die ik in de Herfstvakantie wil gaan opknappen (is voor nu de planning), wil ik zeker ook een wit exemplaar bestellen. Voor mijn werkplek koos ik voor de kleur grijs omdat ik deze net even iets meer vond afsteken tegen de witte muur en is het grijs een leuke kleurtoevoeging in onze woonkamer.
Het resultaat is een leuke “budget” werkplek waar ik voorlopig weer even mee vooruit kan 🙂

Hoe vinden jullie mijn “budget” werkplek geworden? leuk als je een reactie achterlaat onder aan mijn blog!

Fotografie Stephanie Koster

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

8 Comments on “nieuwe werkplek

  1. Hi Louise,

   het lijkt misschien op de foto krap maar is het niet hoor. De plank komt niet heel ver van de muur af en achter me heb ik ook nog ruimte genoeg 😉

   Groetjes,

   Stephanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *