inrichting
Interior

Nieuwe jaar, frisse blik op de inrichting van het huis

scandinavisch wonen

After Kerst kriebels

Ken je dat? het nieuwe jaar is begonnen, de Kerstspullen zijn net het huis uit en je krijgt weer de kriebels in huis? Bij mij gebeurt dat ieder jaar, ik noem het de “after Kerstmis kriebels”.
De gezelligheid van de verlichte boom en alle versieringen zijn de deur uit en nu is alles kaal en saai 🙁
Vorig jaar moest ik deze kriebels onderdrukken omdat er niets te verven, op te leuken en te verschuiven was. We woonden in een tijdelijk huis waar we niet lang meer zouden wonen (althans dat hoopte ik toen heel erg, maar wist niet of dit ook zo zou zijn). Ik had genoeg kunnen verven hoor, zo netjes was het allemaal niet, maar jullie snappen dat ik dat ik dat niet gedaan heb. Uiteindelijk maar goed ook, 5 maanden later verhuisden we naar het huis waar we nu wonen.

Trap en muren verven

We zijn nu 7 maanden verder en langzaam beginnen we meer en meer het idee te krijgen wat wij willen veranderen aan dit huis. Het gaat om tussen ideeën, laat ik het zo noemen, want echte grote klussen gaan er voorlopig nog niet komen. Zo gaan we komende week beginnen met verven in de woonkamer. De open trap midden in de woonkamer is als eerste aan de beurt. Voor de trap hebben we Vleugje Grind van Flexa uitgekozen. Mijn man wilde geen wit, alles is al wit (zijn zijn woorden), en een hele donkere trap leek me bij nader inzien (ik was het wel van plan) toch te heftig zo midden in de woonkamer.
Als de trap klaar is (best een klus met 3 kids en een kat in huis) ga ik verder met twee muurtjes voor in de woonkamer.

Veel ideeën, welke wordt het?

Voor deze muren heb ik al heel veel ideeën gehad. Zo zijn bloemetjesbehang, met underlayment betimmeren, een kleur blauw, roze of toch grijs de revue al gepasseerd. Er staat nu een blik grijs, Midden Grind van Flexa klaar, maar of ik deze ga gebruiken beslis ik pas als de trap klaar is. Het Midden Grind is wel afgestemd op het Vleugje Grind, maar misschien vind ik het straks toch te saai en kies ik er toch een andere kleur 😉 Nou ben ik niet zo’n kleuren type en moet ik heel goed nadenken of die kleur Flower Bulb van Flexa nou echt op deze twee muren komt of toch maar het Midden Grind 😉

Flexa Visualizer App en kleurtester

De Flexa Visualizer App en de kleurtester bieden uitkomst als je niet kunt kiezen, net zoals ik. De Visualizer app is gratis te downloaden en makkelijk in gebruik. Zo heb je in een handomdraai een beeld van hoe je muur eruit komt te zien, dus dit maakt de keuze iets makkelijker…. (hoop ik!). Wil je de kleur toch echt liever in het echt op je muur zien dan kun je ook altijd nog een kleurtester kopen bij de bouwmarkt. De kleurtester is ook makkelijk, en goedkoop. Hoe zonde is het een blik verf te kopen, het erop te smeren en denken NAH.. toch niet zo.

Beste wensen voor 2018 en tot volgend jaar!

Komende week heb ik dus vakantie en hopen wij klaar te zijn met de trap en de muurtjes. De foto’s volgen snel, dat beloof ik!
Rest mij jullie een fijne jaarwisseling te wensen en de aller aller beste wensen voor 2018
Leuk als jullie mij blijven volgen! de reactie’s op mijn vorige blog, zie hier, deden mij goed. Stoppen is voor alsnog zeker niet aan de orde, dus tot volgend jaar!

Fotobron: Historiska Hem

Mijn naam is Stephanie Koster, 50 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

2 Comments on “Nieuwe jaar, frisse blik op de inrichting van het huis

  1. Leuk weer! Superhandig die Flexa Visualizer App ! Ga ik ook eens uitproberen. Leuk! Voor jullie ook een hele gezellige jaarwisseling en veel klusplezier volgende week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *