Het nieuwe huis zoals het nu is …

Het nieuwe huis zoals het nu is …

IMG_5918

IMG_5901

IMG_5903

IMG_5905

IMG_5906

IMG_5907

IMG_5909

IMG_5911

IMG_5912

IMG_5913

IMG_5914

IMG_5915

Ons “nieuwe” tijdelijke huis, zoals het nu is. Niet echt iets wat jullie van mij gewend zijn. Met liters verf, een behangetje hier en daar en de juiste meubels gaat het wel weer een huis worden wat voor mij verantwoord is, maar er moet nog veel gebeuren.
De mannen in ons huis staan er iets anders tegenover, die vinden het allemaal niet echt nodig en zonde van de tijd, geld en energie die erin gaat, maar voor mij is het een must om het, ook al is het maar voor een jaar, het naar ons zin te krijgen. Als je in een huis woont waar je je niet prettig voelt word je ziek en depressief, dat heb ik in het verleden ooit meegemaakt, dat gebeurd me niet nog een keer. Ik heb er gelukkig het vertrouwen in dat als alles opgeknapt is, we er prima naar ons zin zullen wonen.

Het huis is de laatste jaren flink verwaarloosd, er is weinig tot niets aan gedaan waardoor er nu heel veel achterstallig onderhoud is. De muren, plafonds, kozijnen, de trappen, alle binnendeuren, de buitenboel, alles moet opnieuw in de verf. Het toilet, de keuken en badkamer hebben een opfris- ofwel opknapbeurt nodig. Voor het mooie zouden er vloeren vervangen moeten worden. De achtertuin is gesnoeid, er is achter weer wat zonlicht. De voortuin komt later aan de beurt, maar daar geldt hetzelfde voor.

Beneden was de woonkamer al geverfd (gelukkig) die ziet er goed uit. Nu staat hij nog vol dozen en meubels en dat wordt de komende week alleen nog maar meer.
In de keuken wordt de kraan, het aanrechtblad, de koelkast en de vaatwasser komende week vervangen. Afgelopen woensdag kocht ik een keukentafel voor een leuk zitje, daar droom ik al jaren van. Dit weekend staat in het teken van de hal en het trappenhuis verven.
Volgend weekend gaan we over!

Foto’s Stephanie Koster

5 thoughts on “Het nieuwe huis zoals het nu is …

 • Alet
  augustus 20, 2016 at 7:45 am Beantwoorden

  Jullie hebben inderdaad nog veel werk voor de boeg! Heel veel succes met verven en het laatste gedeelte van de verhuizing!

 • Anne
  augustus 20, 2016 at 9:42 am Beantwoorden

  Zal zeker weer prachtig worden:-) Heel veel succes nog met opknappen en natuurlijk de verhuizing!

 • Carola
  augustus 20, 2016 at 2:47 pm Beantwoorden

  Dapper hoor!

 • Jeanette Renting
  augustus 20, 2016 at 10:12 pm Beantwoorden

  Het wordt steeds mooier als je bezig bent, dat geeft altijd de energie om door te gaan.
  Het wordt vast prachtig, met jouw stijl.

 • miekequilt
  augustus 22, 2016 at 1:31 pm Beantwoorden

  Natuurlijk ga je opknappen. Een jaar ( of misschien wel langer) in een ongezellig huis is helemaal niet leuk.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>