binnenkijker
Interior

Nieuwe hosting of terug naar Blogger?

binnenkijker
zweedse binnenkijker
kinderkamer

Nieuwe hosting of terug naar Blogger

Net nu ik me voorgenomen had met wat meer regelmaat te gaan bloggen loop ik tegen een klein probleempje aan. Een echt probleem is het natuurlijk niet want hé er zijn ergere dingen op deze wereld. Maar het zit zo.
Toen ik in 2015 overstapte van Blogger naar Word Press veranderde er een paar dingen op de achtergrond. Dingen waar ik eigenlijk helemaal geen verstand van heb.
Mijn blog interieur-coosje die ik ooit gratis had aangemaakt op Blogger werd Coosje Blog op Word Press en was vanaf toen geen gratis blog meer.
Voor mijn domeinnaam moest ik gaan betalen, ik had een hosting nodig. Voor een leek als mij prima, ik had geen idee wat dit inhield. Maar omdat deze hosting best wat ging kosten op jaarbasis dacht ik er toch maar eens over na. Blog ik nog zo fanatiek als jaren terug en ben ik dat ook van plan?
Heb ik webhosting nodig en zo ja, waar ga ik dit goedkoper vinden? Of is het misschien een optie om terug te gaan naar Blogger?
Vandaag zette ik het maar eens op een rijtje, ik hoop dat ik er snel uit ben.

Wat is hosting en waarvoor dient dit?

Hostin is het huren van een stukje opslag, rekenkracht en geheugen van een server (dat is een hele sterke computer die meestal in een speciaal datacenter staat) bij een webhoster. De webhoster zorgt ervoor dat je website en e-mail blijven werken door updates uit te voeren, de server te beveiligingen en de server zo te configureren dat elke website snel draait. Je hebt hosting nodig wanneer je een website wilt gaan opzetten of wilt e-mailen met een eigen domeinnaam. Door het uploaden (versturen van bestanden naar onze server) van je website naar je hosting pakket bij een hosting bedrijf, wordt je website bereikbaar voor iedereen.

Binnen nu en twee weken verloopt mijn hosting bij het bedrijf waar ik mijn Word Press blog heb laten maken in 2015. Ik ben er nog altijd blij mee maar ik moet realistisch zijn en de kosten en verdiensten tegen elkaar wegstrepen. Wat ik laatst al aangaf ik mijn blog sinds mijn overstap naar Word Press nooit meer zo populair geweest als daarvoor. Zou je denken ga je toch meteen terug naar Blogger? Maar goed, ik weet niet of dit nog kan. De vraag staat nu weer uit. Helemaal opnieuw beginnen wil ik niet, dat vind ik zonde van alles wat ik al gepubliceerd heb. Wil ik nog zo populair worden als toen? dat weet ik ook niet. Mijn smaak is verandert en wij wonen niet meer in het huis van toen.

Toch krijg ik nog steeds maandelijks aanvragen voor samenwerkingen en zijn er nog steeds mensen die met plezier mijn blog volgen. Plus het feit, ik vind het zelf ook nog steeds leuk!
DUS! geen blog over stoppen of niet stoppen. Ik ga gewoon door met Coosje.
Onder welke naam dit zal zijn horen jullie snel. Ik ben er druk mee bezig.
Mocht ik even “uit de lucht zijn” weten jullie waarom.

Voor nu deel ik graag weer een toffe binnenkijker met jullie. Zoals vaak van mijn favoriete broker site Historiska Hem.

Tot snel!

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

2 Comments on “Nieuwe hosting of terug naar Blogger?

  1. Echt een super mooie inrichting, die kleuren combinatie op de boekenplanken in de woonkamer is echt heel erg vet! En de salontafel in je woonkamer vind ik ook echt heel mooi, lekker simpel daar houd ik echt van. Ik ben zelf nog op zoek naar wat ik zou willen in mijn woonkamer qua salontafel dus dit geeft me wel inspiratie :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *