badkamer inspiratie
Interior

Nieuwe badkamer in 2020 ?

badkamer inspiratie

badkamer inspiratie

Badkamertrends voor het nieuwe jaar

Voor wie denkt dat wij al klaar zijn met de keuken renovatie en meteen doorgaan met de volgende klus, de badkamer, heeft het mis. Zo snel gaan wij nooit, maar de wens is er zeker wel. Als je onze badkamer ziet denk je niet meteen aan verbouwen. Op het eerste oog ziet hij er netjes uit. Hij is niet groot maar ook niet te klein. Hij heeft een douchecabine en een dubbele wastafel met grote spiegel erboven (hebben wij nooit eerder gehad, dus yeah!). De wandtegels zijn strak, wit en vrij groot, de vloertegels azuur blauw. Het toilet is in een aparte ruimte tegenover de badkamer en identiek. Niets te klagen denk je?! Maar toch wel 😉

Opknap klussen 2.0

Voor zovele klussen hier in huis geldt waar ligt de prioriteit? Deze wisselt nog al eens. Daar ik afgelopen zomer vol enthousiasme begon aan onze slaapkamer op zolder, zo snel was ik er ook alweer klaar mee. Het geel wat ik op de muren smeerde bleek in eerste instantie heel mooi maar na 2 weken was ik het al zat (typerend voor mij als ik van mijn plan afwijk). In alle huizen waar wij tot nu toe hebben gewoond heb ik nooit veel kleur in huis toe gepast. Ik hou van witte muren en mocht ik in de jaren een keer de behoefte hebben gehad om een muur een kleur te geven, zat deze er nooit lang op. De slaapkamermuren waren dus na twee weken weer wit, alles wat er verder geverfd moest worden ook. We hingen nieuwe rolgordijnen (zand kleur) op en dat was het. Onze oudste zoon had namelijk in deze periode te kennen gegeven komend jaar het huis uit te gaan. Dit zorgde voor wat rumoer en een compleet slaapkamer wissel plan. Voor mij geen reden meer om er nog meer energie in te steken.

Plannen

Zo kwam er een nieuw plan, de keuken! (lekker chaotisch ben ik wel van zolder naar beneden). Zoals ik al vele malen eerder heb geschreven hebben wij momenteel niet genoeg spaargeld om een complete beneden verbouwing te financieren. Wat zouden we aan de keuken kunnen doen om hem er beter uit te kunnen laten zien? hij is namelijk prominent aanwezig in onze woonkamer.
Ik vroeg de week na Kerst vrij en plande in om er maar gewoon aan te beginnen zonder enig plan. Ik haalde alle gele folie van de kastjes (deze zat overal los) en regelde een timmerman om een paar panelen die ontbraken opnieuw op maat te maken plus nieuwe plinten. We gingen naar Ikea en kochten nieuwe handgreepjes. Nu de folie van de kastjes is hebben we een keuken van MDF wat heel tof is. MDF is echter niet waterafstotend dus dit kunnen we niet zo laten. De komende tijd moet ik alle deurtjes, panelen en lades gaan schuren (met schuurmachine), impregneren en aflakken. Het ziet er nu al super tof uit, al zeg ik het zelf. Volgende week komt de nieuwe afzuigkap en dan kunnen we weer een paar jaar vooruit. Budget plan (voor zover) geslaagd!

bathroom inspo

badkamer inspiratie

Badkamerverbouwing

Dat brengt ons naar nieuwe plannen voor het komende jaar. Ik hoop dat er eindelijk een aannemer komt kijken naar onze achterpui en ons een offerte kan geven zodat wij kunnen gaan sparen voor deze klus die echt voorrang heeft. Daarnaast willen we gaan kijken in hoeverre wij onze badkamer kunnen gaan verbouwen omdat dit eigenlijk ook wel moet. Waarom moet de badkamer anders als je in de eerste alinea aangeeft dat hij best netjes is? Het volgende is het geval.
Met 4 mannen in huis, waarvan er twee boven de 1.85 m en nu nog twee iets kleiner, hebben wij binnen nu en een paar jaar een gezin met vier grote mannen en één wat kleiner vrouwtje 😉 Mijn oudste zoon denkt dus dit jaar nog het huis uit te gaan maar ook hij zal regelmatig thuis zijn en onder de douche willen. Een badkamer van hooguit 10 vierkante meter vergt een strakke indeling en ruimte om te kunnen douchen (een bad laten we achterwege). Nu hebben we een douchecabine en een dubbele wastafel. De douchecabine is echter veel te klein (de mannen staan klem), loopt de afvoer niet goed door en lekt hij. De wastafel heeft hetzelfde probleem. Er is meerdere malen naar gekeken maar wij denken dat het aan de afvoer ligt. Alleen je douchecabine vervangen is voor ons daarom geen optie. Als we het gaan aanpakken gaat alles eruit. P.s. er is ook al een keer lekkage vanuit de badkamer geweest.

Badkamer ideeën

Bij het idee alleen al dat we misschien wel een andere badkamer zouden kunnen gaan realiseren, springt mijn hoofd (alweer) op hol. Ideeën genoeg! Zo wil ik een ruime inloopdouche, een mooi badkamermeubel en een functionele badkamerkast. Ruimte en opbergen is het belangrijkste met dit beperkte aantal vierkante meters. De kwestie van smaak komt daarna.
Voor ons hoeft een badkamer niet luxe te zijn, als hij maar functioneel is. Een dure smaak heb ik in deze ook niet, al hou ik wel van een mooie strakke uitstraling die tevens warm aanvoelt.
De basis moet neutraal zijn, dus wellicht kies ik weer voor witte basic tegels op de muur, een basis vloer en witte of houten meubels. Voor de kranen zou ik denk voor zwart gaan, dat maakt het net wat stoer. Het zal in ieder geval een Scandinavische look krijgen wat bij de rest van het huis past.

badkamer ideeën

terrazzo vloertegels

 

Voor de fotobronnen check mijn Pinterest account, bord BATHROOM, daar vind je nog veel meer badkamer ideeën van basic tot kleurrijk.

Terrazzo tegels in deze stijl vind je onder andere bij Tile Expert.

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

10 Comments on “Nieuwe badkamer in 2020 ?

 1. Super weer Stephanie, hopelijk kom je dit jaar toe aan alles,en zo niet dan komt het wel weer een ander moment.Wellicht breng je ons wel op ideeën,want alhoewel wij nu nieuwe meubels hebben.Moet er hier ook nog wel wat gebeuren.

  1. Heb jij helemaal gelijk in hoor Monica. We moeten ons zelf ook geen druk opleggen, het komt wanneer het komt 😉 Het plan is er wel alvast, dat scheelt haha…
   En eh, heb ik jullie weer op ideeën gebracht!

 2. Mooi mooi! Hou van de eenvoud en de zwarte kranen! Niet dat wij zelf zwarte kranen hebben hoor. Badkamer bij ons is prima. Heel basic met rvs kranen. Kan prima maar zwart vind wel veeeeeeel mooier!

  1. ach ja, je kunt niet alles hebben. Jullie badkamer is prachtig zo, en ruim! Wie weet als de kranen nog een keer stuk gaan 😉

 3. Oooh wij zijn ook dringend aan een badkamer renovatie toe, volgens mij zit er bij de douche zelfs iets van lekkage… Maar wat jij zegt speelt bij ons ook, er is op dit moment gewoon geen geld voor. Echt wel jammer want wat er nu in zit is toch wel zo’n 30 jaar oud. Ik blijf dus stug met de staatsloterij meedoen. ha ha ha. X Gertrud.

  1. Haha… dat zeg ik ook wel eens tegen Addy 😉 maar uiteindelijk doen wij aan geen enkele loterij mee. Eens komt de tijd Gertrud en dan weet je waarschijnlijk precies wat je wil 🙂

 4. Onze badkamerverbouwing (op de begane grond) is net voor kerst afgerond na een week of zeven. In die periode is ook 100 m2 plat dak vernieuwd, want dat bleek hard nodig te zijn. Onze badkamer was bijna 45 jaar oud en jaren 70 beige/bruin en wat waren we eraan gehecht. Het belangrijkste vond ik dan ook dat het geen operatiekamer zou worden. We hebben ‘marmeren’ tegels gekozen in een bronskleur. Ook omdat ik niet met hypes wil meegaan. En omdat we veel ruimte hebben hangt er nu ook een urinoir voor drie van de vier mannen in huis. De jongste moet nog groeien!

  1. wat goed! en wat een klus zeg! mooie keuze vooral, wat je zegt het moet tijdloos zijn en blijven. Ik weet uiteindelijk ook niet hoor of er zwarte kranen in zouden komen of niet. Voor nu zeg ik prachtig maar wie weet of een tijdje niet meer 😉
   Ik ben benieuwd naar jullie badkamer Ageeth

 5. Dit is net wat ik nodig had. We zijn bezig met opknappen van onze woning, maar ik zat vast met ideetjes voor mijn badkamer. Jouw blog heeft mij de juiste inspiratie gegeven om creatief aan enkele ideetjes te komen. Dank je hiervoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *