nas wandeling in de polder
Lifestyle

NAS wandeling in de polder

nas wandeling in de polder

nas wandeling

nas wandelen

NAS wandeling in de polder

Gisteren liep ik met mijn vriendin de NAS loop. NAS staat voor, Na Arbeid Sport en was in de jaren 70 een wandelvereniging in Leimuiden die helaas op een gegeven moment gestopt is (reden niet bekend). In 2011 is de organisatie weer nieuw leven ingeblazen en wordt er sindsdien jaarlijks een wandeling georganiseerd. Je kunt 3 afstanden lopen van 12,5 , 17,5 en 30 kilometer. Dit jaar deed ik voor het eerst mee en het werd de middelste afstand. Om 9.00 uur kwam Pien mij ophalen. Na een nacht regen en geen beste voorspellingen had ik er een hard hoofd in maar we besloten toch te gaan. Ondanks de bewolking bleef het droog, was het ook nog best warm en bleek het prima weer om te wandelen. Achteraf hadden we zelfs in korte broek kunnen gaan πŸ™‚

Vanuit Leimuiden liepen we achterlangs het dorp uit richting de Wetering. Aan de Drecht (zie foto3) ligt een pontje die ons naar de andere kant van het water brengt. Vandaar uit lopen we over de Westerdijk / Heilige Geestlaan richting de Braassem. Bij de molen, waar vroeger Andre van Duin heeft gewoond (leuk weetje) lopen we naar de Braassem. Langs het water lopen we over de dijk door het gras naar Rijnsaterwoude.

 

NAS loopt weer

NAS loopt weer

NAS wandelt weer

Heilige Geest molen

NAS loopt weer

 

Over dijken en langs het water

We lopen veelal over dijken door het gras en langs het vele water wat onze gemeente Kaag en Braassem rijk is. De wandeltocht heeft helaas dit jaar minder inschrijvingen, waarschijnlijk door de weersvoorspellingen, wat er voor zorgt dat het rustig is. We lopen niet in hordes tegelijk wat ik eigenlijk wel lekker vind πŸ˜‰ Voor de organisatie is dit uiteraard erg jammer want het is zo een mooie route en de tijd en energie die er in gestoken is verdient meer.

Langs de Braassem, waar we veel hekjes over moeten klimmen en tijdens de overtocht over de Drecht komen de herinneringen van vroeger naar boven. Hoe vaak hebben we hier als kind ook niet gelopen met Scouting? Toen vaak in het donker, hoe spannend was dat πŸ˜‰

Vanuit Rijnsaterwoude steken we onder de brug de N207 over (eigenlijk onder) en lopen richting Langeraar. Eerst nog een koffie pauze met een koekje.

 

NAS wandeling

nas wandeling in de polder

nas wandelroute 22

 

We schieten niet op

Pauline en ik lopen in hetzelfde tempo, dat is fijn omdat je je dan nooit hoeft in te houden of sneller moet lopen dan wat voor jou prettig voelt. Beiden houden we ook van kletsen en naar dingen kijken, dus het tempo was niet heel hoog haha… Hier en daar stoppen we om naar dingen te kijken, foto’s te maken, houden we een plaspauze of maken we een kletspraatje.

Over de dijk langs de Leidsche Vaart lopen we van Rijnsaterwoude richting Langeraar. Daar aangekomen lopen we heel Langeraar door richting de Geerweg. Vanaf daar moeten we langs de Langeraarse Plassen richting Bilderdam. In Bilderdam krijgen we een ijsje van de organisatie en zitten we nog even op een bankje aan de Drecht. Het laatste stuk naar huis lopen we door Vriezekoop Zuid.

De Garmin van Pien geeft uiteindelijk 20 kilometer aan. Ik ben redelijk moe als ik thuis kom maar zeker ook voldaan. Pien is personal trainer en is in betere conditie dan ik. In oktober loop ik met mijn zussen de Duin & Bollen 4-daagse, wat inhoudt 4 dagen achter elkaar 20 kilometer. Ik weet nu dus wat me te wachten staat. Het is zeker te doen hoor maar 4 dagen vergt nog wat training. Blijven zwemmen en veel lopen dus deze zomer!

 

 

Gemaal Vriezekoop zuid

boerderij Leimuiden

geit

nas wandeling

boerderij

 

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

2 Comments on “NAS wandeling in de polder

  1. Prachtige foto’s van zo te zien een mooie wandeling! 20km dat is wel sportief hoor, ik was laatst na 15km al helemaal uitgeteld. Maak je foto’s met je telefoon?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *